2021. október 17.
Önbizalom-növelő győzelemmel zártuk az erdélyi túrát
Magyar bajnok férfi hokisaink 4-0-s brassói győzelemmel hangoltak a jövő heti budapesti Kontinentális Kupára.

Vasárnap késő délután hárommeccses erdélyi túrája utolsó állomásához érkezett magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk. Eddig nem alakult jól az Erste Liga 2021/22-es idényének első keleti turnéja: az FTC-Telekom csütörtökön 5-0-s vereséget szenvedett Csíkszeredában, amivel megszakadt csapatunk hatmeccses veretlenségi sorozata, majd egy nappal később Gyergyóban is 4-1-re kikaptunk, amivel – a nagyon szoros élmezőny miatt – visszacsúsztunk a tabella negyedik helyére. Így nem csak a presztízs szempontjából, de a tabellán elfoglalt helyezés miatt is fontos lett volna ponttal, pontokkal hazatérni Brassóból. Egyáltalán nem várt azonban könnyű feladat Fodor Szabolcs együttesére a harmadik helyen álló, 11 meccs alatt hét győzelmet arató Corona otthonában.

Fodor Szabolcs vezetőedző a Gyergyóban látott átalakított sorok után visszatért az eredeti felálláshoz, így a szezonban korábban megszokott egységekkel vágtunk neki a brassói találkozónak, annyi módosítással, hogy a gyergyói mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is hiányzott Roczanov Dezső, a kapunkban pedig Arany Gergely kezdett.

Rendkívül támadó szellemben kezdtük a mérkőzést, mindössze néhány másodperc után Kulmala került a kapu előtt nagy helyzetbe, ám Tőke védett. A mérkőzés első perceiben a hazaiak csak elvétve tudtak kijönni a harmadukból, az első pillanattól kezdve nagy nyomást helyeztünk rájuk, ám nem sikerült túljárnunk Tőke eszén. Az első veszélyes hazai akcióra a 4. percig kellett várni, ekkor Kovács Mátyás cselezte magát veszélyes helyzetig a kapunk elé, ám Arany remekül védett, majd nem sokkal később Bors veszélyes próbálkozását is hárította. Valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, de így is Tóth Gergő került nagy helyzetbe, Tőke azonban útját állta a lövésnek. A 7. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután egy bulit követően Nagy Gergő belekapaszkodott ellenfelébe. Hamar felállt a Brassó, de a mieink igazolták, hogy idén a Ferencvárosé az egyik leghatékonyabb hátrányos védekezés, (a meccs előttig messze a legtöbb időt, 96 percet töltöttünk 10 meccs alatt emberhátrányban, amely alatt mindössze kilenc gólt kaptunk), és szépen védekeztük ki a két percet. A harmad második felébe lépve kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, igazán nagy helyzetek nélkül. A 14. percben ismét emberelőnybe került a Brassó, ígéretes támadás közben láttak Sarciánál akadályozást, amint a korong nélkül szemből leütközte ellenfelét. Ezt a hátrányt is határozottan védekeztük ki, Aranynak egyedül egy kapásból leadott Zagidullin-bombánál és a kipattanó utáni ismétlésnél kellett nagyot védenie. A harmad végéig hátralévő percek kisebb ferencvárosi fölénnyel, de nagy helyzet nélkül teltek. Bár jól indult a mérkőzés, a kiállítások miatt nem tudtunk igazán tartós nyomást helyezni a brassói kapura, így gól nélkül mentünk el az első szünetre.

Ezúttal a Brassó mutatott be villámkezdést, a második harmad első fél percében Machala, majd Valchar veszélyes próbálkozásánál is résen kellett lennie Aranynak. A vezetést mégis mi szereztük meg a 22. percben! Bohunicky tartott benn egy korongot a kéknél, majd lőtt, a kapu mögül visszatett korongba pedig Somogyi ért bele még utoljára, a pakk pedig végül túljutott Tőkén. (0-1) A gól után kézben tartottuk az eseményeket, többet birtokoltuk a korongot és csírájában igyekeztünk elfojtani a brassói rohamokat. A játékrész feléhez érkezve egyre nagyobb fölénybe kerültünk, Tőkének többször is bravúrra volt szüksége. A harmad második felében a brassóiak megpróbáltak a korábbinál nagyobb lendülettel támadni, ezt pedig kihasználtuk: villámgyors kontra után Nagy Gergő passzolt a támadó harmadban Kulmalához, ő visszatette a kékre Borosnak, jött is a bomba, a Tőkéről kipattanó korongot pedig Kulmala közelről a hálóba helyezte. (0-2) A második gól után a hazaiak megpróbáltak még nagyobb elánnal támadni, ám az előny tudatában magabiztosan kontrolláltuk a mérkőzést, és egy olyan harmadot zártunk, amiben abszolút fölényben játszottunk.

A harmadik harmad szinte ugyanúgy kezdődött, mint az előző: a Brassó próbált nyomni, mégis a mieink lőttek gyors gólt! Tóth Adrián ment el egy kontrával a jobb szélen, a támadó harmadban letette a korongot a mögötte érkező Pavuknak, aki lendületből a lepkés oldalon a hálóba tüzelt. (0-3) Szinte rögtön ezután emberhátrányba kerültünk, Kärmeniemit szórták ki fogásért. Gond nélkül védekeztük ki ezt a hátrányt is, ezzel pedig nagyon úgy festett, hogy ebben a mai mérkőzésben már nem lesz nagy fordulat, hiszen már csak alig negyed óra volt hátra a találkozóból. A 47. percben még Sarcia kiállítása révén kapott egy újabb esélyt a Brassó, ám azt is magabiztosan sikerült kivédekezni, a hazaiak kicsit mintha már a hitüket is elvesztették volna. Az 51. percben Zagidullin cselezte magát egyedül helyzetig, ám Aranyon közelről sem tudott kifogni. A harmadik játékrészben a brassóiak erejéből zömében már csak ehhez hasonló egyéni megmozdulásokra futotta, csapatként abszolút felülmúltuk ezen a délutánon ellenfelünket. Az 52. percben ennek újabb góllal adtunk nyomatékot, Kulmala korcsolyázott körbe a támadó harmadban, majd a kék közeléből lőtt, Fowlie pedig remek ütemben szúrt bele a kapu előtt, így ahogy a mérkőzés felvezető videójában is mondta, a jégen nem volt barátság, és beköszönt korábbi csapatának. (0-4) Néhány perccel később még tovább növelhettük volna előnyünket, ám Kóger, majd Somogyi próbálkozásánál is nagyot védett Tőke. Az 54. percben újabb emberelőnyt kapott a Brassó, ezúttal Fowlie húzta ki ütővel ellenfele lábát. Ezt az előnyt egészen határozottan játszották meg a hazaiak, ám a remek napot kifogó Arany eszén ezúttal sem tudtak túljárni, pedig Zagidulinnak kapásból balról, majd Borsnak közelről is nagyon veszélyes próbálkozása volt, ám ismét kapott gól nélkül egészültünk ki. A hátralévő percek már viszonylagos eseménytelenséggel teltek, a hazaiak már nem igazán akartak nagy nyomást helyezni a mieinkre, így leperegtek a másodpercek. Valchar alakított ki még egy nagy helyzetet másfél perccel a vége előtt, ám Arany ma verhetetlen volt, akárcsak fél perccel később Trotter közeli lövésénél. Az utolsó percben Fowlie-t még kiszórták egy kisbüntetésre, ám ebből sem sikerült szépíteniük a hazaiaknak.

Az FTC-Telekom 4-0-s győzelmet aratott Brassóban egy közvetlen rivális otthonában, ezzel három ponttal és emelt fővel zárta a szezon első erdélyi túráját, nem mellékesen vesztett pontok alapján visszazárkózott a listavezető Gyergyó mellé a tabella élére. Arany Gergelyt is minden dicséret megilleti, kapusunk szép lövésmennyiséget hárítva idén már másodszor zárt kapott gól nélkül. A Ferencváros most az Erste Ligában egy időre pihenőre vonul, legközelebb október 29-én játszunk bajnokit, amikor is visszavágót adunk a Brassónak a Tüskecsarnokban. A jövő hét már az IIHF Kontinentális Kupáról szól majd, október 22-e és 24-e között ugyanis a mieink a magyar bajnok jogán fogadják az észt Tartu Välk 494 csapatát, az ukrán Sokil Kijevet valamint a lett Olimp Venta 2002-t a második számú európai kupasorozat második körének C csoportjában. Napijegyek még mindhárom napra kaphatóak online elővételben IDE KATTINTVA, részletes információk ITT!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Corona Brassó – FTC-Telekom 0-4 (0-0, 0-2, 0-2)
Corona Brassó: Tőke (Buda) – Boriszenko, Raszulov, Hunt, Trotter, Huard – Gajdó T., Bors, Valchar, Gliga, Machala – Haraga, Ráduly, Kovács M., Molnár Zs., Zagidullin – Szőcs, Vasile N., Gajdó B., Vasile A. Vezetőedző: Dave MacQueen.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Fowlie – McFadden, Bohunicky, Kóger, Tamminen, Somogyi – Sarcia, Hegyi, Tóth A., Hajós, Pavuk – Bán, Seregély, Galántai, Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Somogyi (21:47, Kóger, Bohunicky), Kulmala (33:09, Boros, Fowlie), Pavuk (41:48, Tóth A., Hajós), Fowlie (51:30, Kulmala)
Kapura lövések:(17:17, 10:22, 16:17) 43:56
Védések:(17:17, 20:10, 15:16) 52:43 / 92.86% : 100.00%
Kiállítás percek: (0:4, 0:8) 0:12
Emberelőny kihasználás: (6 / 0) 0.00% / (0 / 0) 0%
Emberelőnyben töltött idő: 10:52 / 0:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 0) 0% / (0 / 6) 100.00%

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin