2023. május 11.
„Nem feltartott kézzel utaztunk el Tamperébe!”
Bajnok férfi hokicsapatunk kapusát váratlanul érte, hogy utazhat az elit vb-re, de motiváltan várja a tornát.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi jégkorongválogatott hétfői edzésén a keret egyik kapusa, Rajna Miklós megsérült, a szakmai stáb, amelynek az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs is tagja másodedzőként, a Ferencváros kapusának, Arany Gergelynek adott lehetőséget, hogy a keret tagjaként elutazzon a finnországi Tamperébe az A csoportos világbajnokságra. A harmadik elit vb-jére készülő Nagy Gergő mellett így egy másik Fradi-játékos is ott lesz Finnországban. A nemzeti csapattal már Tamperében tartózkodó kapusunk a hirtelen jött lehetőségről és az előtte álló kihívásról is beszélt a fradi.hu-nak.

-Természetesen nagyon meglepődtem. Nagyon sajnálom Mikit, hogy egy szerencsétlen sérülés miatt lemarad a tornáról. Nyilvánvaló, hogy mindenki be akar kerülni a keretbe, pláne egy A csoportos világbajnokság idején, de persze nem egy társa sérülése árán – mesélte kapusunk arról, hogyan szerzett tudomást a lehetőségről.

- Ami engem illet, próbálok minél jobban formába lendülni a vb-meccsekre. Bár ott voltam a válogatottal a felkészülés kezdetén, sajnos az utóbbi két és fel hétben nem volt alkalmam a csapattal gyakorolni, de lesz három jeges edzésnyi lehetőségem rá, hogy visszarázódjak a ritmusba. A célom, hogy segítsem a válogatottat, ahol és amivel csak tudom, és élvezzem ezt a nem mindennapi kihívást.

Arany Gergely arról és mesélt, mit érez legbelül azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi, ljubljanai feljutás után egy elit világbajnokságon is a nemzeti csapat tagja lehet.

-Igen, az előző évben volt szerencsém ott lenni a feljutás alkalmával, de ez egy merőben más megpróbáltatás lesz. Tavaly talán valamennyire esélyesként utaztunk Ljubljanába, idén viszont ki lehet jelenteni, hogy a papírforma alapján egyetlen mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek. Ettől függetlenül egészen biztos, hogy nem feltartott kézzel lépünk majd jégre! A csapat a felkészülési időszakban is meccsről-meccsre került egyre közelebb a szükséges formához, és a világbajnokságon is minden egyes találkozón azért küzdünk majd, hogy értékes pontot, pontokat szerezzünk, a kimondott célunk pedig egyértelműen a nagy bravúr, a bennmaradás kiharcolása!

A magyar férfi jégkorong-válogatott szerdán délben ült repülőre és utazott el a világbajnokság A csoportjának helyszínére, Tamperébe, az első mérkőzést pedig szombaton magyarországi idő szerint 15:20-tól játsszák a mieink Dánia válogatottja ellen. A találkozót, ahogy az elit vb összes magyar vonatkozású meccsét, a Sport TV élőben közvetíti majd.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin