2023. október 20.
Němec-mesternégyes, újabb gólzáporos győzelem
Férfi jégkorongozóink 7-3-ra győztek a FEHA19 ellen, és továbbra is veretlenek.

A belgrádi bravúros, továbbjutással végződött Kontinentális Kupa-hétvége után ismét az Erste Ligában lépett jégre az ott három meccs után még veretlenül álló, bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk, amely hazai pályán fogadta a székesfehérvári FEHA19 együttesét a Tüskecsarnokban.

A szakmai stáb a hétvégét követően nem változtatott a sorokon, a kapuban pedig ezúttal is Arany Gergely kezdett. A találkozót megható pillanatok vezették fel, ugyanis a csarnok közönsége gyászszünettel emlékezett meg a Fradi nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzseréről, Pap Gáborról, amelyhez a szurkolók is látványos élőképpel csatlakoztak.

Úgy festett, a csapat a belgrádi hétvégéhez hasonlóan ezúttal is Csuhi emlékéért küzdött, ennek megfelelően jó iramban kezdtünk, de a fehérváriak is tartották a lépést. Egészen a negyedik percig, amikor is Nagy Gergő tett a jobb oldali bedobókörből egy korongot a kapu elé, ahol Kulmala Rasmus senkitől sem zavartatva szúrt bele a korongba, megszerezve ezzel a Fradi vezető gólját (1-0). Fél perc sem kellett, és már jött is a következő, ezúttal az érkező Németh Attila korcsolyájáról pattant a hálóba a korong (2-0). Nem sokkal később szépített a FEHA, Ján Blasko kapott a kapu előterében az alapvonal mögül egy korongot, a rutinos csatár pedig nem hibázott (2-1). Jött az egyenlítési esély is a vendégeknek, hiszen Tóth Gergő szabálytalansága után emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekezni a két percet. Egy fehérvári akció végén Crespi kapott egy nagyot, az arcát fájlalva terült el a jégen, le is kellett támogatni, de tudta folytatni a játékot. A játékvezetők videóztak is az eset után, végül maradt a kétperces kisbüntetés, amit Feketének osztottak ki. Roth és Brady is közel jártak a gólhoz, de végül kihasználatlan maradt az előny. A vége előtt 20 másodperccel még La Porte kapott két percet, így áthúzódó emberhátránnyal mentünk el szünetre.

A második játékrész elején sikerült kivédekezni az áthúzódó büntetést, majd hamar belelendültünk a játékba, és jött is a megnyugtató újabb gól, Erik Němec maradt üresen és balról kilőtte a felsőt (3-1). Hazeldine kiállítása után ismét emberelőnyben próbálkozhattunk, azonban ez kihasználatlan maradt. A harmadra viszont jutott még Fradi-gól, nem is akármilyen: Němec indította egy látványos passzal Kestilä-t, majd kapta vissza tőle a korongot, végül klasszis mozdulattal, fonákkal emelt a hálóba (4-1).

A harmadik harmadban folytatódott a Němec-show, ismét ő talált be, ezúttal a kapu előteréből, teljessé téve mesterhármasát (5-1). Sőt, a cseh légiós nem sokkal később önmaga negyedik, csapatunk hatodik gólját is megszerezte, amikor jó ütemben érkezett Kestilä újabb remek passzára (6-1). A hajrához közeledve Tóth Gergő egy buli után elégelte meg Blasko apró szurkálódásait, és bunyót kezdeményezett a nála egy fejjel magasabb légióssal, aki nem állt bele a párharcba, a játékvezetők pedig 5+20 perces véglegessel az öltözőbe küldték támadónkat. Ez azt is jelentette, hogy lényegében a meccs végéig emberhátrányba kerültünk, hiszen öt percnél kevesebb volt hátra. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a FEHA, egy jól végigjáratott korongot Kiss Roland lőtt a hálóba (6-2). Erre is volt viszont válaszunk, Farkas Simon szerzett korongot a saját kékvonalunknál, végigszáguldott vele a jobb szélen, majd tanári passzt adott Seregély Máténak, aki nem hibázott (7-2). Az emberhátrányos gólunkra még Falus válaszolt egy szép távoli bombával (7-3), de ez már nem változtatott a lényegen.

A Ferencváros remek játékkal és magabiztos 7-3-as győzelemmel adózott hazai jégen is Pap Gábor emlékének, és négy meccs után is veretlen az Erste Ligában, amellyel vesztett pontok tekintetében tartja a lépést a listavezető Újpesttel. Folytatás vasárnap Dunaújvárosban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – FEHA19 7-3 (2-1, 2-0, 3-2)
FTC-Telekom:
 Arany (Nagy K.) - Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh A., Brady, La Porte – Bán, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Haranghy, Banga, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
FEHA 19: Márkus (Melnicsuk) – Csollák, Racsinszkij, Keceli-Mészáros, Dobos, Blasko – Falus, Hazeldin, Antonijevics, Fekete, Nádor – Bogesics, Koszinkszkij, Dézsi, Farkas, Balasits – Kiss R., Németh Z., Alapi, Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
Gólok: Kulmala (04:55, Nagy G., Turbucz), Németh A. (05:08, Brady, La Porte), Němec (24:31, Seregély), Němec (36:31, Kestilä, Crespi), Němec (46:02 EE, La Porte, Brady), Němec (48:57, Kestilä, Seregély), Seregély (57:16 EH, Farkas, Kulmala) illetve Blasko (06:57, Németh Z., Csollák), Kiss R. (54:54 EE, Blasko, Dobos), Falus (59:39 EE, Bogesics, Antonijevics)

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin