2021. november 2.
Beindult a meccsdömping, álljuk a sarat
Női hokisaink mind a négy ligában megkezdték idei szereplésüket.

A győztes szeptember végi DEBL-rajt után az OB I-ben, valamint az U25A és U25B bajnokságokban is elindult a szezon a Ferencváros női jégkorongcsapata számára.

Az OB I-es bajnokság hosszú évek után háromról négycsapatosra bővült, ugyanis csatlakozott a mezőnyhöz a Budapest Jégkorong Akadémia csapata is. A zömében fiatalokat foglalkoztató új csapat célja a Fradi fiatal együtteséhez hasonlóan a tanulás és tapasztalatszerzés lehet a magyar női mezőny két topcsapata, a KMH Budapest és a MAC Budapest Európa élvonalában, az EWHL-ben edződő játékosaival szemben, így a reális cél az lehetett a mieink számára az idény előtt, hogy a bronzéremért álljunk harcban a BJA-val. Az idény első OB I-es mérkőzését rögtön a BJA együttesével játszottuk október 6-án a Tüskesátorban, és bár a mieink végig becsülettel állták a sarat, összességében ellenfelünk dominált a mérkőzésen, és Faggyas Lilla 30. percben szerzett emberelőnyös góljával 1-0-ra megnyerte a találkozót. A Fradi a hónap végén is érdekelt volt egy OB I-es találkozón, október 27-én délután a KMH együttesét fogadtuk az FTC Sátras Jégpályán. Ezen az összecsapáson nem is lehetett más a célunk, mint a tisztes helytállás az egy teljes légiós sorral érkező ellenféllel szemben, a vége 20-0-s vereség lett.

Az osztrák bázisú DEBL-ben három mérkőzést játszott októberben a Ferencváros. Elsőként október 10-én a Tüskesátorban a KMH ellen, ahol bár rendkívül szorosan alakult az eredmény, és a pontszerzéshez is közel jártunk, végül 2-1-es vereséget szenvedtünk. Az első harmad nem hozott gólt, a másodikban pedig bár többet lőttünk kapura ellenfelünknél, a vezetést mégis a KMH szerezte meg Farkas Nikolett révén. A záró harmadban aztán Péter Csilla hamar egyenlített, ám mindössze 27 másodperccel a vége előtt Farkas ismét eredményes volt, ezzel elmaradt a hosszabbítás és a pontszerzés. Október 24-én az FTC Sátras Jégpályán már minden a terv szerint alakult, csapatunk remek 5-1-es győzelmet aratott az EAC Junior Capitals Flyers együttese ellen. A mieink góljait sorrendben Kotsis Liza (emberelőnyből), Kárpáti Karina, Veszelovszki Bori, Péter Csilla és ismét Kárpáti Karina szerezték, ellenfelünk az 54. percben szépített Chabert révén. Egy héttel később a Fradinak a Millenárison volt jelenése a négy magyar és öt osztrák együttest felvonultató liga egyik magyar együttese, a KSI ellen. A mieink újabb magabiztos győzelmet arattak, ezúttal 8-0-ra nyertek. Péter Csilla nem kevesebb mint négy gólt szerzett, míg Balázs Noémi 2+1, Maricsek Sára és Kotsis Liza pedig 1+2 ponttal zártak. Ezzel a két sikerrel az FTC-Telekom első négy DEBL-meccséből hármat megnyert, és remek pozícióba került a négyes döntőért való küzdelmet tekintve.

Csapatunk számára októberben az U25A és az U25B bajnokságban is beindult a nagyüzem. Az U25A ligát győzelemmel kezdtük október 8-án a Millenárison a KSI ellen, a 4-2-es sikerből Péter Csilla 2+1 ponttal vette ki a részét, rajta kívül Gyolai Viktória és Sőléd Orsolya voltak eredményesek. Október 30-án hazai jégen a KMH ellen már nem jött össze a pontszerzés, hiába vezettünk az első harmadban Hidasi Szabina góljával, ellenfelünk köszönhetően elsősorban az exfradista Pavuk Petra 1+1 pontjának fordítani tudott, és 2-1-re győzött.

Az U25B bajnokságban, ahol legfiatalabb játékosaink igyekeznek minél több meccsrutint szerezni, október 3-án hazai jégen egy parádés, 13-1-es győzelemmel kezdtük a szezont a Szombathelyi Pingvinek ellen. Legjobbjaink a 4+2 pontos Kovács-Ferencz Lorin, a triplázó Olajos Réka, a 2+2-vel záró Kosztya Laura és az 1+2 pontig jutó Lampert Sára voltak, de Gyenese Sára Lilla, Kulcsár Gabriella és Kuris Beáta is betaláltak. A Fradi október 17-én folytatta remek szereplését, ezúttal bár papíron vendégként, mégis az FTC Sátras Jégpályán győztük le 11-5-re a Tatabányai Polipokat. Olajos Réka ezúttal felülmúlta csapattársa legutóbbi 6 pontját is és négy góllal valamint három assziszttal zárta a meccset, Lampert Sára ezúttal 1+3 pontig jutott, míg Kosztya Laura, Fissi Viktória és Raibl Laura is duplázott. A győzelmi sorozat október utolsó napján szakadt meg hazai jégen a White Sharks HC ellen, a második harmad elején összeszedett kétgólos hátrányt már nem sikerült ledolgozni. A 3-2-es vereséggel véget érő meccsen Veszelovszki Bori duplázott.

Cikkajánló

„Sok fiatal játékos megmutathatta magát”

Női jégkorongozóink vezetőedzője, Holzer Bernadett röviden értékelt a 2023/24-es szezont követően.

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin