2023. január 10.
Újabb támadó érkezett
Kettős igazolással csatlakozik férfi jégkorongcsapatunkhoz az Andersen Ligás Szeged támadója, Turbucz Martin.

Amint arról korábban beszámoltunk, férfi jégkorongcsapatunk egy korábbi EBEL-győztes finn támadó, Matias Sointu érkezésének bejelentésével indította a 2023-as naptári évet. Sointuval, valamint a néhány héttel korábban érkezett Josef Hraballal, Jari Sailióval és Konsta Mesikämmennel 24 fősre nőtt a Komáromy Botond, August Nilsson, Sebastian Kaijser, Vszevolod Szorokin és Brayden Low távozásával a szezon közben megfogyatkozott keret. Ám mivel az elmúlt hetekben is üldözte a csapatot a sérülés- és betegséghullám, elég csak arra gondolni, Sarciá Antoninót például minden bizonnyal a teljes idényre elvesztette a Fradi, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb úgy döntött, az átigazolási időszak lejárta és a rájátszás kezdete előtt szükség van még erősítésre. Ennek érdekében a szakvezetés megállapodott egy újabb játékossal:

a korábbi háromszoros magyar válogatott támadó, a jelenleg az Andersen Ligás Goodwill Pharma Szegedben jégkorongozó Turbucz Martin kettős igazolással csatlakozik a Ferencvároshoz.

Turbucz Martin 1994 október 14-én született Budapesten. A 190 centiméter magas, 85 kilogrammos csatár a Budapest Starsnál kezdte pályafutását 2008-ban, majd egy szezon után az Újpesti Jégkorong Akadémia játékosa lett, ahol szerepelt az U18-as, az U20-as és az U23-as együttesben is. 2012/13-ban az Újpesti Vasassal a magyar és a szlovák juniorbajnokságban is játszott, utóbbiban a második vonalban 22 meccsen 35 pontig jutott. Ebben az évben az Újpest felnőttcsapatában is bemutatkozhatott az Erste Liga elődjében, a MOL Ligában, 8 meccsen 1+2 pontot szerzett. Ezután párhuzamosan szerepelt az Újpest junior- és felnőttcsapatában, 2014/15-ben már a MOL Ligás együttes játékosaként. Ebben az idényben 33 meccsen 10 pontot szerzett a felnőtteknél, és a magyar válogatottban is bemutatkozhatott, három felkészülési mérkőzésen.

Ezután még három idényt húzott le lila-fehérben, majd 2018-ban az Erste Ligás csapatot először indító, saját nevelésű fiatalokra építő Schiller-Vasas HC játékosa lett, amellyel sorrendben 22, 25 és 26 pontig jutott az Erste Liga alapszakaszában. Utóbbi idényben a Vasas hétmeccses bravúros negyeddöntője során a rájátszásban is szerzett 2+4 pontot, valamint a csapatok közötti megállapodás értelmében az akkor még szlovák Extraligás DVTK Jegesmedvékben is jutott neki 7 meccs kölcsönben. A 2018/19-es idényben csapatkapitányként vezette a magyar egyetemi válogatottat az Universiadén. 2021/22-ben az UNI Győr ETO HC néven továbbversenyző Vasas játékosaként 31 alapszakasz-meccsen 19 pontja volt, a playoffban egy gólt szerzett.

A jelenleg is zajló idényben a győri Erste Ligás csapat megszűnését követően az Andersen Ligába, vagyis a másodosztályba igazolt, a Goodwill Pharma Szegedhez. Nyolc idei Andersen Liga-mérkőzésén nem kevesebb, mint 33 pontnál tart.

Turbucz Martin kettős igazolással érkezik a Ferencvárosba, ami azt jelenti, hogy a szegediek játékosa is marad, de a megállapodás értelmében két csapata mérkőzéseinek időpontbeli ütközése esetén az FTC-Telekom élvez elsőbbséget.

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin