2019. november 11.
DEBL: kétmeccses túra, három pont
Címvédő női jégkorongcsapatunk két idegenbeli meccset játszott a hétvégén a DEBL-ben.

A DEBL-ben címvédő, ám még tovább fiatalodott női jégkorongcsapatunk a hétvégén kétmeccses idegenbeli túrára utazott Ausztriába. Sérülésektől tizedelt csapatunk foghíjasan, kulcsembereket nélkülözve utazott el a két mérkőzésre.

Dörök Rudolf együttese szombaton annak az SPG Kitzbühel/Kufsteinnek az otthonába látogatott, amelyet tavasszal a budapesti négyes döntő elődöntőjében hatalmas bravúrral legyőzött a fináléba jutásért. Ezúttal sem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, olyannyira nem, hogy mindössze kilenc mezőnyjátékossal és egy kapussal álltunk ki. Ennek meg is lett az eredménye, a hazaiak nagy fölényben játszottak az egész mérkőzés során, az első és a harmadik harmadban a mieinknek mindössze 1-1 (!) kaput eltaláló lövése volt, a meccs összesített mutatója 51:8 lett a Kitzbühel javára. Ennek tükrében meglepő, hogy az osztrákok csak a 13. percben szerezték meg a vezetést - addig Varga Panna remekül védett. Sőt, hiába az őrületes nyomás, hatalmasat küzdő csapatunk a második harmad derekán Szederkényi Lilla révén kiegyenlített! Hiába a hősies küzdelem, szinte azonnal jött a válasz, majd még ugyanebben a játékrészben még egy hazai gól, így a Kitzbühel végül a vártnál jóval nehezebben, de 3-1-re behúzta a találkozót.

Az előző meccs másnapján, alig 15 órával később már egy másik városban, Linzben léptek jégre lányaink, a hazai pályán már legyőzött Ice Cats Linz otthonában. Itt is egy kapussal, de már 13 mezőnyjátékossal álltunk ki, és ellenfelünk sem képviselt akkora játékerőt, mint a kitzbüheliek. A négyes döntőbe jutás reményének életben tartása szempontjából kulcsfontosságú volt a győzelem a Fradi számára, ezt pedig ha hatalmas küzdelem árán is, de a nehézségek ellenére sikerült megszerezni. Igaz, nem így indult a meccs, a hazaiak alaposan ránk ijesztettek: alig több mint tíz perc elteltével már két góllal vezettek! Hamar sikerült azonban észbe kapni, és Milibák Gréta valamint Kárpáti Karina révén még az első szünet előtt megvolt a nagyon fontos egyenlítés. A második játékrész nem hozott gólt, a hazaiak pedig kapura lövésekben is tartották magukat, teljesen nyílt volt a meccs. Vezető gólunkra egészen a hajráig, az 51. percig kellett várni, Milibák Gréta szerezte meg második találatát, ami győztes gólnak bizonyult. A Linz ugyanis hiába játszott hősiesen, ettől összeomlott, és a hátralévő szűk tíz percben bekapott még három gólt, Szűcs Daniella és Hidasi Szabina is betalált, míg a meccs embere, Milibák Gréta hét másodperccel a vége előtt teljessé tette mesterhármasát.

6-2-es győzelmével a Fradi három pontot hozott haza a kétmeccses osztrák túráról, és életben tartotta a négyes döntőről szőtt álmait.

Női jégkorong, DEBL, alapszakasz
SPG Kitzbühel/Kufstein - FTC-Telekom 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Ice Cats Linz - FTC-Telekom 2-6 (2-2, 0-0, 0-4)

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin