2023. november 28.
Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán
Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

Az Erste Ligában hét mérkőzés óta veretlen, magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk hat napon belül negyedik tétmérkőzésén lépett jégre kedd este a Tüskecsarnokban, ahol az alapszakasz tabellájának ötödik helyén álló Corona Brassót fogadta. Mivel a Fradi a nemzetközi kupaszereplés miatt 4-5 mérkőzéssel kevesebbnél jár riválisainál, és csupán egyetlen pont volt a lemaradása az első két helyen álló BJA HC – Újpest duótól, így vesztett pontok tekintetében már eddig is magasan kiemelkedtek a mieink a mezőnyből, de mivel az első két helyen álló csapatnak nem volt mérkőzése, a kedd esti meccs tétje az is volt, hogy az FTC-Telekom a lejátszott meccsek alapján is átveszi-e a vezetést az Erste Liga tabelláján.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb nem változtatott a Gyergyó elleni vasárnapi rangadón győztes meccskereten, a sorok összeállítása annyiban különbözött a két nappal korábbitól, hogy Aku Kestilä lekerült a harmadik sorba Erik Němec és Németh Attila mellé, míg az első sorban a házi pontkirály Adam Brady, valamint Nolan La Porte mellett a fiatal Galajda Zsombor kapott lehetőséget. A kapuban az idén eddig parádés mutatókkal védő Arany Gergely kezdett.

Az első támadás a Ferencvárosé volt, a vendégek korongszerzése után viszont Kóger Dániel ugrott ki, akit Hrabal csak szabálytalanul tudott megállítani, így már az első percben emberhátrányba kerültek a mieink. Ezt viszont a brassóiak olyannyira nem tudták kihasználni, hogy a Fradinak volt két veszélyes kiugrása emberhátrányban, de Kulmala és Kestilä próbálkozását is védte a brassóiak kapusa, Alex Dubeau. Egyenlő létszámban abszolút fölényben játszott az FTC-Telekom, sőt, parádés akció végén majdnem a vezetés is megvolt, Crespi adott óriási passzt, a kapu torkából pedig a középen érkező Németh kapta a még nagyobb átadást, de mellé lőtt. A nyomás viszont hamar góllá érett, Galajda Zsombor lőtte a kapu előterébe a Bradytől kapott korongot, ami az egyik brassói védőről pattant a hálóba (1-0). Nem kellett sokat várni a következő hazai gólra, fél perccel később Kulmala Rasmus tőle kissé szokatlan helyről, távolról bombázott a hálóba (2-0). Sőt, néhány másodperccel később Németh Attila kapu elé tett korongjába Němec szúrt bele remek ütemben, a korong pedig a hálóban kötött ki (3-0), így kevesebb mint egy perc alatt három gólt szerzett a Ferencváros! A vendégek mestere, Dave MacQueen időt kért, de ez sem segített, maradt nyomasztó fölényben a Ferencváros. Újabb gól már nem született, de a jégen folyamatosan a mieink akarata érvényesült.

A második játékrész elején Aranynak néhány nagy védést kellett bemutatnia, újabb gólt mégis a Fradi szerzett, a 25. percben az alapvonal mögé lekeveredő Roth szerzett korongot, és tálalt tökéletesen az érkező Németh Attila elé, aki nem hibázta el a helyzetet (4-0). Ekkor döntött a brassói stáb a kapuscsere mellett, Dubeau helyét Patrik Polc vette át. A négygólos előny birtokában valamelyest visszavett a Ferencváros, ez pedig megbosszulta magát, a Brassó többször is helyzetig jutott el, egy alkalommal pedig Radim Valchar egészen lövőhelyzetig korcsolyázta magát, majd Arany mellett a hálóba talált (4-1). A kapott gól felrázta a Fradit, a mieink ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, és jött is az újabb gól, Roth ugrott ki egy nagy passzal szólóban, elfektette Polc kapust, majd az alapvonal mögül visszatálalt Banga Nándornak, fiatal játékosunk pedig a hálóba lőtt (5-1). Alig egy perccel később jött a hatodik, Turbucz csinálta meg a nehezét, a kapu mögül visszatett korongot pedig Adam Brady juttatta a hálóba (6-1). A vendégeknek még volt néhány lehetőségük, de a mieink a nagy vezetés birtokában is figyeltek a védekezésre, és Arany is rendkívül koncentráltan védett, így nem született újabb gól.

A harmadik harmad ötgólos előnyünk birtokában lényegében már csak formalitás volt, de a mieink idei formáját és mentalitását jól tükrözi, hogy ebben a harmadban sem álltunk le, rohamoztunk tovább az újabb gólokért. Az erőfeszítéseket pedig siker koronázta, Brady lövése felperdült Polc kapuson, majd a gólvonal mögé hullott (7-1). Hátra volt még 13 perc, és hiába a hatgólos előny, úgy mentünk, mintha döntetlen lenne az állás. Újabb gól már nem jött össze, de így sem volt senkiben hiányérzet a végső dudaszó pillanatában, leszámítva talán Arany Gergelyt, aki hiába védett 97 százalékkal, az az egy bekapott gól elrontotta idénybéli első shutoutját – azért vélhetően ő sem nagyon búslakodott a mérkőzés után…

A Ferencváros ismét komoly erődemonstrációt tartott egy felsőházi csapat ellen, és magabiztosan várhatja a pénteken esedékes első idei hazai Derbit, amin a Vígh Balázs Vándorkupáért küzd majd a Ferencváros és az Újpest.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 7-1 (3-0, 3-1, 1-0)
FTC-Telekom: 
Arany (Nagy K.) – Hrabal, Roth, Brady, Galajda, La Porte – Boros, Crespi, Nagy G., Turbucz, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Kestilä, Němec, Németh A. – Banga, Haranghy, Farkas S., Turcotte, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Corona Brassó: Dubeau (Polc) – Williams, Piché, Cornet, Valchar, Van Wormer – Borisenko, Lowney, Blackwater, Kóger, Zagidullin – Bors, Holwell, Gajdó, Szabó P. K. – Sills – Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Gólok: Galajda (05:28, Brady), Kulmala (06:04, Roth, Nagy G.), Němec (06:19, Németh A.), Németh A. (24:24, Roth), Banga (35:33, Turcotte, Roth), Brady (36:30, Turbucz, Hrabal), Brady (46:59, La Porte), illetve Valchar (32:45, Zagidullin)
Kapura lövések: 49:47 (24:15, 15:19, 10:13)
Védések: 46:42 (15:21, 18:12, 13:9)
Kiállítás percek: 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Emberelőny kihasználás: (0/0) 0.00% / (1/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (1/1) 100.00% / (0/0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 00:00 / 02:00

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin