2024. április 4.
Kezdődik az Erste Liga-döntő
Magyar bajnok hokisaink pénteken hazai pályán kezdik a Corona Brassó elleni döntős párharcot.

Múlt vasárnap 31-szeres magyar bajnok jégkorongozóink a Vákár Lajos Műjégpályán hosszabbításban 2-1-re legyőzték a nagy rivális Csíkszeredát, amivel 4-2-re megnyerték az elődöntő párharcát, így idén is ott vagyunk az Erste Liga-döntőben.

Csapatunk ellenfele a tavalyi bajnok Gyergyói HK ellen összesítésben 4-2-es győzelmet arató Corona Brassó, a döntőben így az alapszakasz első csap össze a másodikkal. A két csapat elég régen, a januári erdélyi túrán találkozott egymással utoljára, ugyanis az alapszakasz második fázisában két külön csoportba kerültünk.

Visszatekintve az elmúlt szezonra a négy alapszakasz mérkőzésből hármat megnyert a Fradi, az utolsó, januári találkozót sikerült behúznia a Brassónak, bár igaz, azon a túrán csapatunk igencsak foghíjas kerettel utazott ki Erdélybe.

A Brassó játéka talán mondhatjuk, hogy fizikálisabb, arra pedig figyelnie kell csapatunknak, hogy egy-egy komolyabb ütközés után ne kerüljünk hátrányba. Bár büntetéspercben megelőz minket a Brassó, mögöttük közvetlenül a Fradi szerepel. Az biztos, a brassóiak határozott belépőinek köszönhetően nehéz átjutni a speciális egységeiken, legyen szó emberhátrányról vagy emberelőnyről.

Fodor Szabolcs az elődöntő során többször is kiemelte, hogy csökkenteni kell a kiállításperceket, hiszen a csapat öt az ötben hatékonyabb, ennek ellenére azért szimpla és kettős emberhátrányban is sikerült a Ferencvárosnak gólt szereznie a párharc során. Az előnyös helyzetek kihasználásban viszont a Brassó jobb, mint korábbi ellenfelünk, így nem szabad nekik megadni azt a lehetőséget, hogy előnyben támadhassanak.

Péntek tehát kezdődik az Erste Liga-finálé az FTC-Telekom és a Corona Brassó részvételével, ami ezúttal is négy nyert mérkőzésig tart majd, és az előzetes tapasztalatok alapján rendkívül izgalmas meccseket tartogat.

Jegyek online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában IDE kattintva, valamint a mérkőzések napján, amennyiben marad belépő, a hazai szurkolóknak helyszíni jegyértékesítés is lesz a Tüskecsarnok 1-es, hazai bejáratánál a Magyar Tudósok körútja felől. Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy vendégbelépőket nem értékesítünk a helyszínen, azok kizárólag online elővételben vásárolhatóak meg! Online jegyvásárlás a mérkőzés napján is lehetséges, az első harmadszünetig. Az online belépőket nem szükséges kinyomtatni, elegendő mobileszközről bemutatni a vonalkódot belépéskor.

Felhívjuk a vendégszurkolók figyelmét, hogy minden esetben kizárólag a vendégszektorba vásároljanak belépőt, vendégszurkolók belépése a hazai szektorokba nem megengedett, még érvényes hazai belépő birtokában sem! Semleges szurkolók belépése a hazai szektorokba korlátozás nélkül lehetséges, ám amennyiben konfliktus alakul ki a hazai és a semleges szurkolók között, a biztonsági szolgálatnak jogában áll az érintetteket felszólítani a csarnokból való távozásra.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 1.meccs
FTC-Telekom – Corona Brassó
2024. április 5., péntek 18:30, Tüskecsarnok

Jegyek: ITT
Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin