2024. január 12.
Vereség Gyergyószentmiklóson
Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink nagyot küzdöttek, ám végül 3-2-re kikaptak a címvédő Gyergyói HK-tól.

Alig 24 órával a Csíkszereda elleni meccset követően férfi jégkorongcsapatunk erdélyi túrájának bázisát, Brassót elhagyva máris buszra ült, hogy tavalyi ligadöntős ellenfelével, a Gyergyói HK-val csapjon össze. Mindkét fél vesztes meccsből érkezett a mai mérkőzésre, és nagyon fontos lett volna lélektani szempontból egy siker, ezért már előzetesen is komoly mérkőzésre lehetett számítani.

Ami az összeállításunkat illeti, a sérülések miatt alapból is sok kulcsembert nélkülöző zöld-fehérek újabb embert vesztettek el a csütörtöki csíkszeredai rangadón, ugyanis a Nagy Gergőt ideiglenes csapatkapitányként helyettesítő, ám az első harmadban sérülést szenvedő Kulmala Rasmus nem léphetett pályára Gyergyószentmiklóson. A csapatkapitányi C betűt így Adam Brady viselte a mezén a pénteki találkozón, a vasak között pedig Arany Gergely kezdett.

A Ferencváros az első pillanattól kezdve igyekezett nyomást helyezni a gyergyóiak védekező harmadára, aminek viszonylag hamar meg is lett az eredménye: Farkas Simon szerzett a támadóharmadban korongot, amit gyorsan gólra is váltott (0-1). Nem sokkal később kettős emberhátrányba kerültünk, előbb Roth kapott két percet palánkra lökésért, 15 másodperccel később Brady-t küldték ki játék késleltetésért. A speciális alakulat viszont öt a három ellen is hősiesen állta a sarat, nem tudtak egyenlíteni a hazaiak. A 17. percben emberelőnybe kerültünk Sárpátki szabálytalansága után, amit fél perc alatt Adam Brady egy Kestilätól kapott koronggal ki is használt (0-2). A harmad utolsó percében Němec kapott kis büntetést, valamint másodpercekkel a szünet előtt egy páros kiállítást is befújtak, Roth és Vincze ültek ki.

A folytatásban keményebben nyomott a GYHK, több időt töltöttünk a védekező harmadunkban, mint azon kívül. Sikerült pár nagyon veszélyes helyzetet kialakítania a hazaiaknak, de gólt csak nem tudtak szerezni. Mindkét oldalon volt egy-egy kiállítás a harmad során, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségeivel.

A harmadik harmadra az eddigieknél is harcosabban jött ki a Gyergyó, aminek a 44. perceben meg is lett az eredménye, Imre Patrik lövése csúszott át Aranyon (1-2). A szépítés után Roth került ismét a büntetőpadra, amit villámgyorsan használt ki a hazai csapat, Bodó Christopher kotorta be az egyenlítő gólt (2-2). Ezt követően egy cserénél váltotta el magát a Fradi és ránk fújtak egy csapatbüntetést túl sok ember miatt, a kiegészülés pillanatában pedig Fejes Nándornak sikerült a kékvonalról belőnie a harmadik gyergyói találatot (3-2). A harmad végéhez közeledve Dalhuisen kiállítása révén kerültünk emberelőnybe, ami közben Fodor Szabolcs kikérte a rendelkezésre álló idejét, de nem sikerült az egyenlítés. Végül utolsó reményként, másfél perccel a mérkőzés vége előtt Arany korcsolyázott le, hogy hat mezőnyjátékossal tudjunk támadni és bár közel jártunk az egyenlítéshez, végül nem sikerült a bravúr, így a záró harmadban kicsúszott a kezünkből a győzelem.

Kétgólos hátrányból fordítva, szoros küzdelem végén végül az Erste Liga-címvédő GYHK 3-2-re nyert az FTC-Telekom ellen és otthon tartotta mindhárom pontot. Ezzel tovább olvadt előnyünk a tabella élén, de még mindig éllovasként várhatjuk az alapszakasz első fázisának utolsó erdélyi mérkőzését, a Corona Brassó elleni vasárnapi találkozót.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK – FTC-Telekom 3-2 (0-2, 0-0, 3-0)

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Haaranen, Kozma, Tranca, Orban, Bodó – Dalhuisen, Fejes, Sylvestre Vincze P., Sárpátki – Imre, Mesikämmen, Császár, Szigeti, Sándor-Székely – Csiszer, Silló, Di Diomete, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Marva, Haranghy, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Tóth G., Bán, Farkas – Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Imre (44:36, Császár, Bodó), Bodó (45:56 EE, Vincze, Sylvestre), Fejes (51:08, Tranca) illetve Farkas (05:10), Brady (17:58 EE, Kestilä)

Kapura lövések: (8:10, 20:11, 13:12) 41:33
Védések: (8:8, 11:20, 12:10) 31:38
Kiállítás percek: (4:8, 2:2, 2:4) 8:14
Emberelőny kihasználás: (6/1) 17.00% / (3/1) 33.00%
Emberhátrányos védekezés: (3/2) 67.00% / (6/5) 83.00%
Emberelőnyben töltött idő: 07:55 / 05:26

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin