2022. március 1.
Tamminen duplázott, győzelemmel kezdtük a rájátszást
Férfi jégkorongcsapatunk 3-2-es győzelmet aratott a DVTK Jegesmedvék ellen.

Eljött a szezon azon része, amelyikre minden szurkoló, játékos és stábtag igazán várt a magyar jégkorongban: március 1-jén, kedden 18.30-kor a Tüskecsarnokban megkezdődött a férfi jégkorong Erste Liga 2021/22-es idényének rájátszása. Ebben a szakaszban már csak nyolc csapat van versenyben a végső sikerért, a hibázási lehetőség pedig minimális – egy párharc négy nyert meccsig tart, aki pedig alulmarad, búcsúzik a folytatástól.

Amint arról a hétfői ellenfélválasztó rájátszás sajtótájékoztató összefoglalójában ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom az alapszakasz második helyezettjeként a második kiemelést vitte magával a rájátszás első körében, így másodikként választhatott ellenfelet a negyeddöntőre az 5-8. helyen rangsorolt csapatok közül. A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb választása, miután az elsőként választó Sportklub Csíkszereda „elvitte” a MAC HKB Újbudát, a playoff kvalifikációs kör egyik továbbjutójára, az alapszakaszt a 8. helyen záró DVTK Jegesmedvékre esett. Ahogy arról a meccs beharangozójában is írtunk, a papírforma ellenére egyáltalán nem ígérkezett könnyű párharcnak ez a párosítás, így nagyon fontos volt a jó kezdés kedden és szerdán, hazai jégen a szombati és vasárnapi miskolci fellépések előtt.

Ami az összeállításunkat illeti, minden kulcsemberünk bevethető állapotban volt, így Fodor Szabolcs négy sorral, teljes csapattal kezdhette meg a párharcot

A liga legtöbb és harmadik legtöbb kisbüntetését begyűjtő együttes találkozóján rögtön az első percben megszületett az első kiállítás, a Ferencváros játszhatott emberelőnyben, miután Elgestal szabálytalanul állította meg a kilépni próbáló Kulmalát. Hamar felálltunk emberelőnyben, ám igazán nagy nyomást nem sikerült helyeznünk Duschek kapujára, így kihasználatlanul maradt a lehetőség. Az első harmad első felében mezőnyben, és lövések tekintetében is a mieink játszottak fölényben, ám igazán nehéz dolga nem volt Duscheknek. A miskolciak remekül védekeztek, jól álltak bele a mérkőzésbe, a párharcokba, és a korongszerzések után gyors kontrákkal veszélyeztettek, így Aranynak is volt dolga, de kollégájához hasonlóan ő is makulátlanul tette a dolgát. A harmad során Tamminen járt a legközelebb a gólhoz, próbálkozása átcsorgott a vendégek kapusán, aki azonban maga mögé nyúlva még a gólvonal előtt állította meg a korongot. A játékrész második felére csökkent a mezőnyfölényünk, és a vezető gólt sem sikerült megszerezni – bőven maradt még sebességi fokozat a mieinkben. (0-0)

Láthatóan nagyobb sebességi fokozatba kapcsolva jöttünk ki a jégre a második harmadra, ennek pedig igen hamar meglett az eredménye, mindössze 18 másodperc alatt sikerült gólt szerezni, Kulmala kapu elé tett korongját Tamminen értékesítette közelről (1-0). Tartottuk a nyomást a miskolciak harmadában, ennek köszönhetően pedig hamar megszületett a második gólunk is: Kulmala tört kapura balról, lövését Duschek védte, a kipattanót viszont Nagy Gergő közelről értékesítette (2-0). A kétgólos előny birtokában magabiztosabban, nyugodtabban játszottak a mieink, sorra alakították ki a néhol igen nagy helyzeteket, de nem született újabb Fradi-gól. A harmad felénél Bohunicky kiállítása után emberhátrányba kerültünk, amit alig egy perc után sikerült kihasználnia a miskolciaknak, Walker volt eredményes (2-1). Pillanatokkal később már mi támadhattunk létszámfölényben Vojtkó kétperces büntetése miatt, de hiába az előny és a miskolciak kapujára helyezett nyomás, nem sikerült gólt szerezni. Egygólos előnyünket megtartottuk, így 2-1-es vezetéssel vonultunk a pihenőre.

A záró játékrészben hét percnyi játék után emberelőnybe kerültünk. Ezúttal sikerült is kihasználni előnyünket, Tamminen lőtte középről egy remekül végigjátszott akció végén a harmadik Fradi-gólt (3-1). Két perccel később Kulmala ült a büntetőpadra gáncsolásért, így ezúttal is miskolciak helyeztek nyomást a kapunkra. Nem is kellett sokat várni, és Seto góljával ismét visszaállították az egygólos különbséget (3-2). A folytatásban a kapott gól ellenére a mieink játszottak fölényben, öt az öt ellen továbbra is domináltunk. Sikerült helyzeteket is kialakítanunk, de gólt nem tudtunk szerzeni. Alig négy perccel a mérkőzés vége előtt Tóth Gergő kapott két percet magas bottal való játékért, így ismét nagy hajrát indítottak a vendégek az egyenlítésért. Arany azonban lehúzta a rolót, a DVTK nem talált fogást magyar válogatott hálóőrünkön, így a lehető legjobbkor mutattuk be a meccsen az első kivédekezett emberhátrányunkat. Az utolsó percben a Jegesmedvék a kapusuk nélkül támadtak, ám ez sem vezetett eredményre. 

Férfi jégkorongcsapatunk így ezzel a 3-2-es győzelemmel kezdte a DVTK Jegesmedvék elleni négy győztes mérkőzésig tartó negyeddöntős párharcot az Erste Liga rájátszásában, folytatás alig 24 órával később, szerdán a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi, McFadden, Fowlie, Pavuk, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Hajós, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Szirányi, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Lövei – Farkas O., Illés, Elgestal, Hajnik, Miskolczi – Ritó, Farkas M., Mattyasovszky, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
Gólok: Tamminen (20:18, Kulmala, Nagy G.), Nagy G. (25:21, Kulmala, McFadden), Tamminen (47:325, EE, Kóger, Nagy G.), illetve Walker (30:28, EE, Parnham, Kiss), Seto (50:45, EE, Walker)
Kapura lövések: (17:12, 15:14, 16:9) 48:35
Védések: (12:17, 13:13, 8:15) 33:45 / 94.29% : 93.75%
Kiállítás percek: (0:2, 2:2, 4:2) 6:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (3 / 2) 66.67%
Emberelőnyben töltött idő: 4:29 / 4:13
Emberhátrányos védekezés: (2 / 3) 33.33% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin