2020. május 4.
Épül a hokicsapat: két fiatal bajnok hosszabbított
Férfi hokicsapatunk két ifjú bajnoka, Boros Dániel és Tóth Renátó is egy évvel meghosszabbította szerződését.

Bár a koronavírus-járvány következtében Magyarországon életbe lépő rendkívüli veszélyhelyzet némileg átírta a jégkorongvilágban is a forgatókönyvet, a Ferencváros végül a magyar bajnoki címet és az Erste Liga-elsőséget is megvédő játékosai a rövid pihenő után májusban elkezdődő holtszezonban is készülnek a következő idényre, otthoni, egyéni edzésprogrammal.

Kérdés, hogy kik is azok, akik az FTC-Telekom keretét alkotják a tervek szerint az eredeti forgatókönyv mentén, szeptember közepén elkezdődő új idényben, hiszen a 2019/20-as szezon lejártával mindössze négy olyan játékosa, jelesül Németh Attila, Tóth Gergely, Tóth Richárd és Sarcia Antonino maradt a Fradinak, akik az előző évben megkötött, most is érvényes kétéves kontraktussal rendelkeztek. Hozzájuk csatlakozott a múlt héten a csapat kapitánya, a több mint százszoros válogatott klasszis Nagy Gergő, aki 2022-ig meghosszabbította lejáró megállapodását.

A kapitány szerződéshosszabbítása jó jel az új keret kialakítására nézve, azt pedig Fodor Szabolcs vezetőedző és Hudák Gábor szakmai igazgató is hangsúlyozták a fradi.hu-nak az elmúlt hetekben adott interjúkban, hogy a cél ezúttal is a sikert sikerre halmozó keret jelentős részének együtt tartása, és a fiatalok egyre magasabb szintű beépítése a csapatban.

Ebbe az irányba tett újabb fontos lépést a Ferencváros jégkorongszakosztálya, a szakvezetés ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy mindenben megállapodott két fiatal játékosával, Boros Dániellel és Tóth Renátóval, akik így a következő szezonban is az FTC-Telekom játékosai lesznek.

Kettejük közül Tóth Renátó szerepel hosszabb ideje zöld-fehérben. A február elsején 22. életévét betöltött, dunaújvárosi születésű támadó a U18-as csapatában, az osztrák bázisú juniorligában, az EBJL-ben kezdte a profi játékot 2013-ban, majd az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapatait követően 2016-17-ben az akkor még MOL Ligában is bemutatkozott a Fehérvári Titánok színeiben. Innen érkezett még Greg Lindqvist hívására a Ferencvárosba, ahol a 2018-ban érkező vezetőedző, Fodor Szabolcs kezei alatt is megtartotta helyét a keretben, amelynek azóta két magyar bajnoki cím, két Erste Liga-győzelem, egy emlékezetes Kontinentális Kupa-menetelés, és egy Magyar Kupa-aranyérem lett a jutalma.

Boros Dániel is lassan már rutinos tagnak számít a ferencvárosi öltözőben. A 23. életévében járó védő jól ismeri Fodor Szabolcsot, hiszen 2013 óta szerepelt a MAC U18-as és U20-as csapatában, utóbbinál pedig a Fradi jelenlegi trénere volt az edzője. A fiatal játékos őt követte 2018 nyarán a Ferencvároshoz, ahol 2019 tavaszán, pályafutása első felnőtt idényének végén rögtön az OB I és az Erste Liga aranyérme is a nyakába került. Az előző szezonban ő is részese volt a címvédéseknek, a Magyar Kupa-győzelemnek és a Kontinentális Kupa-sikereknek, ráadásul egyre magabiztosabb játékkal lett egyre fontosabb szerepe a csapat védői között.

Tóth Renátó és Boros Dániel is egy-egyéves megállapodást írtak alá, így szerződésük a 2020/21-es szezon végéig szól. Velük együtt már hét játékosa van az FTC-Telekomnak, akik biztosan a csapat tagjai lesznek az ősszel induló új idényben is.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: ---
Távozott: ---
Maradt: BOROS DÁNIEL (szerződéshosszabbítás 2021-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2022-ig), Németh Attila, Tóth Gergely, TÓTH RENÁTÓ (szerződéshosszabbítás 2021-ig), Tóth Richárd, Sarcia Antonino (érvényes szerződés 2021-ig)

Cikkajánló

Két nap pihenő után itthon folytatjuk az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk ismét hazai pályán találkozik a FEHA 19 csapatával az Erste Ligában.

Mikulás-napi programok várnak a keddi hokirangadón!

Férfi hokisaink december 6-án a Gyergyói Hoki Klubot fogadják, Mikulás-napi programokkal várunk mindenkit!

Tóth Gergőé A Hét Gólja az Erste Ligában

Támadónk Corona Brassó elleni, éles szögből lőtt találata lett az elmúlt hét legszebbje - VIDEÓ!

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin