2020. május 22.
Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított
Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Újabb jó hírt jelentett be a 2020/21-es szezonra készülő keretével kapcsolatban magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az előző idény lezárultával Fodor Szabolcs együttesének négy játékosa, Németh Attila, Sarcia Antonino, Tóth Gergely és Tóth Richárd rendelkeztek érvényes szerződéssel, hozzájuk csatlakozott szerződése meghosszabbításával az elmúlt hetekben a csapatkapitány Nagy Gergőkét fiatal, Boros Dániel és Tóth Renátóa kapuspáros Arany Gergely és Nagy Kristóf, az elsősoros pontgyáros Tóth Adrián, majd érkezett két új igazolás, a Fehérvári Titánok ötszörös válogatott fiatal védője, Imre Patrik, és a DEAC-tól megszerzett négyszeres válogatott, kiváló támadó, Sági Martin.

A jégkorong szakosztály megtette az újabb lépést abba az irányba, hogy együtt tartsa a bajnokcsapat keretének gerincét, ugyanis hivatalosan is bejelentették: még egy szezonon keresztül biztosan együtt marad a csapat harmadik sora, mivel Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is egy évvel, 2021-ig meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését.

A három játékos közül Farkas Lőrinc Simon számít zöld-fehér mezben a legrutinosabbnak. A 27 éves támadó bár Budapesten született, és gyerekkorában a Ferencvárosnál nevelkedett, végül Székesfehérváron lett belőle profi jégkorongozó. Két fehérvári MOL Liga-szezon (és egy 2+2 ponttal zárt U20-as világbajnokság a korosztályos válogatottal) után 2012-ben Újpestre igazolt, majd két idény után, 2014-ben hazatért a Ferencvároshoz. Keményen dolgozott, kitartott a csapattal a nehezebb időszakban is, és 2018 nyarán egyike tudott lenni annak a néhány játékosnak, aki Fodor Szabolcs érkezése után is a keret tagja maradt a „régiek” közül, pedig alapjaiban újult meg a játékoskeret az új szakmai stáb keze alatt. A kitartó munka pedig kifizetődött: 2018/19-ben pályafutása közel legjobb számait hozta a ligában, és két bajnoki címet, karrierje során először Erste Liga-győzelmet (rögtön kettőt is), valamint Magyar Kupa-aranyérmet ünnepelhetett. Emellett az IIHF Kontinentális Kupában is kiválóan szerepelt, a dániai harmadik csoportkörben, a sorozat legjobb nyolc csapata között góllal járult hozzá a kvartett favoritja, a két évvel korábbi végső győztes Nottingham Panthers legyőzéséhez, majd a francia Amiens Gothiques ellen is ő szerezte a Fradi gólját.

A március végén 31. születésnapját ünneplő Roczanov Dezső szintén Székesfehérváron kezdte profi pályafutását, onnan lett U18-as válogatott is, amellyel korosztályos világbajnokságon is járt 2007-ben. 2008-ban tagja volt a magyar bajnoki címet elhódító Alba Volánnak, majd Újpestre szerződött. Három és fél újpesti idény, és egy U20-as vb után a 2011/12-es szezon közben lett a Ferencváros játékosa, majd a következő idényt is zöld-fehérben töltötte. Ezután két miskolci idény következett, 2015-ben bajnok és ligagyőztes lett a Jegesmedvékkel, sőt, egy emlékezetes székesfehérvári négyes döntőben a házigazdákat is meglepve részese volt a miskolci hoki első Magyar Kupa-sikerének is. 2015 és 2017 között következett két idény a felnőttcsapatát ekkor megalakító MAC színeiben, és két remek Erste Liga-döntő, majd 2017 nyarán ismét az Újpest lett Roczanov állomáshelye. Játékosunk ezúttal sem bírta sokáig lila-fehérben, idény közben csatlakozott Greg Lindqvist Ferencvárosához, amelynek régi-új játékosként azóta is tagja. Fodor Szabolcs keze alatt ő is szinte kivirágzott, 2018/19-ben az alap- és középszakaszban 21, a rájátszásban 7 pontot hozott, míg a legutóbbi idényben 16 gólig jutott. A fontos gólok specialistája, 2019 tavaszán is a rájátszásban hozta legjobbját, a döntőben a Csíkszereda ellen is többször betalált, míg a legutóbbi idényben is volt gólja az Újpest elleni, magyar bajnoki döntőnek minősülő Erste Liga-elődöntőben is. Akárhol szerepelt eddig, alázatos, példamutató, szerény hozzáállásával minden állomáshelyén csapata lelke és motorja volt, ezt pedig idén az Erste Liga is díjazta, hiszen a szezon végi egyéni díjak jelöltjeinek bemutatásakor kiderült, ő is ott van a Mr. Spirit díj három jelöltje között.

A sor három tagja közül Tóth Gergőnek van a legrövidebb közös története a Ferencvárossal. Tóth Adrián 27 éves testvére bátyjával együtt érkezett a Fradihoz Fodor Szabolcs hívására 2018 nyarán, miután 2014-ig nevelőegyesületénél, Székesfehérváron játszott, majd két újpesti, és közte egy újabb fehérvári idény után 2017/18-ban a Miskolccal Erste Liga-döntőt játszhatott. Bár 2012-ben magyar bajnok volt a Fehérvárral, amelynek utánpótlásával kétszer is megnyerte az osztrák ifjúsági ligát, az EBYSL-t is, és az U20-as válogatottal is voltak sikerei világbajnokságokon is, ligagyőzelmet mégsem ünnepelhetett. Egészen 2019 tavaszáig, azóta viszont részese volt a Fradival a két magyar bajnoki címnek, a két ligagyőzelemnek, a Magyar Kupa-sikernek és a Kontinentális Kupa-menetelésnek is.

Bár harmadik soros támadókként a Farkas-Roczanov-Tóth Gergő triónak nem a pontszerzés az elsődleges feladata, így is összedolgoztak 13+19 pontot a ligában az előző idényben. Emellett elsődleges feladatukat, az ellenfél kizökkentését és támadásaik megakasztását, megakadályozásukat a korongbirtoklásban is makulátlanul végrehajtják, igazi hajtós, „melós” sorként pedig példával szolgálnak minden játékos számára. Együtt tartásuk a következő idényre nagy fegyverténynek bizonyulhat.

Farkas Simonnal, Roczanov Dezsővel és Tóth Gergővel már 15 játékos rendelkezik érvényes szerződéssel az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának a 2020/21-es idényre készülő keretéből.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Sági Martin (DEAC, 2021-ig)
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), FARKAS LŐRINC SIMON (2021-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), ROCZANOV DEZSŐ (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), TÓTH GERGŐ (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Beindul a nagyüzem: jön a hazai szezonnyitó!

Bajnok férfi hokisaink a pénteki debreceni szezonnyitó után először játszanak hazai jégen az új idényben.

Jegyek a következő hazai meccsekre

Elindult az online jegyértékesítés bajnok férfi hokisaink következő három hazai mérkőzésére.

Háromgólos előny után hosszabbításos vereség

A járvány miatti leállás után még kissé tompa hokicsapatunk egy pontot szerzett a debreceni szezonnyitón.

Nehézségek után végre: indul a szezon, jégen a Fradi!

Címvédő férfi jégkorongcsapatunk ma este Debrecenben kezdi meg az Erste Liga 2020/21-es szezonját.

Fodor Szabolcs: Idén is még előrébb akarunk lépni!

Címvédő férfi hokisaink vezetőedzője a szezonrajt előtt részletesen beszélt az aktuális helyzetről – INTERJÚ!

Két próbajátékos marad – teljes a keret!

Két fiatal játéka is elnyerte három fronton is címvédő férfi jégkorongcsapatunk vezetőedzőjének tetszését.

Újabb meccsidőpontok: ekkor láthatod a bajnokcsapatot!

Az Erste Liga hivatalos honlapja közzétette bajnok férfi hokisaink több pontos meccsidőpontját is.

Cél az újabb címvédés, a bajnoki címért harcolunk

A jégkorong Erste Liga rendkívüli körülmények között tartotta meg szokásos szezon eleji sajtótájékoztatóját.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most