2022. december 7.
Jön a kupaderbi első felvonása
Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Gyergyó után, Újpest előtt – magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk így áll a hét közepén. Az elmúlt hetek mérkőzésein jól látszik, hogy a nagy, a Fodor Szabolcs-érában korábban talán sohasem látott hullámvölgy után sikerült a szakmai stábnak újraterveznie a szezont, a személyi változások is meghozták a várt eredményt, a csapat az erdélyi túrát és a keddi, listavezető GYHK elleni mérkőzést elnézve határozottan elkezdett visszatalálni csapategységben, küzdésben, a játék képében arra az útra, amin az elmúlt négy évben megannyi sikerrel kikövezve járt. Ezt lehet folytatni csütörtökön is, méghozzá egy Derbin, ráadásul a Magyar Kupában, ahol a harmadik körben már a Final Fourba jutásért csapnak össze a felek két mérkőzésen. Egyáltalán nem lesz könnyű feladat, mert bár a lila-fehérek is komoly gödörben vannak, egy Derbi, közhelyes de igaz, hogy mindig Derbi…

Csapatunk számára novemberben kezdődött a kupamenetelés, és hullámvölgy ide vagy oda, a FEHA19 együttesén azért magbiztosan jutott túl a Fradi a második körben. Székesfehérváron egy 5-1-es győzelemmel alapozták meg a mieink a sikert, és bár a fehérvári farmcsapat egy motiválatlan Ferencváros ellen győzni tudott a visszavágón, összesítésben nem forgott veszélyben a továbbjutás.

November utolsó hetében, csapatunk idei első erdélyi túrája közben ejtette meg a szövetség a következő forduló sorsolását, aminek eredményeképpen az Újpest gárdájával kerültünk össze. Az Erste Liga idei szezonjában kétszer találkoztak a felek a Tüskecsarnokban, mindkétszer a Fradi került ki győztesen az összecsapásból. Ami a kupamúltat illeti, a két csapat tavaly ugyancsak a négyes döntő előtti fordulóban találkozott a Magyar Kupában. Akkor a párharc első, Újpesten megrendezett találkozóját 3-2-re a Fradi nyerte meg, majd az egyhéttel későbbre tervezett hazai meccset betegséghullám miatt nem tudták vállalni a lila-fehérek. A 2021/22-es szezon előtti, csapatok közötti megállapodás értelmében COVID, vagy más betegség miatt nem lehetett elhalasztani a mérkőzést, így a szabályoknak megfelelően 5-0-ás győzelmet ítéltek az FTC-Telekomnak és így a Ferencváros jutott a Final Fourba.

Az idei szezont elnézve a papírforma ezúttal is a Ferencváros felé húz, mert bár említettük, hogy komoly gödörből kellett kilábalnia a csapatnak, ezt úgy fest, megteszi, míg Újpesten sem sikerültek túl jól a szezon eleji légiós igazolások, ősi riválisunk pedig azóta is szenved, az Erste Ligában például az utolsó előtti helyen szerénykedik. Ráadásul a közel tíz mérkőzésre rúgó nyeretlenségi szériánkat egyetlen győzelemmel sikerült októberben megszakítani, azt viszont éppen az Újpest ellen arattuk… Nem szabad ebből viszont egyértelműen kiindulni, annál is inkább, mert a sebzett vad igen erős lehet, az újpestiek például a múlt héten kisebb meglepetésre hazai pályán legyőzték a Tüskecsarnokból kedden hosszabbításos győzelemmel távozó, listavezető Gyergyót.

Előbbiek tekintetében biztosak lehetünk benne, hogy izgalmas mérkőzésre van kilátás a Tüskecsarnokban csütörtökön 18:30-tól.

Jegyeket online elővételben az Eventim hálózatában lehet vásárolni ITT, illetve meccsnapon, amennyiben marad belépő. A hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatók meg!

Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges, az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor. A hazai és vendégjegyekre vonatkozó minden fontos információ IDE KATTINTVA érhető el.

A mérkőzésre az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály akciót hirdetett: aki bármilyen, nem jégkorongos szakosztály (labdarúgás, kézilabda, vízilabda) szezonbérletével érkezik szurkolni a Hokiderbire, mindössze 1000 forintért megvásárolhatja belépőjét! Részletek ITT!

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 3. forduló, 1. mérkőzés
FTC-Telekom - UTE
2022. december 8. csütörtök 18.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: online elővételben ITT , valamint amennyiben marad belépő, hazai szurkolóknak mérkőzésnapon a helyszínen, a Tüskecsarnok 1-es bejáratánál
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: ITT

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin