2021. március 1.
Egy ligában a legjobb négy között női hokisaink
Női jégkorongcsapatunk februárban az OB I után újabb két bajnokságban zárta le 2020/21-es szereplését.

Amint arról korábban beszámoltunk, női jégkorongcsapatunk bár januárban egy harmadik helyezéssel befejezte szereplését a háromcsapatos OB I-ben, februárban még három ligában volt érdekelt. A Fradi először február 6-án lépett jégre az osztrák bázisú DEBL-ben az alapszakasz utolsó mérkőzésén a KMH Budapest otthonában a Tüskesátorban. Az már korábban eldőlt, hogy az FTC-Telekom nem jut a legjobb négy közé a sorozatban, így az is biztos volt, hogy ez az utolsó idei mérkőzésünk a ligában. A találkozó vége 6-1-es vereség lett, a mieink szépítő gólját Pavuk Petra szerezte a második harmad közepén. A Ferencváros ezzel a hetedik helyen zárta a nyolccsapatos DEBL alapszakaszát.

U25A bajnokságban szereplő csapatunk januárban a második helyen zárta a négycsapatos alapszakaszt, így a harmadik helyen végző MAC Marilyn Kék csapatát kapta a három nyert mérkőzésig tartó elődöntőben. A Fradi február 21-én kezdte meg a párharcot az FTC Sátras Jégpályán, a mieink lehengerlő játékkal magabiztos, 5-1-es győzelmet arattak. Péter Csilla már az első harmadban megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak, a második harmadban pedig a speciális egységeink villogtak, Sőléd Orsolya emberelőnyből, míg Gottlibet Zóra emberhátrányban talált be. A harmadik harmad elején Milibák Gréta góljával eldőlt a mérkőzés, Lendvai Kata találata már csak szépségtapasz lehetett a MAC számára, végül az 58. percben Milibák Gréta állította be a végeredményt. Négy nappal később a Kisstadionban rendezték a második mérkőzést, amelyen már egy összeszedettebb MAC lépett jégre a mieink ellen. Olyannyira, hogy ellenfelünk már hat perc alatt két góllal vezetett. Innentől viszont nem volt megállás, Milibák Gréta és Papacsek Réka révén még az első szünet előtt egyenlítettünk, majd a második harmadban Péter Csilla már a vezetést is megszerezte a Fradinak, a záró játékrészben pedig Gottlibet Zóra állította be a 4-2-es végeredményt. A mieink február utolsó napján hazai jégen már a döntőbe jutásért mérkőztek meg a MAC Marilyn Kék csapatával. Ellenfelünk ezúttal is jól kezdett, és kevesebb mint három perc alatt egy emberelőnyös góllal már vezetett is. A 12. percben Chlepkó Zsófia ugyan egyenlített, ám alig fél percre rá már újra vezetett a MAC, sőt, a 17. percben már 1-3 állt az eredményjelzőn. Csapatunk azonban ebben a helyzetben is elképesztő karaktert mutatott, Pavuk Petra a második harmad elején szépített, majd őrületes lövési fölényünk (a meccs végére 59:20-ra nyertük ezt a statisztikai mutatót) az 56. percben érett egyenlítő góllá, Pavuk Petra volt ismét eredményes. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek második percében Milibák Gréta megszerezte a győztes gólt. 4-3-as sikerével az FTC-Telekom 3-0-ra nyerte meg az elődöntős párharcot, és bejutott a márciusi fináléba, ahol a KMH Budapest A lesz együttesünk ellenfele.

Nem sikerült ilyen jól a február sajnos az U25B bajnokságban szereplő csapatunknak. A mieinknek két mérkőzése volt hátra az alsóházi középszakasz küzdelmeiből. Február 14-én Győrben a Jégvirágok ellen 5-0-s, míg egy héttel később Székesfehérváron az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapata ellen 11-0-s vereség lett a vége, ezzel az FTC-Telekom utolsóként zárt a középszakasz alsóházában, így a kilenc csapatból álló mezőnyben összesítésben a kilencedik helyen végzett, és nem jutott be a negyeddöntőbe.

Cikkajánló

Ezüst- és bronzérem és egyéni díjak Kőszegről

Női hokisaink egy meghívásos 3x3-as és 4x4-es tornán vettek részt Kőszegen és remek eredményekkel tértek haza.

Ezüstéremmel zárták a szezont női hokisaink

Női hokicsapatunk a második helyen végzett az U25A bajnokságban, a KMH nyerte a három sikerig tartó finálét.

Visszafogott évkezdés, szép győzelmekkel

Női jégkorongcsapatunk tizenkét januári mérkőzéséből mindössze négy után hagyta el győztesen a jeget.

Évzárás két győzelemmel és három vereséggel

Női jégkorongcsapatunk öt mérkőzést játszott december 17-e és a 2020-as év vége között.

Meccsdömping felemás eredményekkel

Női jégkorongozóink december 3-a és 13-a között tizenegy nap alatt négy bajnokságban hét mérkőzést játszottak.

Rendkívül tartalékos kerettel súlyos vereség

Női jégkorongcsapatunk súlyos, 18-3-as vereséget szenvedett az U25/B bajnokságban a Hatvan vendégeként.

Vereséggel kezdtek a DEBL-ben női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

Egy papírforma- és egy váratlan vereség

Női jégkorongcsapatunk az OB I-ben és az U25A bajnokságban sem szerzett pontot az elmúlt héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most