2023. április 1.
Büntetők döntöttek, a bronzért játszhatunk a DEBL-ben
Női hokisank szétlövésben kaptak ki a Graztól az osztrák bázisú DEBL négyes döntőjének elődöntőjében.

Április 1-én szombaton kezdődött Villachban az osztrák bázisú felnőtt női jégkorongbajnokság, az 1. Bundesliga Damen, vagyis a DEBL négyes döntője, amelyben az FTC-Telekom női jégkorongcsapata is kiharcolta a részvételt a felsőházi középszakaszban nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően. Amint arra a Fradi szurkolói is emlékezhetnek, 2019 tavaszán a frissen újjáalakult női szakág első szezonjának végén már bejutott egyszer a DEBL Final Fourba, ahol fiatal, rutintalan csapatunk szenzációs győzelmet ünnepelhetett az FTC Sátras Jégpályán, így azóta a szakág számára kiemelt jelentőséggel bír a kiváló osztrák, szlovén és magyar együttesekkel teletűzdelt sorozat.

A mieink szombat délután az első elődöntőben a DEC Devils Graz együttesével találkoztak. Kiegyenlített játékkal kezdődött a találkozó, a 16. percben azonban a graziak tudtak vezetést szerezni Ostadal révén (0-1). Volt még lehetőségünk az egyenlítésre az első harmadban, ez azonban már nem jött össze.

A második játékrész sem úgy indult, ahogy elterveztük, ugyanis két perccel a kezdés után Algács Zsanett ült ki a büntetőpadra, majd alig egy perc elteltével Péter Csilla is csatlakozott hozzá. Remek karaktert mutatva sikerült azonban a kettős és a szimpla hátrányokat is kivédekezni, nem sokkal később pedig ellenfelünk szabálytalansága után már mi játszhattunk emberelőnyben, élni viszont nem sikerült vele.

A harmadik harmadra aztán megérkezett a várva várt egyenlítés, a 42. percben Gottlibet Zóra használt ki egy lehetőséget (1-1). Sőt, nem sokkal ezután ráfújtak ellenfelünkre egy kiállítást, ezzel pedig újabb esélyt kaptunk a gólszerzésre. Azonban Prsina korongot szerzett, amit lepasszolt Rainernek, aki emberhátrányos góllal juttatta újra előnyhöz a Devilst (1-2). A gól után az asszisztos Prsinát látták szabálytalannak, majd egy percre rá társát is kiszórták, így jó egy percig kettős emberelőnyben támadhattunk. Ezt nem sikerült kihasználni, négy perccel a vége előtt öt az ötben viszont ismét érkezett Gottlibet Zóra (2-2)! A hajrában Hidasi Dorina kiállítása után a Devils lezárhatta volna a találkozót, de jól dolgozott a speciális egységünk, így jöhetett a hosszabbítás, majd végül büntetőkkel dőlt el a továbbjutás kérdése, a szétlövésben pedig sajnos a Graz bizonyult jobbnak.

Az FTC-Telekom vasárnap reggel 9.30-tól a bronzéremért lép majd jégre a villachi Stadthalléban.

Női jégkorong, DEBL, Final Four, elődöntő
FTC-Telekom–DEC Devils Graz 2-3 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 0-1 – szétlövés után)
Gólszerzők: Gottlibet (42:51, Algács, Kosztya), Gottlibet (55:57, Algács) illetve Ostadal (16:39, Kaltenegger, Rumpl), Rainer (46:10 EH, Prsina), Ostadal (65:00)

Cikkajánló

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

Vereség a DEBL-negyeddöntő első meccsén

Női jégkorongozóink a DEBL negyeddöntőjében a veszprémi Rampage Women csapatával küzdenek a továbbjutásért.

Vereség a bronzmérkőzés első találkozóján

Női OB I-ben szereplő női jégkorongcsapatunk nagyarányú vereséget szenvedett a BJA csapata ellen.

Egymás után kétszer játszottak a lányok az ACS Fox-al

Egy vereséget szenvedtek és egy győzelmet ünnepelhettek női hokisaink az U25A helyosztóján.

Győzelem az utolsó középszakasz-meccsen

U25 B-ben szereplő női jégkorongozóink legyőzték az FC Hatvan csapatát.

Győzelem a magyar, vereség az osztrák bajnokságban

Női jégkorongozóink két meccset játszottak a mögöttünk hagyott héten.

Kétgólos hátrányból fordítottak a lányok

A DEBL-es Dunaújvárosi Angels másfélharmadig vezetett, végül jégkorongcsapatunk behúzta a találkozót.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin