2021. október 2.
Jön a jégkorongszezon első csúcsrangadója!
Vasárnap a nagy rivális, Erste Liga-címvédő Sportklub Csíkszeredát fogadják magyar bajnok hokisaink.

Bár a Ferencváros számára az Újpest elleni Derbiknek van a labdarúgáshoz hasonlóan a jégkorongban is a legnagyobb múltja, kétségtelen tény, hogy az elmúlt három szezon során mind a jégen, mind a szurkolók között presztízsben felzárkózott egy lila-fehérek elleni rangadó mellé a Sportklub Csíkszereda elleni minden összecsapás. Elég annyit mondani ehhez, hogy az elmúlt három szezonban ez a két együttes folytatott ádáz versenyfutást egymással az alapszakasz megnyeréséért, és az említett három év alatt mindkét fél „másfél” Erste Liga-győzelmet szerzett. 2019-ben emlékezetes fináléban öt mérkőzésen győztük le a csíkiakat, ezzel a Fradi története során először hódította el az Erste Ligát, és 22 év után lett újra magyar bajnok. 2020-ban a koronavírus-járvány első hulláma szakította félbe a liga rájátszását, de mivel az elődöntőkben kettőből két meccset behúzva ez a két csapat állt a legjobban, végül megosztott ligagyőzelmet hirdettek a Ferencváros és a Csíkszereda között, míg 2021 tavaszán a liga elődöntőjében egy mind ha hat mérkőzésén végletekig kiélezett párharcban ezúttal a Sportklub bizonyult jobbnak, és végül a finálét is behúzták.

Idén először találkozik egymással a két együttes, és mindkét fél az eredményeket tekintve jó formában várja a találkozót. Az FTC-Telekom a MAC HKB elleni szétlövésben elvesztett mérkőzést leszámítva minden eddigi meccsén rendes játékidős győzelmet aratott, így öt meccs után 13 ponttal áll a tabella élén, míg a Csíkszereda négy rendes játékidős győzelmet és két hosszabbításos vereséget könyvelt el első hat alapszakasz-meccsén. Ráadásul azt sem lehet állítani, hogy a Sportklub hosszas magyarországi turné végén érkezne a Tüskecsarnokba, ugyanis első három meccsét hazai jégen játszotta, majd Gyergyóban, Debrecenben és Miskolcon vendégszerepelt, viszonylag kicsi utazással töltött időt és távolságot kellett tehát menedzselnie a csíki szakvezetésnek.

Az mindenképpen székely riválisunk erejét bizonyítja, hogy címvédőként vágtak neki a szezonnak, ráadásul a nyáron még tovább erősítette keretét a Csíkszereda. Jason Morgan vezetőedzőt az előző idényt a svéd másodosztályban töltő Magnus Sundquist váltotta, míg játékosfronton bár voltak jelentős nevek a távozó légiósok oldalán is, a helyükre nagyon komoly nevek érkeztek. Az együttes hazacsábította Adorján Attilát és Rokaly Szilárdot és Részegh Tamást Miskolcról, valamint Péter Andort Székesfehérvárról, és hazatért 11 év után Reisz Áron is, míg a legutóbb Brassóban játszó Péter Balázs először szerepelhet szülővárosa felnőttcsapatában. Emellett sikerült leigazolni a MAC HKB Újbudától távozó magyar válogatott klasszist, a szintén székely felmenőkkel rendelkező Sofron Istvánt, a hazai kulcsemberek szerződéshosszabbításain túl pedig légiósfronton is jelentős az új csíki felhozatal. Érkezett a korábban az NHL-be is draftolt Jevgenyij Szkacskov Galacról, ahol házi pontkirály volt, a korábbi KHL-sztár Vojtech Polák, a 33 éves szintén cseh Karel Kubát a lengyel ligából, a korábban Jaromír Jagr-rel is egy csapatban szereplő David Stach, valamint a nyár legnagyobb durranásaként a korábban az NHL-ben 353 alapszakasz-mérkőzésen 67+109 pontig jutó fehérorosz Szergej Kosztyicin is.

Az azért mindkét csapat eddigi játékán látszik, hogy van még mit csiszolni a tavaszig. A Fradi péntek este nagy nehezen győzte csak le az UNI Győr ETO HC-t, Fodor Szabolcs a mérkőzés utáni interjújában nem is volt elégedett a játékkal finoman szólva sem, míg a Sportklub, ha „vaskosabb” ellenféllel találkozott idén, azért szintén voltak problémái. Az Újpest szétlövésben győzni tudott a Vákár Lajos Műjégpályán is a szezon legelején, míg a csíkiak a székely Derbin Gyergyóban is hagytak pontokat, legutóbb Diósgyőrben pedig tíz perccel a vége előtt fordították a maguk javára a mérkőzést. Csíki oldalon gólokban nincs hiány, hat meccsen 31-et termeltek, viszont kaptak is 21-et, a Fradi viszont 5 meccsen „csak” 21 gólig jutott, ellenben mindössze tízet kapott.

Hogy melyik fél játéka tud dominálni, kiderül családok számára is tökéletes időpontban, vasárnap 14.15-től a Tüskecsarnokban. Az idény első csúcsrangadójára online elővételben IDE KATTINTVA lehet jegyet vásárolni, de a helyszínen is lesz jegypénztár, és még a szezonbérletek is kaphatóak lesznek. Érdemes bérletet váltani, hiszen nem csak az október végi IIHF Kontinentális Kupára lehet vele komoly kedvezménnyel jegyhez jutni, de egy akció keretében a meccs végén a bérletesek között kisorsolják a 2019-es Csíkszereda elleni Erste Liga-döntő MVP-je, Pavuk Attila a mérkőzésen viselt mezét is, amelyet maga a játékos ad át a szerencsés nyertesnek!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2021. október 3. vasárnap 14:15, Tüskecsarnok
JEGYVÁSÁRLÁS: ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin