2022. szeptember 17.
Jön a következő feladat: Derbivel folytatjuk a ligát!
Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a debreceni győzelem után az Újpestet fogadják a Tüskecsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk ugyan nem kezdte a legjobban a 2022/23-as szezon tétmeccseinek sorát, hiszen a Szuperkupa-döntőn 4-1-es vereséget szenvedett a DEAC-tól, azonban a sors(olás) úgy hozta, hogy már öt nappal később, az Erste Liga első játéknapján visszavághattunk legyőzőinknek, igaz, ezúttal idegenben, Debrecenben találkoztak a felek. Amint arról korábban már beszámoltunk, eltiltás miatt sem Fodor Szabolcs vezetőedző, sem Yul Hennelly másodedző nem utazhatott el a mérkőzésre, így megbízott vezetőedzőként Euan King kapusedző és videóelemző vezette a Ferencvárost. Méghozzá sikeresen, hiszen fordulatos mérkőzésen, kétgólos hátrányból fordítva, majd a hazai egyenlítés után a vezetést ismét megszerezve 4-3-as győzelmet arattunk, így fontos három ponttal kezdtük meg szereplésünket a ligában, ami lendületet adhat a folytatásra is.

A lendületre pedig szükség is lesz, hiszen vasárnap már jön is a következő találkozó, ahol nem mást fogadunk a Tüskecsarnokban, mint az Újpest együttesét. A lila-fehérek elleni összecsapás, mondani sem kell, kiemelt jelentőséggel bír, így még nagyobb öröm, hogy győzelemmel a hátunk mögött vághatunk neki a szezon első Derbijének. További jó hír, hogy az UTE elleni mérkőzésre vezetőedzőnk már visszatérhet, Yul Hennelly másodedzőnknek pedig ezen a találkozón letelik a kétmeccses eltiltása. Továbbra sem léphet azonban jégre az a Tóth Gergő, akire a Szuperkupa-meccs hajrájában bemutatott sportszerűtlen verekedés miatt hárommeccses eltiltást szabtak ki, amelyet némileg érthetetlen módon az Erste Ligában kell letöltenie, úgy, hogy edzőink nem tölthették le az Erste Ligában összeszedett büntetésüket a Szuperkupán…

Következő ellenfelünk abban nagyon hasonlít a pénteken legyőzött DEAC-ra, hogy az Újpestnek is válogatott klasszis kapusa van Rajna Miklós személyében (ahogy egyébként a Ferencvárosnak is). Hogy sikerül-e az általa a vendégek kapuja elé húzott falat áttörni, és behúzni a ligaszezon második győzelmét, ráadásul egy Derbin, kiderül vasárnap 19.05-től a Tüskecsarnokban.

A mérkőzésre még kaphatóak a belépők online elővételben ITT, de a pénztárak a meccs előtt a Tüskecsarnoknál is nyitva lesznek. A találkozó első szünetében az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály a tavalyi szezon végén visszavonult négy magyar játékosát köszönti, így aki szeretné méltón elbúcsúztatni őket, annak ott a helye a Tüskecsarnok lelátóján!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – UTE
2022. szeptember 18., 19:05, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen, a pénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit (vendégszurkolók kizárólag online elővételben tudnak jegyet venni!)
Élő közvetítés: M4 Sport+

Cikkajánló

Megvannak a Magyar Kupa negyedik körének időpontjai

Decemberben és januárban is játszanak Magyar Kupa-meccset férfi jégkorongozóink.

Győzelem Debrecenben

Férfi hokisaink 4-0-ra győzték le a DEAC csapatát, továbbra is vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Először utazunk Debrecenbe

Magyar bajnok hokisaink vasárnap a szezonban először látogatnak a DEAC csapatához.

„Ez az a hangulat, amiben játszani akar egy sportoló”

A Vígh Balázs Vándorkupáért vívott hokiderbit két góllal eldöntő Adam Brady nyilatkozott a meccs után – VIDEÓ!

Győzelem a derbin, miénk a Vígh Balázs Vándorkupa

Férfi hokisaink rendkívüli izgalmak közepette, az 58. percben szerzett góllal nyertek 2-1-re az Újpest ellen.

A szezon első hazai hokiderbije jön

Az UTE elleni pénteki Erste Liga-meccsnek ezúttal nagyobb tétje van, a Vígh Balázs Vándorkupáért lépünk jégre.

„A csapategység rengeteget számít, mindennek az alapja”

Eddig rendkívül eredményes férfi hokisaink vezetőedzőjével beszélgettünk klubról és válogatottról – INTERJÚ!

Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán

Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin