2019. november 17.
DEBL: nagy harc és vereség hazai jégen
Címvédő női hokisaink Budapesten sokkal szorosabb meccset játszottak a bombaerős Neuberg ellen.

A DEBL-ben címvédő női jégkorongcsapatunk hazai jégen fogadta a liga idei legerősebb csapatát, az európai női klubhoki csúcsligájából, az EWHL-ből visszatérő Neuberg Highlanderst. Dörök Rudolf együttese tanult az idegenben néhány héttel korábban elszenvedett 23-1-es vereségből, és mindenképpen sokkal szorosabb meccset akart játszani a DEBL legnagyobb esélyesével, még akkor is, ha sérülésektől és távolmaradóktól tizedelt csapatunk ezúttal is mindössze 10+1 játékossal tudott kiállni.

A keménységéről híres Highlanders ezúttal sem fogta vissza magát, a mieink becsületére legyen viszont mondva, hogy ezúttal beleálltak az ütközésekbe és a párharcokba, bőven volt dolga a játékvezetőknek. Végül a Fradi oldalán 39, míg a vendégeknél 45 percnyi büntetést osztottak ki a "zebrák" , az 51. perc elején a fradista Galántai Maja és a neubergi Martina Kness is végleges kiállítást kapott durva játékért egy komolyabb összeakadást követően.

Ami az eredmény alakulását illeti, Varga Panna hiába kapott az egész mérkőzésen 60 lövést, ebből az első harmadban 17-et, amelyre ebben a húsz percben a fradista lányok mindössze három kaput eltalált próbálkozással tudtak válaszolni, kapusunk ezúttal remek napot fogott ki. Annak ellenére is, hogy a negyedik percben a vendégek megszerezték a vezetést. A mieink hihetetlen helyzetkihasználással azonban az első harmad közepén Timkó Blanka révén kiegyenlítettek, sőt, a bátor játéknak meglett az eredménye, a második harmad elején Kotsis Liza találatával meglepetésre a vezetést is megszereztük! Ellenfelünk azonban sajnos hamar felébredt, és két emberhátrányos góllal négy percen belül fordított. Sőt, a második harmadban még emberelőnyben és egyenlő létszámnál is betalált a Neuberg, így a lényegi kérdések eldőltek két játékrész után. A záró harmadban még Villeneuve meglőtte harmadik, Holzhuter pedig negyedik gólját, ezzel két játékos szállította a Highlanders góljait ezen a találkozón.

Ellenfelünk végül 7-2-es győzelemmel érvényesítette a papírformát, de a több sebből vérző, sérülésektől tizedelt, rendkívül fiatal ferencvárosi csapat minden elismerést megérdemel, beleállt a küzdelembe a liga talán legkeményebb csapata, az egyik végső esélyes ellen!

 

Női jégkorong, DEBL, alapszakasz
FTC-Telekom - KSV Neuberg Highlanders 2-7 (1-1, 1-4, 0-2)

Cikkajánló

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

Vereség a DEBL-negyeddöntő első meccsén

Női jégkorongozóink a DEBL negyeddöntőjében a veszprémi Rampage Women csapatával küzdenek a továbbjutásért.

Vereség a bronzmérkőzés első találkozóján

Női OB I-ben szereplő női jégkorongcsapatunk nagyarányú vereséget szenvedett a BJA csapata ellen.

Egymás után kétszer játszottak a lányok az ACS Fox-al

Egy vereséget szenvedtek és egy győzelmet ünnepelhettek női hokisaink az U25A helyosztóján.

Győzelem az utolsó középszakasz-meccsen

U25 B-ben szereplő női jégkorongozóink legyőzték az FC Hatvan csapatát.

Győzelem a magyar, vereség az osztrák bajnokságban

Női jégkorongozóink két meccset játszottak a mögöttünk hagyott héten.

Kétgólos hátrányból fordítottak a lányok

A DEBL-es Dunaújvárosi Angels másfélharmadig vezetett, végül jégkorongcsapatunk behúzta a találkozót.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin