2023. január 18.
Az OB I-ben és a DEBL-ben is folytatták a lányok
Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

Női jégkorongcsapatunk hosszú idő után ismét jégre lépett a négycsapatos OB I-ben is, együttesünk a HKB-t fogadta az FTC Sátras Jégpályán. Az európai női topligában, az EWHL-ben is vitézkedő, válogatottakkal teletűzdelt ellenfelünk a papírforma szerint jóval esélyesebbnek számított az ebben a ligában a tanulás és tapasztalatszerzés céljából induló fiatal Fradi ellen, így nagy meglepetésnek számított, hogy a mérkőzés elején Sőléd passzából Algács Zsanett megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. A HKB-t felrázta a bekapott gól, és végül érvényesítették a papírformát, 8-1-es győzelemmel távoztak.

Januárban az osztrák bázisú DEBL-ben is folytatta szereplését a remek alapszakasz után felsőházi középszakaszba jutott csapatunk. Egy kétnapos túra várt a mieinkre, amelynek nyitányán a Kitzbühel csapatával játszott először az FTC-Telekom.

A meccs első részében a házigazdáknak jött ki jobban a lépés, és megszerezték a vezetést, ám a szünet után Sőléd Orsolya duplájával fordított a Fradi. A záró harmadban egyenlítettek a házigazdák és sokáig úgy nézett ki, hosszabbításra mentik a meccset, ám az 56. percben jött Magyar Diána, és megszerezte a győztes gólt. A mérkőzés pikantériája volt, hogy a meccs kezdete előtt a jégfelújító gép elakadt egy aknában és sehogy sem tudták kiszabadítani. A második harmadszünetben a játékvezetők alkalmatlannak ítélték a jeget a folytatásra és meg kellett várni az osztrák szövetség álláspontját a játék folytatásával kapcsolatban. Végül a három lehetséges opció közül a felek a mérkőzés folytatása mellett döntöttek, ami ezúttal nekünk kedvezett, így elhozhattuk a három pontot Kitzbühelből.

Másnap a Villach otthonába utaztak a mieink, ahol a hazaiak egyből két góllal nyitottak. A második harmadban bár voltak helyzetek, nem sikerült élni velük, a záró harmadban pedig ismét góllal fejeztek be a hazaiak egy hazai támadást, amivel már 3-0-ra vezetett a Villach. Az utolsó percben még Magyar átadásából Hidasi Szabina tudott szépíteni, így 3-1-es vereség lett a találkozó végeredménye.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin