2019. szeptember 26.
Vezetőedzőnk bekerült a felnőtt válogatott stábjába!
Fodor Szabolcs komoly elismerésben részesült, a szövetségi kapitány meghívta edzőnek a hokiválogatotthoz.

A Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos honlapján tette közzé a felnőtt és utánpótlás válogatottak szakmai stábjainak hivatalos névsorát a 2019/20-as szezonra. A listát böngészve azonnal feltűnhetett egy komoly változás az előző idényhez képest: felnőtt férfi jégkorongcsapatunk vezetőedzője, Fodor Szabolcs neve másodedzőként szerepel a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott stábjának névsorában! A jegkorongszovetseg.hu információi szerint személyesen a válogatott finn szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen kezdeményezésére hívták meg a posztra trénerünket. A másik assistant coach továbbra is a MAC Újbuda vezetőedzője, Majoross Gergely marad, míg az ezt a posztot eddig betöltő újpesti tréner, Szilassy Zoltán videóedzőként folytatja.

A nem mindennapi felkéréssel kapcsolatban beszélgettünk Fodor Szabolccsal.

- Mindenekelőtt, szeretnénk a jégkorongszakosztály és az egész klub nevében gratulálni a megtisztelő kinevezéshez! Hogyan került szóba a neved a nemzeti csapatnál?
- Régi kapcsolat a miénk Jarmo Tolvanen szövetségi kapitánnyal, a juniorválogatott stábjában már dolgoztunk együtt korábban. Folyamatosan járja a klubokat, figyeli a játékosokat és a stábokat, így képben volt a Fradinál folyó munkával is. Emellett az én szempontomból szerencsésen alakult, hogy a Fehérvári Titánok trénere, Kiss Dávid vezetőedzői feladatai mellett a juniorválogatott másodedzői és a felnőtt csapat videóedzői pozícióját is egyszerre töltötte be, ez pedig időben és energiában egy kicsit ütötte egymást. Úgy döntöttek a stábokkal közösen, hogy maradjon csak a junioroknál, hiszen fehérvári munkája miatt nagyon jól ismeri azt a korosztályt. Így viszont felszabadult egy hely a felnőtt stábban, ezután érkezett a szövetségi kapitány megkeresése. Természetesen szinte azonnal igent mondtam, nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem a másodedzői felkérést. Ez persze némi átszervezéssel is járt a stábban, az eddig másodedzői feladatokat ellátó Szilassy Zoltán került Kiss Dávid helyére a videóedzői székbe.

- Az előző volt az első szezonod felnőtt csapat edzőjeként. Már önmagában az is fantasztikus, hogy ezt két aranyéremmel sikerült befejezni. Most tovább gyorsultak az események az edzői pályafutásodban. Személyesen hogyan éled meg ezeket a sikereket?
- Valóban hihetetlen, egy kicsit néha én is kapkodom a fejem. De nagyon örülök annak, hogy egyelőre ilyen jól alakulnak a dolgok, és nem csak arra vagyok büszke, hogy sikerült eljutnom ide, hanem arra is, hogy ez a Fradiból sikerült. Többször beszéltünk már róla, hogy azon dolgozunk, a ferencvárosi jégkorong visszakerüljön az őt megillető helyre, azt hiszem, ez egy újabb apró bizonyítéka annak talán, hogy jó úton járunk. Tényleg megtisztelő, hogy a Ferencvárosi Torna Clubot képviselhetem a magyar válogatottban. Hiszek benne, hogy a becsületesen elvégzett munkának mindig megvan a gyümölcse, és hiába nem volt korábban felnőtt rutinom, a legkörültekintőbben, a legjobb tudásom szerint végzem a munkámat nap mint nap, ez pedig most kifizetődött. A válogatottnál is ugyanez lesz a filozófiám, mindent megteszek majd érte, hogy a nemzeti csapat visszakerüljön arra a helyes ösvényre, amin 10-15 évig járt, és a szurkolók újra azt láthassák, hogy a csapat szíve-lelke ott van a jégen.

- Az elmúlt években többször is felmerült a válogatottal kapcsolatban, hogy nem kerültek előtérbe azok a ferencvárosi játékosok, akik a teljesítményükkel pedig talán kiérdemelték volna ezt. Természetesen a válogatott edzőjeként nem azért leszel ott, hogy klubérdekeket képviselj, de a te jelenléted segítség lehet-e abban, hogy a szövetségi kapitány figyelme ráirányuljon olyan játékosokra is, akik eddig háttérben voltak?
- Ez egy nehéz kérdés, de így, ebben a direkt formában biztos hogy nem kell ilyen hatásnak lennie. Annak ellenére, hogy a Ferencvárosból csatlakozom a válogatott stábhoz, igyekszem ezt profi hozzáállással tenni: ilyenkor félre kell tenni a klubérdekeket. Aki a teljesítményével megérdemli, hogy ott legyen, érte ki fogok állni függetlenül attól, hogy melyik klub játékosa. A végső döntés egyébként is mindig a szövetségi kapitányé, és egyébként sem tisztem kivételezni a saját klubom játékosaival. Mindegyikükre egyformán tekintek majd, nem a klubszínek számítanak a nemzeti csapatnál, hanem a teljesítmény. Viszont ha egy játékos a teljesítményével szakmai alapon kiérdemli a kerettagságot, amellett minden esetben kiállok majd.

Boldizsár Márton

A magyar jégkorong-válogatottak edzői stábjai a 2019/20-as idényre:

Magyar Férfi Felnőtt Válogatott
Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány
Majoross Gergely másodedző
Fodor Szabolcs másodedző
Szilassy Zoltán videóedző
Farkas Tamás kapusedző

U20-as Válogatott
Vas Márton vezetőedző
Horváth András másodedző
Kiss Dávid másodedző
Székely Csaba kapusedző

U18-as Válogatott
Svasznek Bence vezetőedző
Tokaji Viktor másodedző
Kecskeméti Áron kapusedző és videóedző

U17-es Válogatott
Gröschl Tamás vezetőedző
Strenk Hunor másodedző
Hajek Márk kapusedző

U16-os Válogatott
Mayer Péter vezetőedző
Mihály Jenő másodedző
Revák Zoltán másodedző
Balázs Csongor kapusedző

U15-ös Program
Mayer Péter vezetőedző
Ondrejcik Rastislav másodedző
György József másodedző
Rusznyák Szilárd másodedző
Máthé Csaba kapusedző

U14-es Program
Mayer Péter vezetőedző
György József másodedző
Árkovics Bálint másodedző
Perczel Gábor kapusedző

Felnőtt Női Válogatott
Pat Cortina vezetőedző
Marton Tibor másodedző
Mika Väärälä másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Kis András videóedző
Benczenleiter Ottó erőnléti edző

U18-as Női válogatott
Bedő Botond vezetőedző
Kis András másodedző és videóedző
Budai Krisztián kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző

U16-os Női Válogatott
Fodor Zoltán vezetőedző
Kevin Auerbach guest coach
Tarnai Gergő másodedző
Budai Krisztián kapusedző

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin