2020. augusztus 19.
Újabb bombaigazolás: a német élvonalból érkezik támadó!
Férfi jégkorongcsapatunk szerződtette a DEL-es Krefeld Pinguine centerét, a kanadai Justin Hodgmant.

Magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk ugyan július 31-én bejelentette 23+3 fős, próbajátékosokkal kiegészített keretét a 2020/21-es idényre, a keret most még egy névvel bővül. A csapat elmúlt két évének elképesztő sikereiben kulcsszerepet játszott, hogy az első idény remek csapatának nagy részét sikerült együtt tartani, a keret pedig ezúttal is 18 maradó játékosból, és mindössze öt új igazolásból állt össze. Az öt új szerzeményből a legnagyobb név a kanadai védőé, Keaton Ellerbyé, aki több mint 200 mérkőzést játszott korábban a világ legerősebb ligájában, az NHL-ben. Hasonló kaliberű jégkorongozó csatlakozik most a támadó szekcióhoz is, az FTC-Telekom jégkorong szakosztály vezetése ugyanis mindenben megállapodott a csapat hatodik nyári igazolásával:

a német élvonalban, a DEL-ben szereplő Krefeld Pinguine centere, a korábban az NHL-ben 5, a világ második legerősebb ligájának számító KHL-ben pedig 100 mérkőzést lehúzó, de AHL- és ECHL-rutinnal is rendelkező Justin Hodgman a következő szezonban a Ferencvárost erősíti.

Justin Hodgman 1988. június 27-én született a kanadai Bramptonban. A 185 centiméter magas, 92 kilogrammos center szülővárosában kezdett jégkorongozni, majd 2005-ben az egyesült államokbeli Erie Otters csapatához került az OHL-be. 2009-ben mutatkozott be a harmadik számúnak tekinthető tengerentúli sorozatban, az ECHL-ben a Toledo Walleye színeiben, majd még ugyanebben az idényben az NHL előszobájának számító AHL-ben is jégre lépett, a Toronto Marlies csapatával. Több ECHL-es és AHL-es csapat, és egy 2010-es IHL-bajnoki cím után a Fort Wayne Komets-cel 2011-ben Európába, a finn Lahti Pelicanshoz igazolt, amelynek színeiben 59 alapszakasz-meccsen 53 pontot termelt, a rájátszás 17 meccsén pedig még 11 pontot tett mellé, és ezüstérmet szerzett a finn élvonalban. Ez KHL-szerződést ért számára, 2012/13-ban a Metallurg Magnyitogorszkkal bejutott a rájátszásba, 51 alapszakasz-meccsen 31 pont volt a mérlege. A következő idényben a Metallurg után a Torpedo Nyizsnyij Novgorod és az Admiral Vlagyivosztok színeiben is szerepelt. 2014-ben az NHL-ben szereplő Arizona Coyotes szerződést ajánlott neki, így öt mérkőzésen jégre lépett a világ élvonalát jelentő ligában is, egy gólt szerzett. Az idény nagyobbik részét azonban az AHL-es csapatnál, a Portland Pirates-nél töltötte, 62 meccsen 35 pontot termelt. 2015-ben az AHL-es Chicago Wolves után a svéd élvonalbeli Örebro HK-nál játszott, majd 2016/17-ben jött a cseh élvonalbeli Pardubice, és ismét a korábbi sikerek helyszíne, a finn Pelicans. Ezután két szezont ismét a Fort Wayne-nél töltött az ECHL-ben, 2019-ben a liga all-star meccsén is jégre lépett. Az előző idényben ismét Európa egyik rangos ligájában, a német élvonalban próbálta ki magát, a DEL-es Krefeld Pinguine mezében 33 meccsen 16 pontig jutott.

„Eligazolni készültem a legutóbbi csapatomtól, és miközben kerestem a lehetőségeket, feltűnt Keaton Ellerby neve, akit ismertem, és korábban játszottam is ellene. Bevallom őszintén, az új csapata neve, a Ferencváros nem volt ismerős, így gyorsan utánanéztem. Magyarország és a magyar jégkorong sem mondott elsőre túl sokat, de ahogy rákerestem, láttam, hogy a magyar hoki az elmúlt évtizedekben elképesztő fejlődésen ment keresztül, rengeteg potenciál van az itteni ligában és egyre több kiváló játékos igazol ide, a Fradi pedig az elmúlt két évben szinte tarolt, majdnem mindent megnyert, amit meg lehetett, és a nemzetközi porondon is letette a névjegyét. Azt is láttam, hogy Budapest gyönyörű hely, és mivel utazni és a világot felfedezni is a kedvenc hobbijaim közé tartozik, úgy döntöttem, alaposabban utánajárok a lehetőségeknek. Felvettem a kapcsolatot Keatonnel, rajta keresztül pedig Nagy Gergő csapatkapitánnyal és a szakmai stábbal, és szinte azonnal úgy éreztem, ha ők igényt tartanak rám, ez az a hely, ahová jönnöm kell. Már most úgy érzem, kiválóan döntöttem, és alig várom, hogy csatlakozhassak a társakhoz, és az újabb bajnoki címért harcoljunk” – mesélte el szerződtetése némileg kalandos körülményeit új támadónk.

Justin Hodgman az FTC-Telekom hatodik nyári új igazolása, és negyedik légiósa, vele együtt jelenleg 24+3 fős a bajnokcsapat kerete. A játékos saját kérésére magánjellegű okok miatt szeptember 15-én csatlakozik a Ferencváros keretéhez, miután a szakosztály vezetése a kérést a szerződés aláírásakor jóváhagyta.

Az FTC-Telekom Jégkorong végleges kerete a 2020/21-es idényre:
Érkezett: Bán Károly (Hokiklub Budapest, próbajáték), Keaton Ellerby (Dornbirn, 2021-ig), Galántai Richárd (MAC, próbajáték), Gáspár Levente (Schiller-Vasas HC, 2021-ig), JUSTIN HODGMAN (Krefeld Pinguine, német, 2021-ig), Imre Patrik (Fehérvári Titánok, 2021-ig), Kemény Patrik (Wings HC, svéd, próbajáték), Sági Martin (DEAC, 2021-ig), Somogyi Balázs (Dunaújvárosi Acélbikák, 2021-ig)
Távozott: Jászai Dávid (MAC-HKB Újbuda), Aki Juusela (?), Pozsár Márk (Dunaújvárosi Acélbikák), Jere Pulli (?), Anssi Rantanen (?), Brett Switzer (visszavonul)
Maradt: Arany Gergely (2022-ig), Boros Dániel (2021-ig), Farkas Lőrinc Simon (2021-ig), Hajós Roland (2021-ig), Hegyi Ádám (2022-ig), Lauri Kärmeniemi (2021-ig), Rasmus Kulmala (2021-ig), Nagy Gergő (2022-ig), Nagy Kristóf (2022-ig), Németh Attila (2021-ig), Pavuk Attila (2022-ig), Roczanov Dezső (2021-ig), Sarcia Antonino (2021-ig), Tóth Adrián (2022-ig), Tóth Gergely (2021-ig), Tóth Gergő (2021-ig), Tóth Renátó (2021-ig), Tóth Richárd (2021-ig)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin