2021. május 7.
Két meghatározó légiósunk is a Fradi játékosa marad!
Hokisaink finn légiósai a Ferencvárosban folytatják, Lauri Kärmeniemi egy, Rasmus Kulmala két évre írt alá.

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése gőzerővel dolgozik a 2020/21-es idényben a magyar bajnoki címet zsinórban harmadszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakításán az előttünk álló, szeptemberben kezdődő idényre. Szükség is lesz az ütőképes keretre, hiszen a Ferencváros a 2021/22-es szezonban is több fronton küzd majd a sikerekért: az Erste Liga keretein belül harcol majd a ligagyőzelemért és a magyar bajnoki aranyért és a Magyar Kupa mezőnyében is ott kíván lenni (ez természetesen, ahogy az idei szezonban is láthattuk, még múlhat a lebonyolításon, de kevés az esély rá, hogy a regnáló magyar bajnok ne legyen ott az MK mezőnyében akár akkor is, ha a jövőben is meghívásos alapon szervezi a tornát a Magyar Jégkorong Szövetség). Emellett a Fradi a bajnoki cím jogán az IIHF Kontinentális Kupában is indulási jogot szerzett, így 2019 ősze után ismét megmérettetheti magát a nemzetközi porondon is – a tornát a nemzetközi szövetség a világjárvány miatt 2020-ban törölte. Sőt, szakosztályunk benyújtotta pályázatát a torna egyik csoportkörének megrendezésére is, ha pedig sikerrel járunk, először játszhatnak Kontikupa-mérkőzést Budapesten.

A keret kialakításának első állomásaként a szakosztály vezetése és a szakmai stáb megállapodott a csapat mindkét, az idény végén lejáró szerződésű finn légiósával, így

az alapszakasz házi pontkirálya, a 35 meccsen 44 pontig jutó, a rájátszásban pedig 8 meccs/8 pontos mutatójú Rasmus Kulmala és a védelem egyik legmegbízhatóbb oszlopa, Lauri Kärmeniemi is a Ferencváros játékosa marad!

Rasmus Kulmala kettő, míg honfitársa egy évre szóló szerződést írt alá.

A még mindig mindössze 26 éves Rasmus Kulmala korábbi U20-as világbajnokként, többéves finn élvonalbeli rutinnal a háta mögött a fehérorosz és a lengyel bajnokság érintésével 2017-ben érkezett Magyarországra. 2018-ban ezüstérmes lett az Erste Ligában a DVTK Jegesmedvékkel, majd egy szezont a szlovák élvonalban is lehúzott a miskolciakkal. Első idényében pont per meccs felett termelt, de az Extraligában is közel járt ehhez a mutatóhoz. 2019 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, amellyel részese volt az őszi szenzációs ritteni Kontinentális Kupa-továbbjutásnak, a 2020 januári Magyar Kupa-győzelemnek és a pandémia miatt csonka végű idényben magyar bajnok és megosztott ligagyőztes lett. Éremkollekcióját 2021-ben újabb magyar bajnoki arannyal és egy Magyar Kupa-bronzéremmel egészítette ki. Első ferencvárosi idényében az alap- és középszakaszban valamint a rájátszásban is pont per meccs feletti mutatót hozott, a mögöttünk hagyott szezonban pedig a csapat házi pontkirálya lett. A támadóegységünk meghatározó tagja, így külön örömteli, hogy újabb két évre állapodott meg a Fradival.

A 30 éves védő, Lauri Kärmeniemi honfitársánál egy évvel korábban, 2018-ban csatlakozott a Ferencvároshoz a francia élvonalbeli Amiens csapatától, de előtte ő is több idényen át a finn első és második vonalban szerepelt, egy-egy szezont pedig eltöltött Dániában és Fehéroroszországban. Végigjárta a korosztályos finn válogatottakat, az U18-as világbajnokságról van egy bronzérme. Az elmúlt három idényben részese volt a Ferencváros összes sikerének, klubunkkal három magyar bajnoki címet, két Erste Ligát és egy Magyar Kupát-nyert, ritteni hős. A védőegység egyik legmegbízhatóbb oszlopa, emellett kifejezetten hasznosan támogatja a támadásokat is, távoli lövéseit ligaszerte rettegik az ellenfél kapusai. Az alapszakaszban három eddigi fradista szezonjában sorrendben 32, 21 és 15 pontig jutott, de a rájátszásban is folyamatosan eredményes tudott lenni.

A szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián után így újabb két fővel már nyolcra nőtt azon játékosok száma, akik biztosan tagjai lesznek férfi jégkorongcsapatunk keretének az új idényben is.

Szakosztályunk azt is bejelentette hivatalosan is, hogy nem hosszabbít szerződést három kanadai légiósunk közül kettővel sem, így Keaton Ellerby és Justin Hodgman is távozik a Ferencvárostól.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: -
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (?)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig)

Cikkajánló

Kiváló kanadai védőt igazoltunk

Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

Elindult a Tippmix 2021-es nyári kampánya.

Németh Attila távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított

A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Sági Martin a DEAC-hoz távozott

A 23 éves támadó egy szezon és egy bajnoki cím után visszatér Debrecenbe.

Tovább erősítünk a BioTechUSA-val!

Hokisaink továbbra is együttműködnek szakmai partnerükkel,a megállapodáshoz a teljes szakosztály csatlakozott.

Tóth Richárd távozik

A 25 éves támadó két Erste Ligát, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Az osztrák ligából igazoltunk rutinos szlovák védőt

Férfi hokicsapatunk egyéves szerződést kötött az ICEHL-es Bratislava Capitals védőjével, Lukas Bohunickyvel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most