2023. május 11.
„Nem feltartott kézzel utaztunk el Tamperébe!”
Bajnok férfi hokicsapatunk kapusát váratlanul érte, hogy utazhat az elit vb-re, de motiváltan várja a tornát.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi jégkorongválogatott hétfői edzésén a keret egyik kapusa, Rajna Miklós megsérült, a szakmai stáb, amelynek az FTC-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs is tagja másodedzőként, a Ferencváros kapusának, Arany Gergelynek adott lehetőséget, hogy a keret tagjaként elutazzon a finnországi Tamperébe az A csoportos világbajnokságra. A harmadik elit vb-jére készülő Nagy Gergő mellett így egy másik Fradi-játékos is ott lesz Finnországban. A nemzeti csapattal már Tamperében tartózkodó kapusunk a hirtelen jött lehetőségről és az előtte álló kihívásról is beszélt a fradi.hu-nak.

-Természetesen nagyon meglepődtem. Nagyon sajnálom Mikit, hogy egy szerencsétlen sérülés miatt lemarad a tornáról. Nyilvánvaló, hogy mindenki be akar kerülni a keretbe, pláne egy A csoportos világbajnokság idején, de persze nem egy társa sérülése árán – mesélte kapusunk arról, hogyan szerzett tudomást a lehetőségről.

- Ami engem illet, próbálok minél jobban formába lendülni a vb-meccsekre. Bár ott voltam a válogatottal a felkészülés kezdetén, sajnos az utóbbi két és fel hétben nem volt alkalmam a csapattal gyakorolni, de lesz három jeges edzésnyi lehetőségem rá, hogy visszarázódjak a ritmusba. A célom, hogy segítsem a válogatottat, ahol és amivel csak tudom, és élvezzem ezt a nem mindennapi kihívást.

Arany Gergely arról és mesélt, mit érez legbelül azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi, ljubljanai feljutás után egy elit világbajnokságon is a nemzeti csapat tagja lehet.

-Igen, az előző évben volt szerencsém ott lenni a feljutás alkalmával, de ez egy merőben más megpróbáltatás lesz. Tavaly talán valamennyire esélyesként utaztunk Ljubljanába, idén viszont ki lehet jelenteni, hogy a papírforma alapján egyetlen mérkőzésen sem mi vagyunk az esélyesek. Ettől függetlenül egészen biztos, hogy nem feltartott kézzel lépünk majd jégre! A csapat a felkészülési időszakban is meccsről-meccsre került egyre közelebb a szükséges formához, és a világbajnokságon is minden egyes találkozón azért küzdünk majd, hogy értékes pontot, pontokat szerezzünk, a kimondott célunk pedig egyértelműen a nagy bravúr, a bennmaradás kiharcolása!

A magyar férfi jégkorong-válogatott szerdán délben ült repülőre és utazott el a világbajnokság A csoportjának helyszínére, Tamperébe, az első mérkőzést pedig szombaton magyarországi idő szerint 15:20-tól játsszák a mieink Dánia válogatottja ellen. A találkozót, ahogy az elit vb összes magyar vonatkozású meccsét, a Sport TV élőben közvetíti majd.

Cikkajánló

Szerződést hosszabbított az alapszakasz házi gólkirálya

Jégkorong szakosztályunk újabb egy évre állapodott meg a tavaly nyáron érkezett finn Aku Kestilä-val.

Újabb finn játékos távozik

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbít szerződést az előző szezon közben érkezett Matias Sointuval.

Szerződést hosszabbítottunk Turbucz Martinnal

Jégkorong szakosztályunk aláírt a januárban érkezett támadóval, aki újabb két évig erősíti csapatunkat.

A tengerentúlról érkezik védőjátékos

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata egy amerikai védővel, Jake Crespivel erősít a következő szezonra.

Újabb három távozó

Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

„Szeretnék gyorsan beilleszkedni!”

Férfi hokisaink első nyári igazolása, Galajda Zsombor beszélt klubváltásáról – INTERJÚ!

Nyári tábor gyerekeknek hokisaink csapatkapitányával!

Nagy Gergő válogatott és Erste Liga-játékosokkal karöltve szervez fejlesztő tábort utánpótláskorú hokisoknak.

Hajszálnyira voltunk a sporttörténelmi bravúrtól

A magyar hokiválogatott a bennmaradás kapujában volt az elit vb-n, a vége büntetők után 4-3 lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin