2020. május 12.
Jégkorong: válogatott védő az első új nyári igazolás
A Fehérvári Titánok ötszörös felnőtt válogatott védője, Imre Patrik egy évre írt alá férfi hokicsapatunkhoz.

Amint arról korábban beszámoltunk, már javában zajlik a 2020/21-es idényre való felkészülés magyar bajnok, Erste Liga-győztes, Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunknál. Ahogy az a Hudák Gáborral korábban készült interjúból is kiderült, Kiss Áron erőnléti edző instrukciói alapján a játékosok már hetekkel ezelőtt megkezdték a többségében otthoni, egyéni felkészülést, a koronavírus-járvány következtében bevezetett rendkívüli helyzet intézkedéseinek alakulásával pedig hamarosan megindulhat a közös szárazföldi alapozó munka is.

Továbbra is kérdés azonban, hogy milyen játékoskerettel vág neki az új szezonnak a három fronton is címvédő csapatunk. Ahogy a szakmai igazgató, és Fodor Szabolcs vezetőedző is kiemelte, ezúttal is a legfontosabb cél a játékoskeret jelentős részének együtt tartása. Ebbe az irányba jó úton jár az FTC-Telekom: az érvényes szerződéssel rendelkező Németh Attila, Tóth Richárd, Tóth Gergely és Sarcia Antonino mellett már meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését a csapatkapitány Nagy Gergő, a fiatal Boros Dániel és Tóth Renátó, valamint a két kapus, a teljesítményével a válogatottba is bekerülő Arany Gergely, valamint Nagy Kristóf is.

Ahogy azt trénerünk is elmondta, emellé a stabil mag mellé tervezi a szakvezetés olyan tehetséges, fiatal magyar játékosok leigazolását is, akik az elmúlt két év játékoskerettel és csapatfilozófiával kapcsolatos elképzeléseibe jól illeszkednek, és akik még tovább fejlődhetnek egy olyan környezetben, mint a jelenlegi Ferencváros.

A szakosztály hivatalosan bejelentette, hogy megtette ebbe az irányba az első lépést, ugyanis mindenben megállapodott a Fehérvári Titánok 23 éves, ötszörös felnőtt válogatott védőjével, Imre Patrikkal, aki egyéves szerződést írt alá az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatával.

Imre Patrik 1997. február 27-én született Budapesten. A 184 centiméter magas, 88 kilogrammos hátvéd első hivatalos csapata a Budapest Stars U18-as együttese volt, ám 2012-től pályafutása teljes eddigi részében Székesfehérváron szerepelt. Végigjárta az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia és a Fehérvári Titánok színeiben az összes korosztályos csapatot, az EBEL junior- és ifjúsági ligáiban, az EBJL-ben és az EBYSL-ben is játszott rájátszásban, sőt, 2014-ben az előbbiben, majd 2018-ban az utóbbiban elhódította csapatával a bajnoki címet. 2015/16-ban egy mérkőzés erejéig mutatkozott be a fehérvári felnőtt farmcsapatban, majd a következő szezontól stabil tagja volt az együttesnek, amellyel 2017 és 2020 között mind a négy idényében szerepelt az Erste Liga rájátszásában. Kiváló képességeiről a ferencvárosi szurkolók is meggyőződhettek a Fehérvári Titánok elleni hatmeccses negyeddöntős párharcban, amelynek mind a hat mérkőzésén szóhoz jutott, két asszisztot is jegyzett a mieink ellen. Karrierje korai szakaszában kerettag volt az U16-os és az U18-as válogatottban is, a 2016/17-es idényben pedig mérkőzésen is jégre lépett az U20-as és az U25-ös nemzeti csapatban. A 2019-es bledi EIHC-tornán, Fehéroroszország ellen debütált a magyar felnőtt válogatottban (amelynek egyébként édesapja, Imre Lajos 2009 óta a csapatvezetője), majd az olaszok ellen is játszott. A mögöttünk hagyott idényben három mérkőzés jutott neki a nemzeti csapatban: a 2019 decemberi budapesti Hat Nemzet Tornán Dél-Korea, Franciaország és Ukrajna ellen játszott, utóbbi meccsen gólpasszt adott Nagy Gergőnek.

A fiatal válogatott védő nyolc idény után hagyja el a fehérváriakat, és rendkívül motiváltan várja az új kihívásokat.

„Sokat köszönhetek a fehérvári klubnak, hiszen a mögöttem hagyott nyolc évben ott nevelkedtem, ott váltam profi jégkorongozóvá. De eljött a váltás ideje, új kihívásra vágytam, és magasabb szintre szerettem volna lépni. Természetesen nagyon örültem a Ferencváros megkeresésének, utána már nem is volt kérdés, hol folytatom a pályafutásomat. Nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora klubban, rengeteg nagyszerű játékos társaságában játszhatok én is a jövőben. Az elmúlt két évben egyetlen trófea kivételével mindent megnyert a Fradi, amit Magyarországon meg lehetett nyerni, úgyhogy komoly kihívás is lesz az új állomáshelyemen szerepelni, meg kell majd találnom azt a szerepkört a csapaton belül, amivel a lehető legtöbbet tudok segíteni a társaknak az újabb sikerek felé vezető úton. Izgatottan várom az új szezont, és azt, hogy régi-új csapattársammal, Tóth Renátóval az edzések után megbeszéljük, miért jobb csapat a Real Madrid, mint a Barcelona…” – mondta el bemutatkozásként első nyári igazolásunk, akinek nyilatkozatából az is kiderült, természetesen a jégkorongozók is aktívan követik a labdarúgóvilág eseményeit, és talán az első öltözői zrika alapja is megszületett…

Imre Patrik az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának első új igazolása a 2020/21-es idényre, vele pedig már tíz főt számlál a csapat aktuális játékoskerete az új szezonra.

Az FTC-Telekom Jégkorong jelenlegi kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: IMRE PATRIK (Fehérvári Titánok, 2021-ig)
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig)

Cikkajánló

A frissen igazolt Somogyi: „Meccseket akarok eldönteni”

Somogyi Balázs régen érezte magát ennyire motiváltnak, és a Fradival is trófeákat akar szerezni - INTERJÚ!

Nagy erősítés, pont/meccs átlag feletti támadó érkezett

Férfi jégkorongcsapatunk egyéves szerződést kötött a Dunaújvárosi Acélbikák támadójával, Somogyi Balázzsal.

Fontos erősítés: rutinos védőnk még két évig marad

A Ferencvárossal két Erste Ligát és egy Magyar Kupát nyerő Hegyi Ádám 2022-ig meghosszabbította szerződését.

Zajlik az alapozás bajnok hokisainknál

Férfi jégkorongcsapatunk játékosai túl vannak az első fizikai felmérőn, és egyéni edzésterv szerint dolgoznak.

Együtt marad a sor: három hokisunk is hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2021-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Jégkorong: fiatal válogatott támadót igazoltunk!

A DEAC négyszeres felnőtt válogatott, korábbi ligagyőztes hokisa, Sági Martin egy évre írt alá csapatunkhoz.

Négy fradista jelölt a szezon legjobbjainak díjaira

Az Erste Liga idény végi egyéni díjainak jelölései után hat kategóriában négy ferencvárosi jelöltet hirdettek.

A pontgyáros támadó: „Itthon a legjobb helyen vagyok!”

A Ferencvárossal 2022-ig hosszabbító Tóth Adrián újabb két évében is címeket nyerne – INTERJÚ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most