2020. november 10.
Zárt kapuk mögött zsinórban a negyedik győzelemért
Egyre jobb formába lendülő férfi hokicsapatunk nézők nélkül fogadja kedd este a Titánokat a Tüskecsarnokban.

Mint ismert, a koronavírus-fertőzés elleni védekezés érdekében újabb szigorításokról döntött a Magyar Kormány. A legújabb intézkedések várhatóan kedd éjféltől lépnek életbe, aminek nyomán a Ferencvárosi Torna Club bejelentette, az emberi élet és az egészség védelmében határozatlan ideig minden szakosztálya mérkőzését és versenyét zárt kapuk mögött rendezi meg. Elméleti lehetőség adódott volna rá, hogy a keddi jégkorong-mérkőzések, így az FTC-Telekom Titánok elleni összecsapása is nézők előtt kerüljön megrendezésre. Hétfő este azonban a klub úgy döntött, óvatosságból és elővigyázatosságból már a keddi jégkorongmeccsen sem lehetnek jelen a szurkolók.

Új helyzettel kell tehát megbirkóznia Fodor Szabolcs együttesének, amelynek az egész liga minden csapatához hasonlóan eddig sem volt könnyű dolga a koronavírus-járvány által alaposan felforgatott 2020/21-es idényben. Bár a járványhelyzet miatt a hokimeccseken eddig is félházas, majd a két széknyi kötelező távolság miatt harmadházas korlátozások voltak érvényben, a játékosok és a stáb számára mindig, minden mérkőzésen óriási támogatást jelentettek azok a fradisták, akik jelen tudtak lenni a találkozón. Most nélkülük kell felvenni a versenyt az ellenfelekkel, ami akkor is egy nehezebb helyzet, ha a találkozó egyértelmű esélyese a Ferencváros.

Talán nem túlzás egyértelmű esélyekről értekezni, hiszen míg a Titánok eddig lejátszott öt mérkőzésük alatt mindössze három pontot gyűjtve, rendes játékidős győzelem nélkül a tabella utolsó helyét foglalják el, addig a Fradi nyolc meccsen szerzett 14 ponttal már a második a tabellán. Talán ennél is fontosabb mutató a jelenlegi forma: a Ferencváros zsinórban három legutóbbi mérkőzését megnyerte, ez a leghosszabb élő vonatkozó sorozat a liga csapatai közül, ráadásul a legyőzött ellenfelek között van a listavezető, és eddig talán az egész mezőnyből a legstabilabb, legmeggyőzőbb formát mutató MAC HKB Újbuda is.

Bár Fodor Szabolcs a DAB elleni október 30-ai találkozó után joggal panaszkodott arra, hogy játékban még mindig nincs készen csapata (azon a mérkőzésen a Fradi az utolsó harmadban 15 perc alatt négygólos hátrányból engedte felállni az Acélbikákat, igaz, végül behúzta a három pontot), számíthatunk rá, hogy most már egy még a legutóbbinál is előrébb tartó bajnokcsapat lép a jégre kedd este a Tüskecsarnokban. A november eleji válogatott szünetben ugyanis a nemzeti csapat keretébe nem meghívott játékosoknak bőven volt ideje Yul Hennelly másodedző irányításával taktikai és csapategységbeli finomhangolásokat végezni, míg Kiss Áron erőnléti edző keményen dolgozott a koronavírus-járvány által két hullámban is megtépázott keret fizikai állapotának helyrerázásán és egy szintre hozásán, a szakember erről a mérkőzést felvezető szponzori videóban is beszámolt:

A három a válogatottban is számításba vett játékos sem tétlenkedett, a lengyelek elleni páros összecsapás első mérkőzésén Nagy Gergő góllal és gólpasszal zárt, míg a második meccsen Tóth Richárd meglőtte élete első gólját a felnőtt válogatottban, míg Tóth Gergely is meggyőző játékot hozott.

Ideje természetesen a Titánoknak is volt, hogy rendezzék a járvány által szintén megtépázott soraikat, a két csapat közül viszont a papírforma szerint teljes keretek mellett is a Ferencváros az esélyesebb. Ez még akkor is igaz, ha egyrészt a most már győri székhelyű Fehérvár-farm soraiban ott van több olyan játékos is, aki részese volt a két csapat tavaszi egymás elleni playoff-párharcának, amely során a Titánok hősies játékkal kényszerítették hatmérkőzéses csatára a Fradit, tehát pontosan tudják, hogy ellenfelük legyőzhető. Emellett az aktualitásokra is érdemes odafigyelni, hiszen bár a Titánok négymeccses nyeretlenségi sorozatban vannak, legutóbb egy pontot elvittek a Tüskecsarnokból, ami könnyen lehetett volna három is, ha a MAC HKB Újbuda nem egyenlít 25 másodperccel a harmadik harmad vége előtt, üres kapuval.

Bár nézők sajnálatos módon nem lehetnek a Tüskecsarnokban, a szurkolók online élő közvetítés formájában követhetik a találkozót az Erste Liga TV jóvoltából. A szolgáltatás regisztrációhoz kötött, és 500 forintba kerül mérkőzésenként.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Titánok
2020. november 10., kedd 18.30, Tüskecsarnok
ZÁRT KAPUS MÉRKŐZÉS!
Élő közvetítés: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin