2023. november 28.
Kiütéses győzelem, átvettük a vezetést a tabellán
Férfi hokisaink 7-1-re győztek a Brassó ellen a Tüskecsarnokban, és az Erste Liga tabellájának élére ugrottak.

Az Erste Ligában hét mérkőzés óta veretlen, magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk hat napon belül negyedik tétmérkőzésén lépett jégre kedd este a Tüskecsarnokban, ahol az alapszakasz tabellájának ötödik helyén álló Corona Brassót fogadta. Mivel a Fradi a nemzetközi kupaszereplés miatt 4-5 mérkőzéssel kevesebbnél jár riválisainál, és csupán egyetlen pont volt a lemaradása az első két helyen álló BJA HC – Újpest duótól, így vesztett pontok tekintetében már eddig is magasan kiemelkedtek a mieink a mezőnyből, de mivel az első két helyen álló csapatnak nem volt mérkőzése, a kedd esti meccs tétje az is volt, hogy az FTC-Telekom a lejátszott meccsek alapján is átveszi-e a vezetést az Erste Liga tabelláján.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb nem változtatott a Gyergyó elleni vasárnapi rangadón győztes meccskereten, a sorok összeállítása annyiban különbözött a két nappal korábbitól, hogy Aku Kestilä lekerült a harmadik sorba Erik Němec és Németh Attila mellé, míg az első sorban a házi pontkirály Adam Brady, valamint Nolan La Porte mellett a fiatal Galajda Zsombor kapott lehetőséget. A kapuban az idén eddig parádés mutatókkal védő Arany Gergely kezdett.

Az első támadás a Ferencvárosé volt, a vendégek korongszerzése után viszont Kóger Dániel ugrott ki, akit Hrabal csak szabálytalanul tudott megállítani, így már az első percben emberhátrányba kerültek a mieink. Ezt viszont a brassóiak olyannyira nem tudták kihasználni, hogy a Fradinak volt két veszélyes kiugrása emberhátrányban, de Kulmala és Kestilä próbálkozását is védte a brassóiak kapusa, Alex Dubeau. Egyenlő létszámban abszolút fölényben játszott az FTC-Telekom, sőt, parádés akció végén majdnem a vezetés is megvolt, Crespi adott óriási passzt, a kapu torkából pedig a középen érkező Németh kapta a még nagyobb átadást, de mellé lőtt. A nyomás viszont hamar góllá érett, Galajda Zsombor lőtte a kapu előterébe a Bradytől kapott korongot, ami az egyik brassói védőről pattant a hálóba (1-0). Nem kellett sokat várni a következő hazai gólra, fél perccel később Kulmala Rasmus tőle kissé szokatlan helyről, távolról bombázott a hálóba (2-0). Sőt, néhány másodperccel később Németh Attila kapu elé tett korongjába Němec szúrt bele remek ütemben, a korong pedig a hálóban kötött ki (3-0), így kevesebb mint egy perc alatt három gólt szerzett a Ferencváros! A vendégek mestere, Dave MacQueen időt kért, de ez sem segített, maradt nyomasztó fölényben a Ferencváros. Újabb gól már nem született, de a jégen folyamatosan a mieink akarata érvényesült.

A második játékrész elején Aranynak néhány nagy védést kellett bemutatnia, újabb gólt mégis a Fradi szerzett, a 25. percben az alapvonal mögé lekeveredő Roth szerzett korongot, és tálalt tökéletesen az érkező Németh Attila elé, aki nem hibázta el a helyzetet (4-0). Ekkor döntött a brassói stáb a kapuscsere mellett, Dubeau helyét Patrik Polc vette át. A négygólos előny birtokában valamelyest visszavett a Ferencváros, ez pedig megbosszulta magát, a Brassó többször is helyzetig jutott el, egy alkalommal pedig Radim Valchar egészen lövőhelyzetig korcsolyázta magát, majd Arany mellett a hálóba talált (4-1). A kapott gól felrázta a Fradit, a mieink ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, és jött is az újabb gól, Roth ugrott ki egy nagy passzal szólóban, elfektette Polc kapust, majd az alapvonal mögül visszatálalt Banga Nándornak, fiatal játékosunk pedig a hálóba lőtt (5-1). Alig egy perccel később jött a hatodik, Turbucz csinálta meg a nehezét, a kapu mögül visszatett korongot pedig Adam Brady juttatta a hálóba (6-1). A vendégeknek még volt néhány lehetőségük, de a mieink a nagy vezetés birtokában is figyeltek a védekezésre, és Arany is rendkívül koncentráltan védett, így nem született újabb gól.

A harmadik harmad ötgólos előnyünk birtokában lényegében már csak formalitás volt, de a mieink idei formáját és mentalitását jól tükrözi, hogy ebben a harmadban sem álltunk le, rohamoztunk tovább az újabb gólokért. Az erőfeszítéseket pedig siker koronázta, Brady lövése felperdült Polc kapuson, majd a gólvonal mögé hullott (7-1). Hátra volt még 13 perc, és hiába a hatgólos előny, úgy mentünk, mintha döntetlen lenne az állás. Újabb gól már nem jött össze, de így sem volt senkiben hiányérzet a végső dudaszó pillanatában, leszámítva talán Arany Gergelyt, aki hiába védett 97 százalékkal, az az egy bekapott gól elrontotta idénybéli első shutoutját – azért vélhetően ő sem nagyon búslakodott a mérkőzés után…

A Ferencváros ismét komoly erődemonstrációt tartott egy felsőházi csapat ellen, és magabiztosan várhatja a pénteken esedékes első idei hazai Derbit, amin a Vígh Balázs Vándorkupáért küzd majd a Ferencváros és az Újpest.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 7-1 (3-0, 3-1, 1-0)
FTC-Telekom: 
Arany (Nagy K.) – Hrabal, Roth, Brady, Galajda, La Porte – Boros, Crespi, Nagy G., Turbucz, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Kestilä, Němec, Németh A. – Banga, Haranghy, Farkas S., Turcotte, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Corona Brassó: Dubeau (Polc) – Williams, Piché, Cornet, Valchar, Van Wormer – Borisenko, Lowney, Blackwater, Kóger, Zagidullin – Bors, Holwell, Gajdó, Szabó P. K. – Sills – Kovács M., Rokaly-Boldizsár. Vezetőedző: Dave MacQueen.
Gólok: Galajda (05:28, Brady), Kulmala (06:04, Roth, Nagy G.), Němec (06:19, Németh A.), Németh A. (24:24, Roth), Banga (35:33, Turcotte, Roth), Brady (36:30, Turbucz, Hrabal), Brady (46:59, La Porte), illetve Valchar (32:45, Zagidullin)
Kapura lövések: 49:47 (24:15, 15:19, 10:13)
Védések: 46:42 (15:21, 18:12, 13:9)
Kiállítás percek: 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Emberelőny kihasználás: (0/0) 0.00% / (1/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (1/1) 100.00% / (0/0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 00:00 / 02:00

Cikkajánló

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

Sima győzelem a második fázis első meccsén

Férfi jégkorongozóink 5-1-re nyertek a Dunaújváros ellen, és továbbra is magabiztosan vezetik a tabellát.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin