2023. május 18.
Nem tudtunk átjutni a svéd védelmen
A magyar válogatott hiába küzdött, 7-1-es vereséget szenvedett a világbajnokság negyedik meccsén.

A magyar hokiválogatott legutóbbi, franciák elleni meccsén bravúros teljesítménnyel hosszabbításban behúzta első győzelmét az A csoportos világbajnokságon. A találkozó után egy szabadnap jött a csapatnak, ami alatt nem csak pihentek, de a Tamperében lévő magyar szurkolókkal is szerveztek közös találkozót. Mind a győzelemből, mind pedig a közönség találkozóból tudtak plusz erőt meríteni a magyar játékosok a csütörtöki, svédek elleni összecsapásra.

Erősen kezdett a svéd válogatott, a második percben Oscar Lindberg bombázta a kapuba csapata első gólját (0-1). Nem sokkal később jött a következő, emberhátrányban tudtak ellépni ellenfeleink és Jacob de la Rose be is talált (0-2). A svédek második gólja után támadásba lendültek a mieink, Kiss Roland lövése talált utat Wallstedt kapujába (1-2). Végül a szünet előtt újabb akciót fejezett be góllal a svéd válogatott, ezúttal Dennis Everberg volt eredményes a magyar kapu előtt (1-3).

Nem kezdődött jól a második harmad a magyarok számára, ugyanis kettős emberhátrányba kerültünk, amit kíméletlenül kihasználtak ellenfeleink és André Petersson megszerezte csapata negyedik gólját (1-4). Ezt követően tovább növelték az előnyüket a svédek, Jonatan Berggren váltott gólra egy passzt (1-5). Kevesebb, mint egy perccel később pedig egy újabb Jacob de la Rose gólnak örülhetett a svéd szurkolótábor (1-6).

A harmadik harmadban sem vettek vissza a tempóból a svédek, Lucas Raymond emelte be közelről a korongot a hálóba, ami a találkozó utolsó gólja is volt egyben (1-7).

Egy napja van a magyar válogatottnak a mai mérkőzés kielemzésére és a regenerálódásra, hiszen pénteken a házigazda finnekkel csapnak össze, ugyanígy magyarországi idő szerint 15:20-as kezdéssel. A finneknek mondhatni eddig nem úgy jött ki a lépés, ahogyan azt ők szerették volna, így várhatóan az eddigieknél is nagyobb energiákat fognak mozgósítani a magyar csapat ellen.

Ma egy ilyen jó csapat ellen játszottunk, mint a svédek. Gratulálunk nekik! Elég éhesen játszottak, de az a szép ebben az egészben, hogy holnap újból lehet próbálkozni, holnap új meccs. Úgyhogy ezt most gyorsan el kell felejteni” – értékelt a találkozót követően a csapat kapitánya, Nagy Gergő.

Férfi jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere

Magyarország – Svédország 1-7 (1-3, 0-3, 0-1)

Magyarország: Horváth D. (Bálizs) – Stipsicz, Fejes, Papp K., Hári, Galló – Szabó, Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Sebők, Terbócs – Szirányi Garát, Kóger, Nagy K., Vincze. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Svédország: Wallstedt (Johansson) – Sandin, Liljegren, Berggren, Carlsson, Raymond – Tommernes, Lindholm, Grundstrom, Lindholm, Petersson – Nemeth, Bengtsson, Everberg, Lindberg, Zetterlund – Nylander, Pudas, Sorensen, Rose, Silfverberg. Szövetségi kapitány: Sam Hallam

Gólok: Kiss R. (07:36, Bartalis, Garát), illetve Lindberg (01:33, Tommernes, Lindholm), Rose (05:13 EH, Grundstrom), Everberg (17:50, Liljegren, Sandin), Petersson (24:17 EE2, Tommernes, Raymond), Berggren (37:37, Raymond, Liljegren), Rose (38:20, Sorensen, Tommernes), Raymond (48:48, Carlsson, Tommernes)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin