2019. május 31.
Továbbra is lesz finn hátvédpárunk!
Anssi Rantanen után Lauri Kärmeniemi is meghosszabbította szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával!

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a rutinos finn hátvéd, a Fradival 2019 áprilisában magyar bajnokságot és Erste Ligát nyerő Anssi Rantanen egy évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését. Mostanra az is biztossá vált, hogy nem ő lesz az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapatának egyetlen finn játékosa a 2019/2020-as idényben, ugyanis a Ferencváros jégkorongszakosztálya hivatalosan bejelentette, hogy honfitársa után a bajnokcsapat másik északi hátvédje, Lauri Kärmeniemi is egyéves szerződéshosszabbítást írt alá.

Lauri Kärmeniemi 1991. április 17-én született a finnországi Hämeenlinnában. A 2006-ban finn elitliga bajnoki címet szerző HPK U16-os csapatában kezdte pályafutását 2005-ben, egy szezonnal később pedig a finn U16-os válogatottban is bemutatkozhatott. 2008-ban az U17-es válogatottal elit világbajnokságon szerepelt, majd egy évvel később megismételte ezt az U18-as korosztállyal is. A HPK utánpótláscsapataiban szépen végigjárta a szamárlétrát, majd 2009/2010-ben bemutatkozott a finn felnőtt élvonalban, a Liigában, 17 meccs erejéig, és bajnoki ezüstérmes lett, bár nem szerepelt a playoffban, emellett másodosztályú csapatokban játszott kölcsönben, és jégre lépett az U19-es és az U20-as nemzeti csapatban is. Ezután párhuzamosan szerepelt a HPK felnőtt és U20-as csapatában, illetve a másodosztályban (Mestis) kölcsönben, rájátszás-rutint is szerzett. 2013/14-ben Mestis-bronzérmes lett a TUTO-val, valamint övé volt a liga legtöbb gólpassza védőként, és a rájátszás legjobb plusz-mínusz mutatója. 2014-ben a Mestis-bajnok KooKoo játékosa lett, és ezüstérmet vehetett át a szezon végén. Ezután légiósnak állt, szerepelt a dán és a fehérorosz élvonalban, az előző szezont a francia élvonal rájátszásáig jutó Amiens játékosaként töltötte, 10 ponttal és +4-es plusz-mínusz mutatóval zárta az alapszakaszt.

A finn bekk 2018 nyarán csatlakozott Fodor Szabolcs hívására a Ferencvároshoz, és értékes tagja lett a magyar bajnoki címet 22 év után visszahódító, története során először Erste Ligát nyerő csapatnak. A szurkolók csupaszív, harcos, kemény védőmunkát végző játékosnak ismerték meg, aki a jégen kívül is igazi csapatember. Emellett veszélyes távoli lövései sok pontot is eredményeztek, vagy egy bombagól, vagy egy értékesített kipattanó miatti assziszt formájában. Az alapszakaszban 8+19 pontjával az egyébként is rendkívül termelékeny Fradi nyolcadik legeredményesebb játékosa lett, emellett védőmunkáját is dicséri, hogy 39 meccsen egészen remek, 29-es plusz-mínusz mutatóval zárt. A középszakaszban öt gólpasszal, a rájátszás 13 mérkőzésén három góllal és öt gólpasszal fejelte meg teljesítményét, a fináléban kétszer is eredményes tudott lenni.

Lauri Kärmeniemi szerződéshosszabbítása komoly fegyvertény, ezzel pedig már tizenkét főt számlál az FTC-Telekom következő idényre készülő kerete.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Nagy Kristóf (MAC Újbuda U20), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: Dósa Krisztián (?), Pleszkán József (?), Rafaj Attila (?)
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Lauri Kärmeniemi, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin