2023. május 13.
Remek helytállás, de vereség Dánia ellen
A hajráig volt esély a pontszerzésre, végül 3-1-es vereséggel kezdtük az A csoportos vb-t.

A magyar férfi jégkorong-válogatott az MVM Dome-ban Kanada ellen játszott utolsó felkészülési mérkőzése után szerdán délben utazott el a finnországi Tamperébe, az A csoportos világbajnokság A jelű nyolcas csoportjának helyszínére. A vb pénteken a házigazda finnek és az USA válogatottjának összecsapásával vette kezdetét, a mieink szombaton léptek először jégre, méghozzá a dán válogatott ellen. A keretből az első meccsen az FTC-Telekom kapusa, Arany Gergely, valamint Kóger Dániel és Szirányi Bence maradt ki, a másik ferencvárosi játékos, Nagy Gergő viszont ott volt a keretben, a kapuban Bálizs Bence kezdett.

Mindkét csapat lendületesen kezdett, és bár úgy tűnt, a dánok kontrollálják a játékot, a magyar válogatott remek kontrákkal egyre nagyobb helyzeteket tudott kialakítani. Bartalis kiállítása révén azonban emberelőnyhöz jutottak az északiak, amellyel élni is tudtak, Jensen passzából a nemrég még a Winnipeg Jets színeiben az NHL rájátszásában vitézkedő Nikolaj Ehlers pedig kapáslövéssel megszerezte a találkozó első gólját (0-1).

A második harmadban Szabó Bencét is kiszórták a játékvezetők, és ezt az emberelőnyt is kevesebb, mint egy perc alatt kihasználta Dánia, Ehlers lőtte be önmaga és csapata második gólját (0-2).

A harmadik harmadban aztán megtört a jég, Sofron István kapott remek keresztpasszt Szabótól, amit éles szögben emelt a kapuba (1-2). Egy gyors letámadás után viszont újabb gól szerzett a Dánia, Morten Poulsen tudott eredményes lenni (1-3). A hajrában Bálizs lekorcsolyázott az utolsó percre, emberelőnyben, üres kapuval támadtunk, de már egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, így bár a magyar válogatott remekül helyt állt, és a pontszerzésre is eséllyel pályázott a papírforma szerint jóval erősebb dánok ellen, végül vereséggel zártuk az A csoportos vb első meccsét.

Nem sok idő marad a pihenésre és elemzésre, hiszen a következő meccs már rögtön vasárnap következik, magyarországi idő szerint 11:20-tól az amerikaiak ellen.

Férfi jégkorong, A csoportos világbajnokság, A csoport, Tampere
Magyarország – Dánia 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Magyarország: Bálizs (Horváth) – Stipsicz, Fejes, Sebők, Hári, Galló – Sazbó B., Pozsgai, Erdély, Bartalis Sofron – Kiss R., Horváth M., Nagy G., Papp K., Terbócs – Hadobás, Garát, Csányi, Nagy K., Voncze, Vezetőedző: Kevin Constantine
Dánia: Dichow (Sorensen) – M. Lauridsen, Lassen, N. Jensen, Russel, Ehlers – Jensen Aabo, Koch, Storm, Poulsen, Boedker – O. Lauridsen, M. Jensen, Andersen, Moelgaard, Aagaard – Krogsgaard, Scheel, Olesen, Wejse, Bau, Vezetőedző: Heinz Ehlers
Gólok: Sofron (46:42, Szabó B., Bartalis), illetve Ehlers (15:55 EE, N. Jensen, Russel), Ehlers (29:23 EE, M Lauridsen, N. Jensen), Poulsen (51:58, M. Lassen, Storm)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin