2020. május 14.
Megvannak a végeredmények, két érmet szereztünk
A Magyar Jégkorong Szövetség kihirdette az utánpótlás, női és alacsonyabb osztályú bajnokságok végeredményeit.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Jégkorong Szövetség a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetését követően nem sokkal, még március közepén úgy határozott, a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzése és védelme érdekében, a koronavírus-fertőzés terjedése elleni védekezés elősegítésére a versenyrendszerében megrendezésre kerülő valamennyi utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli. Ez a döntés érintette az FTC összes korosztályos bajnokságban szereplő csapatát, valamint felnőtt női együttesünket is, amelyek számára így véget ért az idény. Az MJSZ az akkori döntés szerint a bajnokságok eredményei kérdésében későbbre ígért döntést.

A döntés nemrég megszületett, a szövetség arról tájékoztatta az érintett sportegyesületeket, hogy határozatban döntést hozott arról, a félbeszakadt bajnokságok esetében van-e létjogosultsága a végeredmény megállapításának és kihirdetésének, illetve hogy mindez milyen elvek mentén történjen meg. A szövetségi döntés értelmében – tekintettel arra, hogy a legtöbb bajnokságból már csak alig néhány mérkőzés volt hátra és, hogy e döntés támogatja a sportolóink középiskolai és felsőoktatási felvételijét is – elvégezték a csapatok rangsorolását a különböző bajnokságokban, majd határozat formájában kihirdették a bajnokságok végeredményeit.

Ennek alapján a Ferencváros csapatai közül kettő végzett dobogós helyen a lezárt bajnokságok végeredményeit tekintve: női együttesünk, amely vezette az OB II/U25 bajnokság felsőházi középszakaszának tabelláját, megnyerte az U25-ös bajnokságot, míg U16-os 3x3-as kispályás csapatunk a hatcsapatos bajnokság második helyén végzett.

U21-es csapatunk a 11., az U18-asok a 10., az U16-osok a 18., az U14-esek pedig a 7. (37 csapat közül) helyen zárták a szezont.

Cikkajánló

FTC Jégkorong: próbajáték U18/U21-es játékosoknak!

Jégkorong szakosztályunk próbajátékot hirdet 2001-2004 között született játékosok részére.

U12: Szenzációs tornagyőzelem Székelyföldön

U12-es korosztályos csapatunk az élen zárta az ötcsapatos csíkkarcfalvai tornát.

Fejlesztés: átadták a Lobogó utcai jégpályát

Ferencváros önkormányzata hivatalosan, sajtóesemény keretében adta át a felújított Lobogó utcai jégpályát.

Közlemény

Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály utánpótlás szakmai igazgatói tisztségéből.

Szép siker Németországból

U14-es csapatunk tornagyőzelemmel tért haza Németországból.

Utánpótlás hírek

U16-osaink A csapata megnyerte helyosztó csoportját, a B csapat is befejezte a szezont.

Utánpótlás hírek

U12-eseink és U18-asaink számára véget ért a szezon, két U16-os csapatunk még küzd a helyezésekért.

Utánpótlás hírek

U16-os csapataink felemásan szerepeltek, U18-asaink szép győzelmet arattak idegenben.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most