2019. június 5.
Önkormányzati elismerés férfi jégkorongozóinknak
Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk kapta a IX. kerület 2019-es „Ferencváros Sportjáért” díját.

A 22 év szünet után ismét magyar bajnoki címet nyerő, az Erste Ligát története során először elhódító férfi jégkorongcsapatunk a Magyar Jégkorong Szövetség év végi gálájának egyéni díjai után csapatként is komoly elismerésben részesült. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának döntése értelmében az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata kapta meg 2019-ben a „Ferencváros Sportjáért” díjat. Az emlékplakettet a bajnokcsapat játékosai és szakvezetése jelenlétében Nagy Gergő csapatkapitány vette át Ferencváros polgármesterétől, dr. Bácskai Jánostól a ferencvárosi Veranda Grill & Vine étteremben.

„Nincs kellemesebb dolog, mint a Fradi-család egyik tagját ünnepelni, főleg, ha ilyen impozáns teljesítményről emlékezhetünk meg, mint a hokicsapat 26. bajnoki aranyérme és első Erste Liga-győzelme. Sőt, nem megbántva a csodálatos 30. bajnoki címet szerzett labdarúgókat, és maximálisan elismerve az ő remek teljesítményüket is, ha kiszámoljuk, ha azt nézzük, hogy a focisták 120 év alatt gyűjtötték be a harminc sikert, a hokisok pedig 90 év alatt jutottak 26 győzelemig, arányaiban még jobban is teljesítenek… A viccet félretéve, csodás történelmi együttállásnak lehetnek tanúi a fradisták idén, egyszerre még sohasem volt korábban négy csapatsportágban is az FTC az élvonalbeli bajnoki címvédő, a labdarúgók a három csillag mellett már 88 bajnoki dobogós helyezésnél tartanak, és a klub egyéni szakosztályai is remekül teljesítenek. Hálás teher, hogy idén is nehéz volt dönteni arról, ki csatlakozzon a díjazottak impozáns névsorához. Ezúttal a hokicsapat mellett döntöttünk, akik 22 szűk esztendő után értek fel újra a csúcsra, de az ő sikerük az egész Fradi-család erejét bizonyítja, és a fradizmus, a három E betű üzenetét is magában hordozza. Az egész önkormányzat nevében gratulálok a játékosoknak, a szakmai stábnak és a vezetőségnek az aranyérmekhez, és köszönöm, hogy ez a csapat is méltó módon képviseli az immáron 227 éves nevet, amelyet Ferencváros, ahogy mindig mondani szoktam, hosszú távra kölcsönadott az FTC-nek és a klub csapatainak” – mondta köszöntő beszédében dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere.

A jégkorongszakosztály elnöksége nevében Almássy Kornél köszöntötte a jelenlévőket: „Az egész szakosztály nevében köszönjük az önkormányzatnak a díjat, megtiszteltetés most itt állni. Amióta 2011-ben ebben a formában átvettük a szakosztály vezetését, és célul tűztük ki a ferencvárosi jégkorong megmentését, az önkormányzat és a polgármester mindig mögöttünk állt, és támogatta az eleinte nem könnyű munkát. Nagyon mélyről indultunk, az 1997-es, az idei szezonig utolsó bajnoki cím után komoly leszálló ágba került a szakosztály, volt idő, amikor a megszűnés réme fenyegette. Kemény időszak volt az elmúlt lassan nyolc év, átéltünk sok nehéz pillanatot, de azt hiszem, ez az idény, és az ünneplés mindnyájunkat kárpótolt. Az egész szakosztály nevében köszönöm a játékosoknak, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak, és mindenki, aki egy kicsit is dolgozott azért, hogy a ferencvárosi jégkorong újra méltó helyére kerüljön – ahogy azt a B-közép is kiírta a Groupama Arénában néhány héttel ezelőtt. Még egyszer köszönjük a díjat, a mai nap az ünnepé, de holnaptól folytatódik a kemény munka, ugyanis a célunk nem lehet más, mint megtartani a kiharcolt helyünket, és címet védeni!”

A szakosztály névadó főtámogatója, a Telekom nevében a Rékasi Tibor vezérigazgatót képviselő Hermány Csaba köszöntötte a díjazott csapatot.

Cikkajánló

Fodor: „Fradi-szívvel küzdöttünk, erre építhetünk”

Vezetőedzőnk az 5-3-as vereség ellenére egyáltalán nem volt elégedetlen hokisaink idei első meccsét követően.

Remek játék, szoros meccs, de vereség

Férfi hokisaink első felkészülési meccsükön 5-3-as vereséget szenvedtek a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Az első napok mindig döcögősek, de hamar belerázódunk!

A jeges felkészülést megkezdő Erste Liga-címvédő hokisainkat a Fradi TV is meglátogatta - VIDEÓ!

A DVTK ellen kezdik a felkészülést férfi hokisaink

Fodor Szabolcs csapata pénteken 18 órától játssza első felkészülési mérkőzését Miskolcon, a DVTK vendégeként

Változás a stábban, új kapusedző érkezik

Joni Myllykoski személyében új kapusedzővel erősödik férfi hokicsapatunk szakmai stábja.

Szurkolói mezvásárlási információk

Megvan az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának 2019/20-as hazai és idegenbeli meze!

Megvan a Szuperkupa-döntő időpontja!

Férfi hokisaink augusztus 31-én 17.00-tól a Fehérvár AV19 ellen lépnek jégre a Tüskecsarnokban a trófeáért.

Férfi hokisaink túl vannak az első jeges héten

Egy abszolút sikeres szezon után hokisaink augusztus 5-vel megkezdték a felkészülést az előttünk álló idényre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most