2020. október 9.
Sok hiányzóval, foghíjasan, de kiállunk a Brassó ellen
Bajnok férfi hokisainknál többsornyi játékos dőlt ki a még hibátlan erdélyiek elleni Erste Liga-rangadó előtt.

„Megfogyva bár, de törve nem” – ha már a férfi jégkorong Erste Liga idénykezdete és a magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő FTC-Telekom koronavírus-járvány okozta felkészülési hányattatásaival kapcsolatban egy korábbi cikkünkben idéztük a magyar irodalom egyik legnagyobbja, Vörösmarty Mihály Szózatának egy sorát, ezúttal is a költő legnagyobb hatású alkotásának egy részlete írja le a legérzékletesebben a helyzetet, amely a Fradi háza táján uralkodik.

A Ferencváros ugyanis a szezon ötödik alapszakasz-mérkőzésére, az eddig még hibátlan Corona Brassó elleni pénteken 18.30-kor kezdődő hazai rangadóra készül, és bár azt már a mérkőzést felvezető videóinterjúban Fodor Szabolcs vezetőedző jelezte, sérülések és betegség miatt egészen biztosan megfogyatkozott kerettel kell felvennünk a versenyt az erdélyiekkel, a helyzet még a napokkal ezelőtt kalkuláltnál is súlyosabb. A Ferencváros hét tagja ugyanis koronavírusra utaló tüneteket észlelt magán, ezt jelezték a stábnak, emiatt pedig, bár nincs igazolva a gyanú, elővigyázatosságból azonnal házi karanténba kerültek, tesztelésük és a további egészségügyi protokoll folyamatban van. Ők biztosan nem állnak péntek este Fodor Szabolcs rendelkezésére, rajtuk kívül pedig más sérültek és betegek is kidőltek a sorból. Ez azt jelenti, hogy a találkozó esélyeivel kapcsolatban egyetlen dolog mondható el: kiállunk a mérkőzésre. Hogy hány fős, és milyen kerettel, az az utolsó pillanatig kérdéses, de mivel a hadra fogható minimum a vezetőedző rendelkezésére áll, így nincs mese, nincs kifogás, nincs trükközés: odaállunk, és lejátsszuk a mérkőzést.

Az említett körülmények már önmagában előrevetítik, hogy pokoli nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak, emellett viszont az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy egy alaposan átalakult, és a tapasztalatok alapján megerősödött Brassó érkezik a Tüskecsarnokba. A nyáron hatalmas volt a mozgás a Cenk alján: a korábbi helyi kedvenc Zsók Levente befejezte jégkorongpályafutását, és a csapat másodedzőjévé lépett elő, míg a Bíró testvérek, és az előző idény légiósainak zöme is távozott. Helyükre komoly európai tapasztalattal rendelkező rutinos játékosok érkeztek: a francia Olivier Dame-Malka két A csoportos világbajnokságot is megjárt hazája válogatottjával, de idén kék-sárgában szerepel a korábban a MAC Újbudával a szlovák Extraligában vitézkedő Tomas Klempa valamint a korábbi csíkszeredai kedvenc, átigazolási szappanoperájával azonban hatalmas vihart kavaró Radim Valchar is. A szakmai munkáért pedig továbbra is az előző idény hajrájában kinevezett kanadai Dave MacQueen felel, aki korábban hét szezonon át irányította a Dornbirn EBEL-csapatát, de komoly tengerentúli tapasztalata is van, korábban másfél szezonon át volt az NHL-es Tampa Bay Lightning másodedzője. Egészen biztos, hogy ezen a téren is előrelépett a Brassó a korábbiakhoz képest. Ráadásul idei képességeiket már az eddigi mérkőzéseiken is megcsillogtatták, a szezonnyitójukon az eddig parádézó DEAC otthonában tudtak a hosszabbításban győzni, majd két sima siker következett a Vasas és az idényt végre elkezdő Újpest ellen.

Talán nem kell külön hangsúlyozni, ebben a fokozottan nehéz helyzetben mekkora szüksége van a Ferencvárosnak a lelátóról érkező támogatásra. Belépők továbbra is kizárólag online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában IDE KATTINTVA, a helyszínen jegyértékesítés nincs!

A hazai szurkolók a már megszokott hazai bejáraton, a Magyar Tudósok körútja felől tudnak belépni a Tüskecsarnokba, míg a vendégszurkolók a Hevesy György út felőli kettes, azaz vendég bejáraton juthatnak majd be. A gyorsabb beléptetés érdekében a hazai oldalon több bejárat lesz nyitva, emellett megkérjük a belépőjüket nem kinyomtató szurkolókat, hogy előre készítsék be telefonjuk kijelzőjére a belépő vonalkódját, ezzel elkerülhető a sor feltorlódása!

A maszkokat ezúttal se felejtse otthon senki! A csarnok teljes területén KÖTELEZŐ az orrot és szájat eltakaró maszk viselete, a helyes maszkviselést a biztonsági személyzet ellenőrizheti a mérkőzés teljes időtartama alatt! Emellett a lehetőségekhez mérten ajánlott az egymástól való legalább másfél méteres távolság betartása.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó
2020. október 9., péntek 18.30, Tüskecsarnok
Belépők: kizárólag online elővételben, ITT
Élő közvetítés: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Halasztás: elmarad hokisaink hétvégi két meccse

Bajnok hokisaink október 16-ai és október 18-ai Erste Liga-mérkőzésének pótlásáról később születik döntés.

Tízgólos meccs, de ezúttal nem bírtunk a Brassóval

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata 6-4-re kikapott a Corona Brassótól az Erste Ligában.

Végletekig kiélezett csata, a Gyergyóé a második pont

Férfi jégkorongcsapatunk a hosszabbítás utolsó másodpercében veszítette el a Gyergyó elleni rangadót.

Rangadó a Tüskecsarnokban a Fradi-vasárnapon

Hokisaink vasárnap 14.05-kor a Gyergyót fogadják a BL-főtáblás labdarúgók 17.30-as bajnokija felvezetéseként.

A hónap játékosa és gólja is a Fradié az Erste Ligában!

Remek formában lévő kapitányunk, Nagy Gergő teljesítménye mellett sportszerűségből is jelesre vizsgázott.

Parádés meccs, Fradi-győzelem a csúcsrangadón!

Bajnok hokisaink őrült, tizenkét gólos csatában büntetőkkel győzték le a megosztott ligaelső Csíkszeredát!

Kezdődik a tánc: csúcsrangadó a Tüskecsarnokban!

A jégkorong Erste Liga előző idényének két megosztott győztese csap össze egymással szerda este.

Rossz kezdés után megérdemelt siker a ráadásban!

Címvédő férfi hokicsapatunk kétgólos hátrányból fordítva a ráadásban szerezte meg a szezon első győzelmét.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most