2023. március 23.
Kétmeccses előnnyel folytatjuk az Erste Liga döntőjét
Hatalmas bravúrral kétszer is győzött a Fradi Gyergyóban, itthon akár le is zárhatjuk a finálét.

Harmincszoros magyar bajnok csapatunk hétfőn Gyergyószentmiklóson kezdte az Erste Liga-döntős párharcot, ahol a szintén hétmeccses elődöntőt játszó Gyergyói HK-val csaptak össze. Az első mérkőzésen erősen kezdtek a mieink és az első 20 percben kétgólos előnyre tettek, ami némileg ébresztőleg hatott a hazai csapatnak és keményebben jöttek ki a folytatásra. Végül hiába tudtak feljebb zárkózni gólok tekintetében a piros-fehérek, Kärmeniemi találatával visszaállította az előnyt az FTC-Telekom, amelyen már csak szépíteni tudtak a gyergyóiak. Kedden, talán mondhatjuk, hogy szorosabb csatát vívtak a felek. A második harmadban szerzett vezetést a Gyergyói HK, amit egészen az 59. percig tartani is tudtak, végül 15 másodperccel a lefújás előtt Betteridge kiegyenlített, a hosszabbításban pedig Marva talált be a kék vonalról, ezzel pedig a második mérkőzést is megnyerte a Fradi.

A két idegenbeli győzelemnek köszönhetően összesítésben 2-0-ra vezet a Ferencváros az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. Azonban erre nem szabad alapozni, hiszen az elődöntőben, a BJA HC ellen is behúztuk az első két meccset, mégis ellenfelünk tudott eredményes lenni a Tüskecsarnokban. Már az első meccsen is nagyot küzdöttek a mieink, a döntő második találkozóján pedig ismét megmutatta a csapat, hogy az utolsó pillanatig küzdenek és, ahogy Fodor Szabolcs szokott fogalmazni, csúsznak-másznak a fiúk a jégen azért, hogy végül győztesen jöjjenek le a pályáról. Az első két megnyert mérkőzés után pedig a következő cél, hogy hazai pályán, saját közönség előtt is be tudják húzni a mérkőzéseket.

Az eddigi playoff-sorozatban végig pályahátrányból nyerte meg a fordulókat a Fradi, aminek tudata hatalmas segítség lehet fejben és a pályán egyaránt. Emellett a kapuban remekelő Arany Gergely is biztonságot nyújthat a csapatnak. Az elődöntőben 95,9% védési hatékonysággal záró kapusunk a döntőben is hozta jó formáját és az első meccsen 94,74%-os, a másodikon pedig 97,06%-os hatékonysággal védte a Ferencváros kapuját, így nyugodtan tudnak rá támaszkodni a játékosok a mérkőzés során.

A 30. bajnoki cím megszerzése után is ugyanolyan lendülettel folytatta a csapat a küzdelmet, megmutatták, hogy mire képes a Fradi-szív a pályán, ennek köszönhetően pedig egy rendkívül izgalmas Erste Liga-döntőnek lehetnek szemtanúi a hoki rajongók. Az pedig már most elmondható, hogy hatalmas az érdeklődés a pénteki és szombati meccsre, így igazi hokiünnep lesz a Tüskecsarnokban a hétvégén.

Jegyeket online elővételben az Eventim hálózatában lehet vásárolni ITT, illetve meccsnapon, amennyiben marad belépő. A hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatók meg!

Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor. A hazai és vendégjegyekre vonatkozó minden fontos információ IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, döntő, 3. és 4. mérkőzés

2023. március 24., péntek 19:30, Tüskecsarnok

FTC-Telekom–Gyergyói HK

Jegyek: ITT

Élő közvetítés: M4 Sport

2023. március 25., szombat 19:15, Tüskecsarnok

FTC-Telekom–Gyergyói HK

Jegyek: ITT

Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin