2020. szeptember 25.
Nehézségek után végre: indul a szezon, jégen a Fradi!
Címvédő férfi jégkorongcsapatunk ma este Debrecenben kezdi meg az Erste Liga 2020/21-es szezonját.

„A legfontosabb viszont még egyszer hangsúlyozva, hogy végre újra tétmeccset játszhatunk ennyi kihagyás után. Ez is hatalmas motiváció lesz, hiszen ezért csináljuk az egészet, ez a szenvedélyünk!” – hangzott el magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk vezetőedzője, Fodor Szabolcs szájából a Fradi.hu-nak adott szezonnyitó interjú végén. Ennél tökéletesebben nem is lehetne megfogalmazni, mit jelent a péntek este 18.30-kor a Debreceni Jégcsarnokban a DEAC ellen kezdődő Erste Liga-mérkőzés a Ferencváros hokisai számára.

Merthogy, kölcsönvéve a magyar irodalomtörténet egyik legnagyobbja, Vörösmarty Mihály egyik legnagyobb, de kétségtelenül leghíresebb alkotásának gondolatát, „És annyi balszerencse közt, Oly sok viszály után” (Részlet a Szózat című versből – a szerk.), de mégis újra jégen a bajnokcsapat! 2020. március 9., a végül az újpestiek zárt kapus meccsek elől való visszalépése miatt félbeszakadt, az OB I döntőjének is minősülő Erste Liga-elődöntő óta nem játszott ugyanis tétmérkőzést a Ferencváros. Bár az Erste Liga 2020/21-es idénye ha hosszas huzavona után is, ha félházas, rendkívüli óvintézkedésekkel lebonyolított meccsek mellett is, ha koronavírusos esetek miatt folyamatosan elmaradó, elhalasztott találkozókkal is, de csak elrajtolt, mert a közös szempont ez volt: amíg az egészségügyi protokoll szerint lehetséges, a jégkorongnak, a ligának mennie kell! Szeptember 12-én a MAC HKB Újbuda és a Vasas összecsapásával indult a szezon, és bár a szellős versenynaptár szerint két meccset már lejátszottak, a Fradi rajtjára egészen a mai napig kellett várni. Ennek oka, hogy még éppen a hivatalos menetrend kiadása előtt kiderült, az Újpest és a Dunaújváros után az FTC-Telekom keretében is több pozitív koronavírus-tesztet produkáló csapattag akadt, így a liga – helyesen – úgy döntött, ennek a három csapatnak később, csúsztatva indul a szezon.

De végre elindul! Az viszont kétségtelen, hogy egyelőre nem tudhatjuk, ez a csúsztatás, ez a közel két hét haladék mire lesz elegendő. Ahogy tegnapi interjújában a Fradi vezetőedzője is vázolta, a helyzet ugyanis egyáltalán nem könnyű. A játékosok ugyanis, bár mind átestek a szükséges egészségügyi vizsgálatokon, és a műtét után lábadozó Farkas Simon kivételével teljes keret áll az edzők rendelkezésére, teljesen eltérő edzettségi állapotban vannak. A karantént megjárt csapattagok és a szükséges egészségügyi vizsgálatokig az érintetteknek kiírt könnyített edzések miatt az együttes csak néhány napja gyakorolhat együtt, ráadásul az augusztus 21-ei, DAB elleni felkészülési meccset leszámítva március óta nincs meccsrutinja a keretnek. Ennek ellenére kétségtelen, hogy a csapat hatalmas motivációval és küzdőszellemmel lép majd jégre, és meg akarja mutatni, mennyire várta már, hogy újra tétmeccsen bizonyíthasson. Ezt támasztják alá a nyáron éppen a DEAC-tól igazolt fiatal támadó, Sági Martin szavai is:

Nos, meccsrutinban a DEAC sokkal jobban áll: mai vendéglátóink számos edzőmeccset játszottak augusztusban és szeptemberben, öt nappal ezelőtt pedig már játszottak egy éles találkozót is, azon hosszabbítás után 5-4-re kikaptak a Tüskecsarnokban a MAC HKB Újbudától. Ami a keretüket illeti, a csapattal zsinórban a harmadik szezonját megkezdő David Musial-Kecskeméti Áron edzőpáros a garancia arra, hogy a csapat játéka és arculata nem változik. Küzdős, harcos, gyors együttesről van szó, akik bármelyik pillanatban meg tudják lepni az ellenfelet, a kapuban pedig az Erste Ligába való visszatérése óta parádézó Hetényi Zoltán olyan alapvető stabilitást ad, amellyel megalapozza a támadójáték sikerességét. Ráadásul a vezetésnek néhány fontos távozót (mint például a Fradiba érkező Sági Martin) sikerült együtt tartani a keret magvát, amelyet olyan játékosokkal erősített meg, mint az előző idényben a Hokiklub legponterősebb támadója, Szűcs István, a Fehérvárról érkező Kiss Roland, a francia ligából szerződetett cseh hátvéd Vojtech Kloz, a MAC-tól távozó magyar korosztályos válogatott Bogesic Vedran, a Miskolcról érkező fiatal Kiss Patrik, a Dániából érkező cseh támadó Jan Dalecky, a rutinos ex-gyergyói orosz klasszis Dmitrij Pesztunov, vagy a MAC-cal az Extraligában edződő kiváló kanadai Blake Orban.

Kétségtelenül veretes névsor, az edzőmeccseken és az öt nappal ezelőtti ligameccsen pedig már látszott, hogy a tovább erősödő keretű DEAC továbbra is azt a fiatal, lendületes hokit játssza, amellyel már többször sikerült akár a mieink orra alá is borsot törnie. Hogy ezúttal így lesz-e, vagy esetleg a másik forgatókönyv valósul meg, és 50-60 lövéssel megsorozzuk Hetényi kapuját, hamarosan kiderül. Mindenesetre továbbra se feledjük el, a Fradi jelenleg abban a különleges helyzetben van, hogy tétmeccseket kénytelen felhozó találkozónak használni. Ettől még persze fontosak a megszerzett pontok, sőt, ha végül másról nem is, arról azért biztosan emlékezetes maradhat a találkozó, hogy bemutatkozik zöld-fehérben az ex-NHL-es Keaton Ellerby és Justin Hodgman.

A DEAC – FTC-Telekom jégkorong mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban. A találkozóról online élő közvetítés is lesz. A mérkőzésre kizárólag online elővételben vásárolhatóak belépők, 1200 forintos egységáron. A debreceniek a félházas korlátozás miatt 25 db vendégbelépőt biztosítanak a Ferencváros szurkolói részére. A jegyek ITT vásárolhatóak meg.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom
Debreceni Jégcsarnok
2020. szeptember 25., péntek 18.30
Jegyek: ITT

Cikkajánló

Házi pontkirályunk újabb egy évig a Fradinál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a tavaly nyáron érkezett Adam Bradyvel.

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin