2019. augusztus 8.
Öröm és jókedv a hokisok közönségtalálkozóján
Szép számmal gyűltek össze a szurkolók, hogy találkozzanak kedvenceikkel a hokisok közönségtalálkozóján.

Még csak három edzésen van túl Fodor Szabolcs csapata, de máris nagy érdeklődés övezte az előttük álló szezont. A Fradi Shopban és a Fradi Múzeumban tartott közönségtalálkozóval egybekötve a szurkolók Nagy Gergőtől és Hegyi Ádámtól megvásárolhatták a következő idényre szóló szezonbérletet, valamint kérhettek autogramot, és jobbnál jobb fotókat is készíthettek a megjelent játékosokkal. (Maradtak még szezonbérletek, ezek árusításáról hamarosan bővebb információval is szolgál a szakosztály. A 2019/20-as jegy- és bérletinformációk ITT érhetőek el.)

Miután mindenki készített fotókat a kedvencekkel, az edzőkkel, a csapat és a szurkolók átvonultak a Fradi Múzeumba, ahol a szurkolók kérdezhették Fodor Szabolcs vezetőedzőt, Pavuk Attilát, Mickiewicz Tibor ügyvezetőt és Pap Gábor csapatmenedzsert.

„Nagyon jó látni, hogy a hangulat legalább olyan jó, mint amilyen a szezon végén volt. Reméljük, ezt sikerül jövő áprilisig megtartani. Ami az eddigi munkát illeti, eléggé belecsaptunk a lecsóba, de erre majd Ati tud válaszolni. Nem sok dolgot lehet természetesen leszűrni három edzés után. Amit látunk, és pozitív, hogy a srácok nagyon keményen beleálltak a melóba. Ahogy említettem, ezek az edzések elég húzósak a nyári szünet után, annak ellenére, hogy szárazon mindenki folyamatosan edz ezekben a hónapokban is. A srácok mind olyan karakterek, akik imádnak dolgozni, profi mentalitásúak. Azt a melót rakják bele, ami kell ahhoz, hogy olyan sikeresek legyenek, mint a tavalyi szezonban.” – mondta el kezdésként Fodor Szabolcs vezetőedző.

Trénerünk az idény első felkészülési mérkőzéséről, valamint az új szezon kupaszerepléseiről is beszélt.

„Az első meccsünk Miskolcon lesz a DVTK ellen, augusztus 16-án. Ez egy felkészülési mérkőzés, ami lehet, hogy egy kicsit több annál. A miskolciaknak fáj az a 3-0-s verés, amit mértünk rájuk januárban a Magyar Kupa bronzmeccsén. Mindent meg fognak tenni a szlovák Extraligás keretükkel, hogy ezúttal sikerrel járjanak ellenünk. Mi viszont úgy fogjuk fel, mint egy edzőmeccset, de természetesen ettől eltekintve győzni szeretnénk. A felkészülés alatt persze nem az eredmény a fontos, hanem, hogy minél jobbak legyünk a tétmeccsekre.”

Fodor Szabolcs a Visegrád Kupával kapcsolatban kiemelte, az első három meccs még bőven a felkészülési időszakra esik. Elmondta, hogy ezeket is szeretnénk megnyerni, de nem lesz akkor sem gond, ha itt nem jönnek az eredmények. Az a lényeg, hogy majd az Erste Ligában jól szerepeljünk. Természetesen nem maradhatott szó nélkül az első igazi tétmeccs, az augusztus 31-i Szuperkupa-döntő sem, ahol az EBEL-keretével érkező kupagyőztes, a Fehérvár AV19 lesz az ellenfél.

„A fehérvári csapat kitűzte maga elé az EBEL rájátszást, amihez meg is van a keretük. 12 légióssal dolgoznak, amelyből, ha jól emlékszem, tíz új igazolás. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, hiszen egy rendkívül erős csapatról beszélünk. Amit garantálok, az az, hogy Fradi-szívvel fogunk küzdeni. Csúszni-mászni fogunk, és meglátjuk majd, hogy ez mire lesz elég. Egy meccsen azért sok minden történhet, ezt már számos csapat bizonyította. Küzdeni fogunk, ezt garantálom.”

Jött az Erste Liga, ahol vezetőedzőnk kiemelte, hogy a sorozat tudott lépni egy szintet, legalábbis az igazolásokat tekintve. Azt is hozzátette, hogy augusztusban elég nehéz okosnak lenni, várni kell két-három fordulót, hogy bármit is mondani lehessen ezzel kapcsolatban.

„A Csíkszereda nagyon szeretné megnyerni a ligát, akárcsak tavaly – akkor szerencsére nem sikerült nekik. Most azonban mélyen belenyúltak a pénztárcába, nagyon jó légiósokat igazoltak, akik meghatározóak nemzetközi viszonylatban is. Az Újpest is teljesen új alapokra helyezte a csapatát, de majd meglátjuk, milyenek lesznek. Jelen állás szerint nehezebb dolgunk lesz, mint a tavalyi idényben.”

Szép sorban érintett a beszélgetés minden sorozatot, de egy még így is maradt: a Kontinentális Kupa. Ezzel kapcsolatban már Pavuk Attila szólt a szurkolókhoz, aki hetedszer játszhat ebben a sorozatban, így komoly nemzetközi klubrutinja van. A támadót elsősorban az erőviszonyokról, a sorozat különlegességéről, valamint az elvárásairól kérdezték.

„A Kontinentális Kupa egy nemzetközi sorozat, ez mindenképpen más szint. Jó felmérő lesz, hogy hol is állunk a többi ország csapataihoz képest. Három olyan mérkőzést kell játszani, mint ami a bajnoki döntő hetedik mérkőzésének felel meg. Taktikusnak kell lenni. Volt olyan korábban másik csapattal, hogy nyertünk két mérkőzést, mégsem jutottunk tovább. Előfordult az is, hogy nyertünk kettőt, az egyiket hosszabbításban, és épphogy továbbmentünk. Arra kell koncentrálnunk, hogy nemzetközi porondon képviselhetjük a Ferencvárost, Magyarországot és az Erste Ligát is.”

Nem maradhatott szó nélkül Marcus Perrier pótlásának kérdése sem, a szakmai stáb folyamatosan keresi a kanadai védő utódját.

„Nagyon későn derült ki, hogy Marcussal végül nem számolhatunk. Úgy gondolom, hogy olyan okok miatt, amit abszolút meg lehet érteni. A felesége nem tudott idejönni Magyarországra, ő pedig nem szeretett volna a családja nélkül lenni nyolc hónapon keresztül. Nem könnyű a helyzet, mert későn jött ez a döntés, a komolyabb játékosokat már elkapkodták a piacról. Nehéz feladat előtt állunk, hogy olyasvalakit találjunk, aki a saját kapunk előtt rendet tud tenni, és még gólerős is. Bízom benne, hogy minél hamarabb lesz megoldás.” – vette vissza a szót Fodor Szabolcs.

A moderátor ezután átadta a kérdezés jogát a szurkolóknak, akik elsőként azt kérdezték meg, hogy meddig van ideje a csapatnak igazolni valakit. Fodor Szabolcs vezetőedző elmondta, hogy az Erste Ligában az alapszakasz vége előtt 14 nappal, míg a Kontinentális kupában két nappal a rajt előtt van a határidő. Továbbá azt is hozzátette, hogy Leo Fitzgerald tavalyi sérülésekor Marcus Perrier még nem volt a Fradi játékosa, de a fiatalok mégis helytálltak, és sikerült összehozni egy 19 meccses győzelmi szériát, ezért sem kell aggódni a hatodik légiós kérdése miatt annyira.

A következő kérdés a csapat mérkőzéseinek streameléséről szólt, amire Pap Gábor válaszolt:

„Az Erste Liga minden évben változtatja a kiírást. Van egy belső versenykiírás, amelynek meg kell felelnünk. Ebben benne van az, hogy idén kötelezővé teszik az élő streames közvetítést. Korábban anyagi okok miatt csak a kiemelt meccseken és a rájátszásban éltünk ezzel a lehetőséggel, de idén meg fogunk felelni a kiírásnak. Természetesen a televíziós mérkőzéseken nem lesz stream, idén az eddigi menetrend szerint hét hazai tévés meccsünk is lesz.”

A szurkolók ezután ismét Fodor Szabolcshoz fordultak. Ezúttal a sorokról kérdezték, hogy mennyire álltak össze a fejében, lesznek-e változások. A vezetőedző erre azt mondta, hogy nem volt akkora játékosmozgás, mint a tavalyi idényben, de már van egy elképzelése. Persze, ez nem biztos, hogy működni fog, ezért lehet, hogy két hét múlva már húzhatja át az egészet. Viccesen hozzátette, az biztos, hogy Tóth nevű játékos lesz mindegyik sorunkban…

Rákérdeztek a kapusposztra, azon belül Pleszkán József távozására is. Fodor Szabolcs elmondta, hogy az volt a szempont, hogy olyan, hosszú távon is számításba vehető játékos legyen Arany Gergely párja kapusposzton, aki a csapat büdzséjébe is kényelmesen belefér, Nagy Kristóf személyében pedig egy rendkívül fiatal és tehetséges kapust igazoltunk, akiben nagy potenciál van.

Ha már igazi hokiőrültekről van szó, szeretnének mindig új hokimezben szurkolni kedvenceiknek, így az új mezekről is faggatták a szakosztályt. Erre a kérdésre Pap Gábor válaszolt:

„A jelenlegi terv szerint a fradi.hu-n és a szakosztály Facebook oldalán hamarosan tájékoztatást adunk az új mezekről, és a mezrendelési lehetőségről. Mivel egy külföldi cég gyártja a mezeinket, és még a csapatnak sincs lehetősége bármikor korlátlan számban rendelni és cserélni, ezért meg lesz adva egy határidő valamikor szeptember közepére, ameddig le lehet adni, ki milyen, mekkora, milyen feliratú és számozású mezt szeretne. Ezt egyben megrendeljük, utána viszont legközelebb a karácsonyi ünnepek előtt, majd a rájátszásra lesz újabb mezrendelési kör.”

Cikkajánló

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin