2023. május 21.
Vereség Németország ellen
A magyar hokiválogatott 7-2-re kapott ki utolsó előtti meccsén az elit vb-n.

A magyar férfi jégkorong-válogatott a pénteki, házigazda és vb-címvédő finnek elleni összecsapás után szombatra pihenőnapot kapott, így vasárnap délután a kőkemény sorozatterhelés ellenére is valamivel frissebben tudtak kiállni az A csoportos világbajnokság csoportkörének hatodik, vagyis utolsó előtti mérkőzésére Németország válogatottja ellen. Kis csavar volt a magyar keretben, ugyanis a meccs előtt nem sokkal jelentette be a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos felületein, hogy Nagy Krisztián a Finnország elleni mérkőzésen sérülést szenvedett és nem tudja folytatni a világbajnokságot. A szakmai stábnak lehetősége volt a cserére, így a BJA HC támadója helyére a Hydro Fehérvár AV19 fiatal játékosát, Németh Kristófot hívták be, aki vasárnap este érkezik Tamperébe, tehát a németek elleni meccsen még nem, de az osztrákok ellen már bevethető lesz.

Az eddigiektől eltérő sorokkal álltak fel a mieink a németek elleni meccsre, amit a papírformának megfelelően ellenfelünk kezdett jobban. Wojchiech Stachowiak lőtte be a találkozó első gólját a hetedik percben (1-0). A második harmad elején Sofron István juttatta a hálóba a korongot, azonban szerencsétlenségünkre a lövés előtt Bartalisra ráfújtak egy kétperces kisbüntetést, így a találat érvénytelen volt. A játékrész második felében aztán nekilátott a gólgyártásnak a német válogatott. Előbb a Detroit Red Wings játékosa, Moritz Seider köszönt be a magyar kapuba (2-0), majd a korongbedobást követően Nico Sturm tudott egy gyors indításból gólt szerezni (3-0). Még a szünet előtt Galló kapott egy kiállítást, amit ki is használtak a németek, Sturm duplázott (4-0). A folytatás sem alakult jobban magyar szempontból, John Peterka nyitotta a harmadot egy német góllal (5-0). A 46. percben aztán végre megtört a jég, Terbócs István lőtt kapura, a korong pedig éppenhogy, de átcsúszott a gólvonalon, így ezen a mérkőzésen sem maradtunk magyar gól nélkül (5-1). Sőt, nem sokkal később a második magyar találat is megszületett, Fejes Nándor lövése talált utat a hálóba (5-2). Mielőtt azonban még vérszemet kaphattak volna a mieink, gyorsan útját állták a felzárkózásnak a németek, Dominik Kahun ugyanis megszerezte Németország hatodik gólját (6-2). Másfél perccel a vége előtt Jonas Müller a hetedik germán találatta visszaállította az ötgólos különbséget, egyben kialakította a mérkőzés végeredményét (7-2).

Ha a papírformát nézzük, akkor egyértelműen a német válogatott volt az esélyese ennek a találkozónak. Az előző, finnek elleni meccsel ellentétben ezúttal nemzeti együttesünk csak másfél harmadig tudott lépést tartani ellenfelével, a küzdelemmel viszont ezúttal sem volt probléma, derekasan helytálltak a mieink, az eredménytől függetlenül. Ezt követően már csak egyetlen összecsapás vár a magyar válogatottra az elit világbajnokságon, aminek nem kisebb a tétje, mint az A csoportban való bentmaradás. A sorsdöntő találkozót Ausztria válogatottja ellen vívjuk hétfőn magyarországi idő szerint este 19:20-tól, amit az eddigiekhez hasonlóan a Sport1 TV élőben közvetít majd. A képlet rendkívül egyszerű: bármilyen arányú, akár ráadásos magyar győzelem esetén a mieink szenzációs bravúrt végrehajtva bennmaradnak a világelitben, bármilyen osztrák siker esetén viszont jövőre újra a Divízió I/A-ból harcolhatunk az újabb feljutásért. 

A csapatkapitány Nagy Gergő értékelése a Németország elleni találkozót követően:

Férfi jégkorong, A csoportos világbajnokság, csoportkör, Tampere
Németország - Magyarország 7-2 (1-0, 3-0, 3-2)
Németország:
Niederberger (Sthralmeier) – M. Müller, Seider, Peterka, Kahun, Tiffels – J. Müller, Wissmann, Soramies, Sturm, Ehl – Szuber, Gawanke, Noebels, Wiederer, Kastner – Wagner, Varejcka, Tuomie, Stachowiak, Schutz, Szövetségi kapitány: Harold Kreis
Magyarország: Horváth D. (Bálizs) – Garát, Pozsgai, Kóger, Nagy G., Csányi – Kiss R., Horváth M., Vincze, Papp K., Terbócs – Szabó B., Hadobás, Erdély, Bartalis, Sofron – Stipsicz, Fejes, Szirányi, Sebők, Galló, Szövetségi kapitány: Kevin Constantine
Gólok: Stachowiak (07:58, Shutz, Tuomie), Seider (35:04, Tiffels, Peterka), Sturm (35:22, Soramies, Ehl), Sturm (37:55 EE, Noebels, Wissmann), Peterka (42:39, Tiffels, Wissmann), Kahun (50:06, Peterka), Müller (58:38, Wissmann, Peterka) illetve Terbócs (46:11, Vincze, Papp K.), Fejes (48:13, Stipsicz, Sebők)

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin