2022. április 28.
Nagy Gergő gólt lőtt, de Dél-Korea győzött
A magyar férfi jégkorong-válogatott 4-2-re kikapott Dél-Koreától az utolsó vb-felkészülési meccsen.

Amint arról korábban beszámoltunk, négy ferecvárosi játékossal, név szerint Arany Gergellyel, Kóger Dániellel, Kulmala Rasmus-szal és Nagy Gergővel a keretben készül a május 3-án kezdődő ljubljanai Divízió I/A világbajnokságra a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott. A Fodor Szabolcs ferencvárosi vezetőedzőt is a szakmai stábjában tudó nemzeti csapat az elmúlt időszakban három felkészülési mérkőzést játszott, Ukrajnát kétszer legyőzte, míg Szlovéniától 3-0-s vereséget szenvedett.

A magyar együttes csütörtök este a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban utoljára lépett jégre a szlovéniai világbajnokság előtt, az ellenfél ezúttal Dél-Korea együttese volt. Az ukránok elleni második meccshez hasonlóan ezúttal is mind a négy fradista bekerült a meccskeretbe, Kulmala Rasmus a második, Nagy Gergő a harmadik, Kóger Dániel a negyedik sorban kapott helyet, míg Arany Gergely ezúttal cserekapus volt.

Jól indult a mieink számára a mérkőzés, már a 6. percben sikerült megszerezni a vezetést, Erdély Csanád, Hári János és Sofron István játszottak össze, utóbbi lőtte ki a koreai válogatott hálóőre, Matthew Dalton kapujának botos felső sarkát. (1-0) Bár jóval többet támadtunk, az első harmadban a vendégek mindössze négyszer találták el Rajna Miklós kapuját, az egyik próbálkozásból mégis gól lett, Lee Jong Min laposan lőtt el a kapusunk mellett. (1-1)

A második harmad is magyar fölénnyel kezdődött, és az újabb vezető gól sem sokáig váratott magára, a 27. percben a ferencvárosi csapatkapitány, Nagy Gergő lépett ki egyedül, és góllal fejezte be a nagy lehetőséget. (2-1) Mindössze másfél perccel később azonban már jött is a válasz, Kim Szang Vok piszkálta be közelről a pakkot a magyar kapuba. (2-2) A 32. percben Lee Csong Min esett neki egy szabálytalannak vélt ütközés után Macaulay Scottnak, a társa segítségére siető Sofron István pedig koreai kollégájával egyetemben a kiállítás sorsára jutott, Lee azonban kezdeményezőként 2+2 percet kapott. Sőt, nem sokkal később Lee Jong Min is szabálytalankodott, így közel negyven másodpercig kettős emberelőnyben játszhatott a magyar együttes, azonban nem sikerült élni a nagy lehetőséggel.

Hiába játszott kapura lövések és akciók tekintetében a harmadik harmadban is fölényben Magyarország, gólt mégis a koreaiak szereztek a 46. percben Park Dzsin Kju révén, így először a mérkőzésen vezetett Dél-Korea. (2-3) Az 50. percben a gólszerző ütközött szabálytalanul, öt perces kiállítás lett a sorsa. Ezalatt több remek egyenlítési lehetőség adódott a mieink előtt, ám rendre kimaradtak a helyzetek. Végül a hajrában Sean Simpson szövetségi kapitány Rajna Miklóst mezőnyjátékosra cserélte, ám nem sikerült a bravúr, sőt, Dzson Dzsung Vu üres kapura eldöntötte a mérkőzést. (2-4)

A magyar válogatott legközelebb május 3-án már a ljubljanai Hala Tivoliban, vb-mérkőzésen lép jégre. Az ellenfél 15.30-tól a ma látott Dél-Korea lesz.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
Magyarország - Dél-Korea 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Cikkajánló

A hoki vb fradista hősei: „Tökéletes szezonzárás volt!”

Élménybeszámolót tartottak a Fradi TV kamerái előtt a ljubljanai Divízió I/A hoki vb fradista hősei – VIDEÓ!

„A célunk bennmaradni az A-csoportban”

Szurkolóinak hálás a szlovéniai vb-n feljutást kiharcoló, hétfőn hazatért magyar hokiválogatott - VIDEÓ

Kellettek a Fradi-gólok is: Legyőztük Romániát!

Nagy Gergő és Kulmala Rasmus is betalált a 4-2-re nyerő magyar jégkorong-válogatottban.

Kikapott Románia, megvan a feljutás!

Románia 5-4-es veresége után a magyar csapat már biztosan feljutott az A-csoportba.

Vereség Szlovéniától a vb-n

A magyar férfi jégkorong-válogatott ennek ellenére akár már szombaton továbbjuthat.

Kulmala gólpassz, legyőztük Litvániát!

A magyar férfi jégkorong-válogatott három fradistával a soraiban 2-1-re verte Litvániát.

Remek játékkal négygólos magyar siker a vb-nyitányon

A magyar férfi hokiválogatott három fradistával 5-1-re győzte le Dél-Koreát a Divízió I/A vb nyitónapján.

Itt a vb-keret: négy Fradi-játékos utazik Ljubljanába!

Sean Simpson kijelölte a férfi jégkorong-válogatott szlovéniai Divízió I/A vb-n résztvevő végleges keretét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most