2019. január 14.
Hibátlan mérleggel zárták az alapszakaszt női hokisaink
Női hokisaink hibátlanul zárták az élen az alapszakaszt az OB II/U25 bajnokságban.

Az FTC-Telekom női jégkorongcsapata ugyan december 20-a óta nem játszott mérkőzést a mindössze háromcsapatos OB I-ben, és az osztrák bázisú női ligában, a DEBL-ben sem volt december végén és január elején meccse, az OB II/U25-ös bajnokságban viszont bőséggel zajlott az élet.

Dörök Rudolf tanítványai hibátlan mérleggel futottak neki az alapszakasz hajrájának, a december 20-ig lejátszott mind a tíz mérkőzésüket megnyerték. A rájátszásba kerülés így már nem volt kérdéses, a lányok azonban szerették volna folytatni a jó szereplést.

Ez pedig össze is jött: december 22-én látványos, 13-0-s győzelmet arattak hazai jégen, az FTC Sátras Jégpályán a DVTK Jegesmedvék ellen, majd december 27-én szintén itt (igaz, ezúttal papíron vendégcsapatként) arattak újabb kapott gól nélküli, 7-0-s győzelmet az FC Hatvan Girls ellen. Ezután következett az újév első mérkőzése január 5-én Székesfehérváron az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia női csapata ellen. A meccs az idény egyik legszorosabb csatáját hozta, 6-5-ig végig csak a hazaiak vezettek, sőt, egyszer kétgólos hátrányból is fel kellett állnunk. A mieink az egész találkozón egyetlen alkalommal álltak jobban ellenfelüknél, mégpedig amikor az 56. perc legelején Balázs Noémi 7-6-ra módosította az állást, ezzel pedig megszerezte a győztes gólt. A Fradi az alapszakasz utolsó mérkőzését január 12-én, szombaton játszotta Óbuda Hockey Academy Girls otthonául szolgáló Gepárd Jégcsarnokban, és imponáló, 5-0-s győzelmet aratott. Ezzel lányaink 14 lejátszott meccsből 14 rendes játékidős sikerrel, 84 lőtt és mindössze 12 kapott góllal végeztek az alapszakasz tabellájának élén, megelőzve többek között a KMH Budapest és a MAC Budapest Marilyn csapatait is.

A rájátszásban a mezőny mind a nyolc csapata érdekelt lesz, az alapszakasz tehát a párosításról döntött, hiszen a Ferencváros alapszakasz-győztesként a nyolcadik, utolsó helyezett DVTK Jegesmedvék ellen vív két győzelemig tartó párharcot. Amennyiben ezt sikerrel veszi, úgy a legjobb négy között a 4-5. helyezettek, vagyis vélhetően (a többiek még nem játszották le minden meccsüket) az Angels NJSE és az IOGJA párharcának győztesével találkozik, majd következhet a finálé. Az elődöntő és a döntő is az egyik fél második győzelméig tartanak.

Cikkajánló

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

Vereség a DEBL-negyeddöntő első meccsén

Női jégkorongozóink a DEBL negyeddöntőjében a veszprémi Rampage Women csapatával küzdenek a továbbjutásért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin