2020. január 24.
Kupagyőztesek rangadója, a Csíkszereda az ellenfél
Férfi hokisaink a középszakasz második mérkőzésén a nagy rivális Csíkszereda vendégeként lépnek jégre.

Férfi jégkorongcsapatunk a múlt hétvégi kupabravúrt követően egynapos pihenő után buszra szállt, és meg sem állt Erdélyig, ahol a Corona Brassó ellen indították a középszakasz küzdelmeit. A brassói Olimpiai Jégpályán egy rendkívül izgalmas, fordulatos mérkőzésen végül a hosszabbításban sikerült győzni, így két nagyon értékes ponttal távoztunk. Azért is volt fontos ez a siker, hiszen a középszakaszt az alapszakasz megnyerése miatt a mieink előtt három pont előnnyel indító Csíkszereda a hét elején egy Brassó elleni hazai vereséggel indította, így rögtön megérkezhettünk, és meg is érkeztünk a nagy rivális nyakára a felsőházi tabellán.

Az újabb remek mérkőzés után nem lehetett ünnepelni, hiszen a túra legkeményebb mérkőzése még csak ezután jön. Azzal a Csíkszeredával nézünk farkasszemet péntek este, amely a középszakasz első fordulójában, amelyik ahogy fentebb is említettük, nagy meglepetésre hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Corona Brassótól, így nagyon gyorsan elolvadt a bónuszpontokkal továbbhozott előnye, a Brassó és a Ferencváros is utolérte a Sportklubot. Ennek tükrében jó esély van rá, hogy már az első perctől kezdve komoly nyomás alatt fogunk játszani, hiszen nem fér bele nekik több botlás, pláne nem hazai közönség előtt.

Kupagyőztesek egymás között - így is felüthetnénk röviden a pénteki csúcsrangadót, hiszen míg a csíkiak a brassói döntőben a Gyergyót a székely rangadón legyőzve ezúttal is elhódították a Román Kupát, addig a Ferencváros, már sokszor megénekelt módon, szenzációs bravúrt bemutatva, január 19-én 25 év elteltével emelhette ismét a magasba a Magyar Kupát.

A két csapat legutóbb december elején találkozott, akkor a Pesterzsébet Jégcsarnokban a Ferencváros magabiztos és gyors játékkal 4-1-re legyőzte a nagy riválist. Hozzá kell azonban tenni, hogy négyből ez volt az idény első Fradi-győzelme a két csapat egymás elleni párharcában ráadásul a soron következő mérkőzés nem Budapesten lesz, hanem a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, ahol az idei szezonban eddig nem sok babér termett Fodor Szabolcs csapatának: két meccsen csupán egy pontot sikerült gyűjteni.

Ahogy azt már említettük, a Csíkszereda jó eséllyel már az első perctől kezdve komoly nyomást fog alkalmazni, amit nekünk bírnunk kell. Szerencsére láttuk már a múlt hétvégi Magyar Kupa négyes döntője alatt is, hogy a csapat nem törik meg a nyomás alatt, sokkal inkább betonbiztossá teszi a védelmet, lezár minden apró folyosót, rést, a játékosok pedig azonnal rástartolnak a korongot birtokló ellenfélre. Egyszóval, a legjobb játékunkkal képesek vagyunk arra is, hogy akár egy nagy nyomást is a magunk javára fordítsunk.

A Brassó tegnapi pontszerzésével ideiglenesen, de átvette a vezetést a tabellán, igaz, ők egy meccsel többet játszottak, mint a Fradi és a Csíkszereda, így ma este ez még változni fog. Mindkét csapat számára fontos lenne a három pont megszerzése, nem csupán azért, mert presztízsmeccsről van szó, hanem mert azzal mindkét fél komoly lépést tehet a rájátszás szempontjából fontos pályaelőny, valamint az első ellenfélválasztás jogát biztosító első hely felé a középszakaszban. Továbbá, a csíkiak a javítás reményében lépnek jégre ma este, míg mi szeretnénk az idei szezonban először győztesen elhagyni a Vákárt. A feladat közel sem egyszerű, de nem lehetetlen. Ha van olyan csapat, mely képes efféle bravúrra, akkor az az elmúlt másfél évben létfontosságú helyzetekben folyamatosan bravúrok sorát szállító Ferencváros. Ehhez azonban olyasfajta Fradi-szívvel való küzdés kell, mint amit Miskolcon, vagy Brassóban is láthattunk.

A Ferencváros a Brassó legyőzése után a jelenlegi legnagyobb riválisával is megmérkőzik az Erste Liga középszakaszának erdélyi túráján. Pénteken 17.30-tól (magyarországi idő szerint) jön a Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom összecsapás a Vákár Lajos Műjégpályán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, 2. forduló
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom
2020. január 24. péntek, 17.30 (magyarországi idő szerint), Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin