2019. augusztus 21.
Felkészülés: edzőtáborban női hokisaink
Férfi csapatunkhoz hasonlóan a női jégkorongozók is megkezdték a felkészülést a 2019/20-as idényre.

Az FTC-Telekom női jégkorongcsapata egy hihetetlen szezont tudhat maga mögött, hiszen Dörök Rudolf együttese a szakág újjáalakulása után elsőre elhódította az osztrák bázisú női liga, a DEBL trófeáját, így jó élményekkel mehettek a megérdemelt pihenőjükre a lányok. A pihenésnek azonban már vége, augusztus 5-vel megkezdték a felkészülést az előttük álló hosszú szezonra. A csapat vezetőedzője elmondta, az edzőtábor első hete átmozgató edzésekből állt, hogy ismét összerázódjon a csapat, valamint beszélt arról is, hogy miként állította össze a lányok programját.

„Az edzőtábor első hete tulajdonképpen egyszerű, átmozgató edzésekből állt, hogy a lányok felvegyék a ritmust, visszaszokjanak a jégre, és újra összerázódjanak fejben és lélekben is. Egy jeges és két száraz edzésünk volt naponta. A jégen főleg a korcsolyázási alapokat vettük át, majd játszottunk. A száraz program főleg arról szólt, hogy a lányok megkapják az alap terhelést, bemelegítsük az ízületeiket. A második héten már két jeges és két száraz edzésre emeltük a terhelést, bár a hosszú hétvége kicsit beleszólt a felkészülésbe.”

Vezetőedzőnket ezek után a tavalyi DEBL-győztes csapatról, valamint annak átalakításáról kérdeztük.

„Alapos átszervezésre került a tavalyi csapat, hiszen voltak távozók. Voltak, akiket én kértem, hogy döntsenek így, de olyanok is voltak, akik teljesen érthető okokból váltottak. Ilyen volt két stabil válogatott játékosunk, Pintér Hanna és Kiss Andrea, akik a MAC Marilyn EWHL-indulása miatt döntöttek az odaigazolás mellett. Ők tavaly nem játszhattak a DEBL-ben, de azt hiszem, egy ilyen erős sorozatban jól felkészülhetnek az A csoportos világbajnokságra. Nem titok, a Ferencvárosnak is kitűzött célja az EWHL csatlakozás, de ez még egyelőre a jövő zenéje. Úgy értékelem, hogy egy-két éven belül megvalósulhat ez a cél.”

Nem mentünk el szó nélkül a következő idényre felállított célok mellett sem. Dörök Rudolf azt mondta, hogy a tavalyi szezon egy kicsit „túl jól” sikerült, hiszen a varázslatos DEBL-siker mellett a csapat megnyerte az OB II/U25-ös bajnokságot, a Magyar Kupában pedig a második helyen végzett a mezőnyből kiemelkedő KMH mögött.

„Nagyon erős és nagyon jó szezonunk volt, hiszen bajnokságot nyertünk, ezüstérmet szereztünk a Magyar Kupában. Ezen teljesítmények megismétlése nem lesz kis munka. A távozók hiányát biztosan meg fogjuk érezni, de semmi gond. Azokat a játékosokat kell fejleszteni, akik itt vannak. Meg kell adni nekik a megfelelő fizikai és mentális löketet. Az U25-ben a lányok is az aranyérmet tűzték ki célul, míg a DEBL-ben a Final Four a cél. Úgy érzem, egy nagyon jó szezont fogunk zárni idén is” – zárta gondolatmenetét a tréner.

A csapat alkapitánya, Balázs Noémi elmondta, milyen az edzőtábor a játékosok szemével, emellett pedig arról is beszélt, hogy milyen egyéni célokat tűzött ki maga elé, valamint, hogy mit vár a csapattól az új idényben.

„Eleinte nagyon nehéz volt, és nagyon kifárasztott a hirtelen jött terhelés. Különösen az első hét volt nehéz, annak ellenére, hogy szerintem lazább volt, mint a második. Fokozatosan növeljük a terhelést az edzéseken, így egyre jobb formába kerülünk. Személyes célnak tűztem ki, hogy U25-ben megvédjük a címünket, míg a DEBL-ben szeretném, ha ott lennénk a Final Four-ban. Alkapitányként próbálom kihozni a legjobbat a társaimból. Segítek nekik edzéseken, meccseken. Tanácsokkal látom el őket. Ha valamit nem értenek, akkor elmagyarázom nekik, hogy mit is kell csinálni. Az a cél, hogy a csapat egyre jobban összeforrjon, azt akarom, hogy olyanok legyünk, mint egy nagy család, de ehhez még egy kis időre van szükségünk.”

Cikkajánló

Ezüst- és bronzérem és egyéni díjak Kőszegről

Női hokisaink egy meghívásos 3x3-as és 4x4-es tornán vettek részt Kőszegen és remek eredményekkel tértek haza.

Ezüstéremmel zárták a szezont női hokisaink

Női hokicsapatunk a második helyen végzett az U25A bajnokságban, a KMH nyerte a három sikerig tartó finálét.

Egy ligában a legjobb négy között női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk februárban az OB I után újabb két bajnokságban zárta le 2020/21-es szereplését.

Visszafogott évkezdés, szép győzelmekkel

Női jégkorongcsapatunk tizenkét januári mérkőzéséből mindössze négy után hagyta el győztesen a jeget.

Évzárás két győzelemmel és három vereséggel

Női jégkorongcsapatunk öt mérkőzést játszott december 17-e és a 2020-as év vége között.

Meccsdömping felemás eredményekkel

Női jégkorongozóink december 3-a és 13-a között tizenegy nap alatt négy bajnokságban hét mérkőzést játszottak.

Rendkívül tartalékos kerettel súlyos vereség

Női jégkorongcsapatunk súlyos, 18-3-as vereséget szenvedett az U25/B bajnokságban a Hatvan vendégeként.

Vereséggel kezdtek a DEBL-ben női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most