2024. február 8.
Olimpiai selejtező: magabiztos győzelem a nyitányon
A magyar férfi jégkorong-válogatott, érvényesítve a papírformát, 7-3-ra győzött Spanyolország ellen.

Házigazdaként várhatta a február 8-10. között a Tüskecsarnokban megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőtornát a magyar férfi jégkorong-válogatott. A kvalifikációhoz a harmadik, utolsó előtti körben csatlakozó nemzeti csapatunk Spanyolországot, Litvániát és Japánt látja vendégül, a csoport győztese továbbjut az augusztus végi utolsó selejtezőkörbe. A mieink négy éve Nottinghamben meg tudták nyerni a selejtezőtornát, és az előttünk álló budapesti hétvégén is erre készülnek. Don MacAdam szövetségi kapitány keretében egyetlen ferencvárosi játékos, Nagy Gergő kapott helyet.

Az első nap a magyar csapatra a papíron talán legkönnyebb ellenfél, a második körből érkező Spanyolország várt, Nagy Gergő a második támadósorban kapott helyet. Ahogy arra számítani lehetett, nemzeti csapatunk a találkozó elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, ez pedig gyorsan gólok formájában is testet öltött, mindössze nyolc perc elteltével egy Mihály Ákos-duplával már kettővel vezettünk, a harmadot pedig egy kihasználatlanul maradt emberelőny után egy Galló-gól zárta le (3-0).

A második játékrészben Galló ott folytatta, ahol abbahagyta – gólt lőtt, majd egy újabb kihasználatlanul maradt fór után még a második szünet előtt Stipsicz Bence és Fejes Nándor is feliratkoztak a gólszerzők közé (6-0).

Bár a lényegi kérdések negyven perc alatt eldőltek, a spanyolok a második szünetben kapust cseréltek. Talán nem emiatt, de alig két perc elteltével érkezett a hispánok szépítő gólja, Donath révén. Sőt, a 46. percben rögtön az első emberelőnyét kihasználta a spanyol válogatott, Capillas bombázott Vay hálójába. A mieink az emberelőnyös játékkal továbbra is hadilábon álltak, öt az öt ellen viszont volt még egy gól a tarsolyunkban, az 59. perc elején Terbócs István talált be. Nem ez volt azonban a vége, néhány másodperccel később Donath lőtt még egyet, beállítva ezzel a 7-3-as végeredményt.

A magyar válogatott magabiztos, 7-3-as győzelemmel kezdte a budapesti olimpiai selejtezőtornát. Nagy Gergőéknek pénteken 20.00-tól vélhetően már nehezebb dolga lesz Litvánia ellen.

(Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)

Férfi jégkorong, olimpiai selejtező
Tüskecsarnok, Budapest
Magyarország – Spanyolország 7-3 (3-0, 3-0, 1-3)
Magyarország: Vay (Bálizs) – Stipsicz, Fejes, Erdély, Hári, Galló – Falus, Kiss R., Nagy G., Sebők, Sofron – Hadobás, Horváth M., Mihály Á., Németh K., Terbócs – Ortenszky, Nemes, Nagy K., Horváth B., Sárpátki. Szövetségi kapitány: Don MacAdam.
Spanyolország: Barbo (M. Hernandez) – Baldris, Garcia, O’Hare, Zaballa, Donath – de Bonilla, Guerra, Burgos, Capillas, Torralba – Fernandez, Encinar, Gonzalez, Muratet, Rubio – Escartin, Pantoja, Granell, Mendizabal, L. J. Hernandez. Szövetségi kapitány: Luciano Basile.
Gólok: Mihály Á. (01:44, Terbócs, Hadobás), Mihály Á. (07:51, Sofron), Galló (18:30, Hári, Erdély), Galló (23:38, Erdély, Hári), Stipsicz (36:11, Sebők), Fejes (39:37, Hári, Galló), Terbócs (58:07, Nagy K.), illetve Donath (42:20, Encinar, Fernandez), Capillas (45:41, EE, Baldris), Donath (58:15, O’Hare)
Kapura lövések: 37:18 (13:7, 11:4, 13:7)
Védések: 15:30 (7:10, 4:8, 4:12)
Kiállítás percek: 2:6 (0:2, 0:2, 2:2)

Cikkajánló

Jön az utolsó hazai meccs az alapszakaszban

Magyar bajnok jégkorongozóink a DEAC csapatát fogadják a szezon utolsó hazai meccsén az alapszakaszban.

Fontos győzelem Debrecenben

Magyar bajnok hokisaink 6-4-re legyőzték a DEAC csapatát, így értékes három pontot szereztek.

Debrecenbe utazunk kedden

Magyar bajnok hokisaink három hazai után egy idegenbeli mérkőzéssel folytatják az alapszakasz második fázisát.

„Ő egy több színben pompázó, különleges állat”

Rekordbajnok férfi hokicsapatunk kapusa nem akármilyen házikedvencet tart otthon – VIDEÓ!

Arany-shutout, nagy győzelem a Csíkszereda ellen

Magyar bajnok hokisaink 3-0-ra legyőzték az SC Csíkszereda együttesét.

Gyergyó után jön a Csíkszereda

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata péntek után szombaton ismét egy erdélyi együttessel találkozik hazai jégen.

Hosszabbításos vereség a rangadón

Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

A Gyergyó a következő ellenfél a második fázisban

Pénteken farsangi tematikus mérkőzésen fogadják hokisaink a tavalyi Erste Liga-bajnokot a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin