2022. május 6.
Vereség Szlovéniától a vb-n
A magyar férfi jégkorong-válogatott ennek ellenére akár már szombaton továbbjuthat.

A magyar jégkorong-válogatott 5-1-re kikapott a házigazda szlovén csapattól a ljubljanai divízió I/A világbajnokság pénteki játéknapján, így a biztos feljutáshoz vasárnap pontot kell szereznie Románia ellen. Kedvező esetben akár már szombaton is az elitbe kerülhet Sean Simpson szövetségi kapitány együttese.

Első harmad

Fél perccel a kezdést követően Ziga Jeglic kapott az alapvonalról egy passzt, majd Rajna mellett ellőtte a pakkot, ezzel a szlovének gyorsan megszerezték a vezetést. A harmad második felében Macaulay kapott kétperces büntetést, az emberhátrány során azonban Rajna hatalmas védéseket mutatott be, így a szlovének nem tudtak ellépni.

Mindez akkor ért igazán sokat, amikor öt perccel a játékrész vége előtt a szélen helyezkedő Terbócs kapott korongot Nagy Gergőtől, amit bepasszolt középre a kapu előterébe remekül érkező Erdély Csanádnak, aki pontot tett az akció végére és betalált – ezzel kialakult az első szakasz 1-1-es végeredménye!

Második harmad

Az előző játékrészhez képest sokkal fegyelmezettebben játszott mindkét csapat. A szlovének igyekeztek ekkor is nagy nyomást helyezni a harmadunkra, aminek meg is lett az eredménye: Ticar szedett össze egy kipattanó korongot és adta középre Robert Sabolicnak, aki értékesítette a kapott korongot, így ismét a házigazda vezetett (2-1). Rögtön a korongbedobást követően tovább nőtt a különbség, Ziga Pance halászta le Horváth ütőjéről a pakkot és egy-egyben elfektette Rajnát (3-1). A két gól között mindössze öt másodperc telt el…

Ezután Kuraltot ítélték szabálytalannak és a meccs folyamán először emberelőnybe kerültünk, de kihasználni nem sikerült a lehetőséget.

Harmadik harmad

Emberhátrányban kezdtük az utolsó játékrészt, Erdélyre kiszórtak egy büntetést még az előző harmad végén, de sikerült kapott gól nélkül lehoznunk ezt az időszakot. Később Sabolicot is kiküldték a büntetőpadra, azonban nem sikerült élnünk a lehetőséggel. Közvetlenül a kiegészülést követőn Kulmala talált be a kapuba, amivel megszerezhette volna az első gólját a vb-n, ám ekkor hat magyar játékos tartózkodott a jégen, így 3-2-es állás helyett két percre hátrányba kerültünk.

Erdély kiállítása alatt Sebőknek és Macaulaynak majdnem sikerült emberhátrányban gólt szerezni, utóbbi azonban centikkel mellé húzta a pakkot.

A folytatásban Magosi egy hevesebb letámadását követően Gregorc reklamált és sikerült is neki 2+2 perces kiállítást kiharcolnia, így újfent emberhátrányba kerültünk. Ezt már viszont sikerült kihasználnia a szlovén válogatottnak. Maver tette vissza Rajna kapuja mögül a korongot, amit Sabulic ért el, és emelt át precízen Rajna fölött (4-1).

A következő hazai gólra sem kellett sokat várni, alig 9 másodperccel az előző után Ograjensek találta el kapusunk mamutját, a korong azonban szerencsétlenül pattant és a kapunál lefékező Macaulay korcsolyájáról perdült a kapunkba. Ezzel alakult ki az 5-1-es végeredmény. Folytatás vasárnap 15.30-tól Románia ellen.

Sikerével a szlovén válogatott jövőre az elitben szerepel. A vereség ellenére a magyar csapat akár már szombaton továbbjuthat, amennyiben Románia nem nyer rendes játékidőben Litvánia ellen. Biztosan a vasárnapi pontszerzés érne elit vb-s szereplést.

A magyar csapat már csak akkor nem jut fel, ha Románia szombaton és vasárnap is nyer, míg a Koreai Köztársaság nem győzi le alapjátékidőben Szlovéniát. Amennyiben az ázsiai együttes nyerne a házigazda ellen, abban az esetben maradna el a magyar feljutás, ha Romániától négygólos vagy annál nagyobb különbségnél kapna ki a magyar válogatott.

(Fotók: Vörös Dávid/MJSZ)

Férfi jégkorong,
Divízió I/A világbajnokság

Szlovénia – Magyarország 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

Szlovénia: Kroselj (Pintaric) – Pretnar, Gregorc, Verlic, Jeglic, Urbas – Podlipnik, Robar, Kuralt, Ticar, Sabolic – Magovac, Stebih, Ograjensek, Cimzar, Pance – Zajc, Crnovic, Maver, Tomazevic, Koblar.
Szövetségi kapitány: Matjaz Kopitar

Magyarország: Rajna (Hetényi) – Garát, Macaulay, Erdély, Hári, Sofron – Pozsgai, Horváth, Kulmala, Sebők, Magosi – Szirányi, Fejes, Papp, Nagy, Terbócs – Kiss, Sárpátki, Kóger, Vas, Tóth.
Szövetségi kapitány: Sean Simpson

Gólok: Jeglic (00:31, Urbas, Gregorc), Sabolic (26:45, Ticar, Robar), Pance (26:50), Sabolic (57:20, EE, Maver), Ograjencek (57:29, EE, Verlic), illetve Erdély (15:06, Terbócs, Nagy)
Kapura lövések: 40:18
Védések: 17:35
Kiállítás percek: 4:14

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin