2022. november 18.
Újabb győzelem Székesfehérváron
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk a Magyar Kupa-párharc után az Erste Ligában is győzni tudott a FEHA19 ellen.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk második mérkőzését is a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban játszotta, szerda után újra a FEHA19 ellen. Ezúttal azonban nem a Magyar Kupa-párharc miatt utazott csapatunk, hanem az Erste Liga következő mérkőzése miatt.

Fodor Szabolcs teljes kerettel számolhatott, hiszen visszatért a hosszú ideje sérült Julius Marva, a szerdán hiányzó Nagy Gergő és Sarciá Antonino is. Amint arról a délután folyamán hírt adott szakosztályunk, újabb hátvéd érkezett a zöld-fehérekhez, Josef Hrabal, aki már ezen mérkőzésen pályára is lépett.

Akárcsak a szerdai mérkőzésen, most is lendületesen álltak bele a mérkőzésbe a felek. A lépés a hazaiaknak jött ki jobban az elején, és egy kapu előtti remek passz következtében Kiss Ádám köszönt be Arany kapujába (1-0). Alig egy perccel később viszont érkezett a válasz a mieinktől, Kozma átadását tudta érvényesíteni a kapu elől Bán Károly, amivel kiegyenlített (1-1). Itt azonban nem álltak meg a zöld-fehérek, a visszatérő Nagy Gergő szerezte meg villámgyorsan a vezetést jelentő gólt (1-2). Remek összjáték után újabb Fradi-gól landolt a hazaiak kapujába, Sailio és Seregély átadásából Lauri Kärmeniemi talált be (1-3).  Hazai támadás következtében Boros védett hatalmasat, sajnos a lövés erejének következtében játékosunk fejvédője széttört, aminek következtében sérülést is szenvedett, így nem tudta folytatni a játékot. A harmad utolsó két percét emberelőnyben tölthette a FEHA19 csapata, de nem sikerült szépíteniük ez idő alatt.

A kezdést követően a visszatérő Julius Marva kapott korongot a kék vonal közelében, egyenes út volt előtte a gólszerzéshez, és nem is hibázta el a lehetőségét (1-4). Lendületes hazai indítás után Dobmayer passzolt a bal oldalon érkező Cizasnak, aki Arany mellett belőtte a pakkot (2-4). A harmadot végül egy újabb kiállítással zárta csapatunk, Seregélyt tették ki két percre akasztásért, amiből több, mint egy perc áthúzodott az utolsó játékrészbe, de a zöld-fehérek speciális játéka ezúttal is kifogástalan volt, és nem engedtek be újabb gólt a kapuba. Az 52. percben a hazaiaktól Csollákot állították ki, amit sikerült kihasználnia a mieinknek, és hosszas korongjáratás után Aku Kestilä lövése talált be a FEHA19 kapujába (2-5). Az utolsó percben a hazaiak még összeszedtek egy kiállítást, de több gólt már egyik félnek sem sikerült lőnie.

Csapatunk következő Erste Liga-mérkőzésére már hazai jégen, a Tüskecsarnokban kerül sor vasárnap, 15.30-as kezdéssel.

 

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FEHA 19 – FTC-Telekom 2-5 (1-3, 1-1, 0-1)
FEHA 19: Tóth K. (Remete) – Csollák, Reiter, Ambrus, Cizas, Farkas L. – Dobmayer, Kóger, Ivády, Trastasenkov, Fekete – Farkas B., Salamon, Nagy Á., Grin, Kiss Á. – Dézsi, Győrffy, Alapi Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Seregély, Karmeniemi, Sailio, Nagy G., Tóth A. – Marva, Hrabal, Kulmala, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Boros, Galántai, Farkas, Tóth G. – Sarciá, Kucsma, Kreisz, Bán, Kozma Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Kiss Á. (04:14, Grin, Csollák), Cizas (35:28, Dobmayer, Kóger) illetve Bán (05:09, Kozma), Nagy G. ( 06:43, Tóth A.), Kärmeniemi (14:50, Sailio, Seregély), Marva (21:08, Nagy G., Tóth A.), Kastilä (54:38 EE, Hrabal, Nagy G.)

Kapura lövések: (8:10, 5:8, 7:10) 20:28
Védések: (7:7, 7:4, 9:7) 23:18 / 82.14% : 90.00%
Kiállítás percek: (0:2, 0:4, 4:0) 4:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 6:00 / 3:09
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Döntetlen a kupaderbi első felvonásán

Bajnoki címvédő hokisaink 2-2-re végeztek az Újpesttel az MK-párharc első mérkőzésén, folytatás januárban.

Itt nézheted élőben a jégkorong kupaderbit!

Élő közvetítés férfi jégkorong csapatunk Újpest elleni Magyar Kupa-meccséről a Tüskecsarnokból.

Jön a kupaderbi első felvonása

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink csütörtökön az Újpestet fogadják a Magyar Kupa 3. körének első meccsén.

Hatalmas meccsen egy pontot szereztünk

Kétgólos hátrányból felállva mentettük hosszabbításra a listavezető elleni meccset, de vereség a vége.

A Gyergyóval találkozunk Mikulás napján

A Tüskecsarnokban fejezi be magyarországi túráját a tabellán jelenleg első Gyergyói Hoki Klub.

Fradi-bérletekkel fél áron nézheted meg a Hokiderbit!

Labdarúgó, kézilabdás és vízilabdás szezonbérlettel is 1000 forint a belépő csütörtök este a Tüskecsarnokba!

Ismét Fradi-játékosokkal a soraiban készül a válogatott

Nyilvánossá vált a magyar hokiválogatott osztrákok elleni kerete, amelyben több fiatal is helyet kapott.

Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin