2020. szeptember 2.
Műtét után lábadozik bajnokcsapatunk támadója
Farkas Simon edzésen szerzett súlyos sérülést, de bízik benne, hogy minél hamarabb visszatér a jégre – INTERJÚ

Az FTC-Telekom magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatának támadója, a fradista nevelésű, a felnőtt együttest a keretből a leghosszabb ideje, 2014 óta szolgáló Farkas Lőrinc Simon rendkívül fontos láncszeme a bajnokcsapat olajozottan működő gépezetének. Az elmúlt két év minden sikeréből a részét kivevő támadó nem csak meg tudott ragadni 2018 után a szakosztályhoz újonnan érkező Fodor Szabolcs alaposan átalakuló keretében is, de Roczanov Dezsővel és Tóth Gergővel kiegészülve már harmadik éve olyan csupaszív, a jégre minden egyes mérkőzésen elképesztő munkát tevő sort alkotnak, amelynek harcos karaktere meghatározó az egész csapatra nézve.

A társaknak most egy ideig nélkülözniük kell a velük együtt a nyáron szerződést hosszabbító 28 éves Farkast, aki a felkészülési időszakban, az egyik szárazedzésen szenvedett egy teljesen ártatlan helyzetben Achilles-ín szakadást. Nem sokkal később meg is kellett műteni, már az augusztus 21-ei, DAB elleni felkészülési mérkőzésen sem tudott ott lenni a csapatban. Műtét után lábadozó játékosunkat állapotáról, a rehabilitáció menetéről, és visszatérése várható idejéről is kérdeztük.

 

- Az első és legfontosabb kérdés: hogy vagy?
- A körülményekhez képest egész jól, köszönöm. Rengeteg a segítő kéz körülöttem, így egészen pozitívan tudok a teljes felépülésemhez vezető útra előretekinteni.

- Mi történt pontosan, hogyan sérültél meg?
- Az egyik szárazedzésen történt, egyszerűen egy izzadságcsepp rosszkor volt a legrosszabb helyen és megcsúsztam… Kiderült, hogy komolyabb dologról van szó, elszakadt az Achilles-inam. Az Uzsoki kórházba kerültem, ahol másnap délelőtt már meg is műtöttek. Nem először voltam itt, már 1992-ben is kifogástalan ellátásban részesültem… (Játékosunk ebben az évben született – a szerk.) A viccet félretéve, az orvosok azt mondták, jól sikerült a műtét, ahogy fogalmaztak, szerencsére „pont jó helyen szakadt el az ín”. Úgyhogy augusztus 20-án, az „ünnepi” reggeli után már mehettem is haza.

- Hogyan birkózol meg a tartós otthonléttel? Tudsz bármennyit mozogni, vagy szigorúan fekvésre vagy ítélve?
- Élsportoló vagyok, így természetesen eléggé megijedtem amikor meghallottam, hogy öt hétig fekvőgipsz lesz a lábamon. Ez azt jelenti, hogy ha nem a mosdóba vagy a fürdőbe kell mennem, akkor folyamatosan felpolcolt lábbal fekszem az ágyon. Hála azonban a csapattársaknak, a családnak, a barátnőmnek és a barátaimnak, a bezártság sem visel meg annyira, gyakran meglátogatnak és nagyon sokan írnak, érdeklődnek felőlem.

- Mi a további menetrend, hogy néz majd ki a rehabilitációd?
- Ha minden jól megy, szeptember 21-én kapom meg a járógipszet, utána pedig elkezdődik életem talán legkomolyabb megmérettetése. Mindennapos gyógytorna és kezelések lesznek a programban, ráadásul mindezt abban a tudatban végzem majd, hogy a második családom, vagyis a csapatom minden egyes tétmeccsen nélkülem megy majd csatába. Ez utóbbit még sokkal nehezebb lesz elviselni, mint a fizikai fáradalmakat, de megpróbálom megfordítani a dolgot: ennél komolyabb motiváció a mihamarabbi felépüléshez nem is lehet!

- A tervek szerint mikor térhetsz vissza?
- Jelenleg úgy néz ki, hat hónap telik majd el a teljes felépülésemig. Én azért nagyon bizakodó vagyok afelől, hogy ez kevesebb lesz, főleg, hogy Kiss Áron erőnléti edzőnk, és szakosztályunk felszerelései is mindenben a rendelkezésemre állnak és nagyon sokat segítenek!

Farkas Simonnak az egész Fradi-család nevében mihamarabbi felépülést kívánunk!

Boldizsár Márton

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin