2020. május 4.
Épül a hokicsapat: két fiatal bajnok hosszabbított
Férfi hokicsapatunk két ifjú bajnoka, Boros Dániel és Tóth Renátó is egy évvel meghosszabbította szerződését.

Bár a koronavírus-járvány következtében Magyarországon életbe lépő rendkívüli veszélyhelyzet némileg átírta a jégkorongvilágban is a forgatókönyvet, a Ferencváros végül a magyar bajnoki címet és az Erste Liga-elsőséget is megvédő játékosai a rövid pihenő után májusban elkezdődő holtszezonban is készülnek a következő idényre, otthoni, egyéni edzésprogrammal.

Kérdés, hogy kik is azok, akik az FTC-Telekom keretét alkotják a tervek szerint az eredeti forgatókönyv mentén, szeptember közepén elkezdődő új idényben, hiszen a 2019/20-as szezon lejártával mindössze négy olyan játékosa, jelesül Németh Attila, Tóth Gergely, Tóth Richárd és Sarcia Antonino maradt a Fradinak, akik az előző évben megkötött, most is érvényes kétéves kontraktussal rendelkeztek. Hozzájuk csatlakozott a múlt héten a csapat kapitánya, a több mint százszoros válogatott klasszis Nagy Gergő, aki 2022-ig meghosszabbította lejáró megállapodását.

A kapitány szerződéshosszabbítása jó jel az új keret kialakítására nézve, azt pedig Fodor Szabolcs vezetőedző és Hudák Gábor szakmai igazgató is hangsúlyozták a fradi.hu-nak az elmúlt hetekben adott interjúkban, hogy a cél ezúttal is a sikert sikerre halmozó keret jelentős részének együtt tartása, és a fiatalok egyre magasabb szintű beépítése a csapatban.

Ebbe az irányba tett újabb fontos lépést a Ferencváros jégkorongszakosztálya, a szakvezetés ugyanis hivatalosan is bejelentette, hogy mindenben megállapodott két fiatal játékosával, Boros Dániellel és Tóth Renátóval, akik így a következő szezonban is az FTC-Telekom játékosai lesznek.

Kettejük közül Tóth Renátó szerepel hosszabb ideje zöld-fehérben. A február elsején 22. életévét betöltött, dunaújvárosi születésű támadó a U18-as csapatában, az osztrák bázisú juniorligában, az EBJL-ben kezdte a profi játékot 2013-ban, majd az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia korosztályos csapatait követően 2016-17-ben az akkor még MOL Ligában is bemutatkozott a Fehérvári Titánok színeiben. Innen érkezett még Greg Lindqvist hívására a Ferencvárosba, ahol a 2018-ban érkező vezetőedző, Fodor Szabolcs kezei alatt is megtartotta helyét a keretben, amelynek azóta két magyar bajnoki cím, két Erste Liga-győzelem, egy emlékezetes Kontinentális Kupa-menetelés, és egy Magyar Kupa-aranyérem lett a jutalma.

Boros Dániel is lassan már rutinos tagnak számít a ferencvárosi öltözőben. A 23. életévében járó védő jól ismeri Fodor Szabolcsot, hiszen 2013 óta szerepelt a MAC U18-as és U20-as csapatában, utóbbinál pedig a Fradi jelenlegi trénere volt az edzője. A fiatal játékos őt követte 2018 nyarán a Ferencvároshoz, ahol 2019 tavaszán, pályafutása első felnőtt idényének végén rögtön az OB I és az Erste Liga aranyérme is a nyakába került. Az előző szezonban ő is részese volt a címvédéseknek, a Magyar Kupa-győzelemnek és a Kontinentális Kupa-sikereknek, ráadásul egyre magabiztosabb játékkal lett egyre fontosabb szerepe a csapat védői között.

Tóth Renátó és Boros Dániel is egy-egyéves megállapodást írtak alá, így szerződésük a 2020/21-es szezon végéig szól. Velük együtt már hét játékosa van az FTC-Telekomnak, akik biztosan a csapat tagjai lesznek az ősszel induló új idényben is.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: ---
Távozott: ---
Maradt: BOROS DÁNIEL (szerződéshosszabbítás 2021-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2022-ig), Németh Attila, Tóth Gergely, TÓTH RENÁTÓ (szerződéshosszabbítás 2021-ig), Tóth Richárd, Sarcia Antonino (érvényes szerződés 2021-ig)

Cikkajánló

A frissen igazolt Somogyi: „Meccseket akarok eldönteni”

Somogyi Balázs régen érezte magát ennyire motiváltnak, és a Fradival is trófeákat akar szerezni - INTERJÚ!

Nagy erősítés, pont/meccs átlag feletti támadó érkezett

Férfi jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött a Dunaújvárosi Acélbikák támadójával, Somogyi Balázzsal.

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most