2024. május 10.
Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó
Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

Jégkorong szakosztályunk szakmai stábja folyamatos munkában van annak érdekében, hogy a következő szezonra a lehető legjobb keretet állítsa össze. Az elmúlt hetekben elköszöntünk négy játékostól, köztük a Fradit hat évig csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergőtől, és hírt adtunk három szerződését meghosszabbító játékosról is.

Ezúttal egy újabb remek hírrel érkeztünk, ugyanis

szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett támadóval, Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig szerepel majd ferencvárosi színekben.

Galajda Zsombor 2002. szeptember 4-én született Miskolcon. Szülővárosában, a Jegesmedvék színeiben kezdett jégkorongozni, és egész eddigi pályafutását a DVTK-nál töltötte. Végigjárta a korosztályos szamárlétrát, 2016-tól az U18-asoknál szerepelt, 2018/19-ben mutatkozott be a junioregyüttesben, a következő évben pedig már a felnőtteknél is szóhoz jutott két szlovák Extraliga-mérkőzés erejéig. Az első teljes felnőtt idénye a 2021/22-es volt, de néhány találkozón még abban az évben, és a legutóbbi szezonban is lejátszott a juniorokhoz is. Az Erste Ligában eddig az alapszakaszban összesen 72 mérkőzésen lépett jégre, amelyeken 29 pontot szerzett, a rájátszásban 15 meccsen 7 pontnál jár. U18-as és U20-as korosztályban is válogatott volt, a juniorokkal 2021/22-ben világbajnokságon is járt. A mögöttünk hagyott idényben négy mérkőzés erejéig a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

A fiatal támadó 2023 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, és viszonylag gyorsan belopta magát a szurkolók szívébe is. Nagy volt benne a bizonyítási vágy, kemény munkája pedig ki is fizetődött, hiszen Fodor Szabolcs gyakran játszatta az első sorban. Az Erste Liga alapszakaszában Galajda 27 meccsen lépett jégre, ahol 11 pontot gyűjtött össze. Komolyabb sérülése miatt a rájátszásban csak a DEAC elleni negyeddöntő utolsó meccsén csatlakozott a csapathoz, de ott sem tétlenkedett, kiosztott egy gólpasszt. A Csíkszereda elleni elődöntő első meccsén pedig már gólt is szerzett, méghozzá nem is akármilyet, a szezon végeztével az a találat lett megszavazva A szezon Fradi-góljának. Végül a csíkiak ellen még egy gólt szerzett a sorozatban, a Brassó elleni döntőben pedig szintén egy társát szolgálta ki, így összesen négy pontot szerzett a playoffban.

Galajda Zsombor, Arany Gergely, Adam Brady és Lauri Kärmeniemi szerződéshosszabbításával, valamint a 2025-ig érvényes szerződéssel rendelkező Turbucz Martinnal együtt már négy név ismert a Ferencváros 2024/2025-re készülő keretéből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (?), Vladimír Roth (?)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin