2022. november 2.
Két nehéz ellenfél, két parádés győzelem a DEBL-ben!
Női jégkorongozóink a rosszul sikerült szezonkezdet után bravúrokkal tartották életben a felsőházi reményeket.

Női jégkorongcsapatunk az OB I-ben, illetve az U25A és B bajnokságban sem játszott mérkőzést a mögöttünk hagyott héten. Rá is fért a csapatra ez, hiszen a lányoknak minden erejükkel az osztrák bázisú DEBL-ben soron következő találkozókra kellett koncentrálnia.

Az idei új lebonyolítás szerint ugyanis, miután az induló klubokat területi alapon három csoportba sorolták, a négy magyar együttesből álló keleti csoportban mindössze hat mérkőzésen már el is dől, ki folytathatja a középszakaszban a felsőházban. A felsőházi szerepléshez a csoport első két helyének valamelyikén kell zárni az alapszakaszt, ebben a versenyfutásban pedig két október eleji vereségével nem indult jól az FTC-Telekom. Mint már beszámoltunk róla, október 22-én aztán a Hokiklub Budapestet bravúrral idegenben 5-1-re legyőzve sikerült visszaszállni a versenybe, így is két nap alatt két kőkemény találkozó várt a Fradira október 29-én és 30-án, amelyeken nem feltétlenül a mieink voltak az esélyesek, a hazai pálya ellenére sem. A tét a két mérkőzésen az életben maradás, vagyis a felsőházi folytatásra való esély megőrzése volt.

Elsőként a MAC ellen játszottak lányaink, és bár ellenfelünk kétszer is vezetett az első harmadban, a mieink remek játékkal, nagyot küzdve kétszer is egyenlíteni tudtak, majd a harmadik harmad elején Gottlibet Zóra gólja már a vezetést jelentette a Ferencvárosnak. A hátralévő időben is harcoltak a zöld-fehérek, ennek pedig meglett az eredménye, nem született több gól, a 3-2-es győzelem pedig a felsőházi remények életben maradását jelentette.

Másnap a Hokiklub Budapest olyan kerettel érkezett a kulcsfontosságú mérkőzésre, amellyel egyértelműen jelezte, mindenképp ott akar lenni a DEBL felsőházában, a mieink kárára… A HKB keretébe számos, a KMH és a BJA EWHL-csapatában szereplő kiválóság lett nevezve a meccsre, így a papírforma szerint a piros-feketék voltak a mérkőzés egyértelmű esélyesei. Sőt, bár kiegyenlítetten kezdődött a mérkőzés, és a ferencvárosi lányok remekül végezték a feladatukat a jégen, az első harmad végén, lélektanilag a legrosszabb pillanatban megszerezte a vezetést a HKB. Ami ezután következett, az viszont igazi ferencvárosiakhoz méltó teljesítmény volt, hatalmasat dobbant a Fradi-szív! Az FTC-Telekom két olyan harmadot játszott, amire nehéz jelzőket találni, és három lőtt góllal, újabb kapott találat nélkül végül megnyerték a találkozót. Magyar Diána egyenlített a második játékrészben, majd jött Gottlibet Zóra, végül pedig Gyolai Viktória állította be a 3-1-es végeredményt. Ez nem csak azt jelenti, hogy 2018 óta íródó DEBL-történetében először győzte le oda-vissza a HKB együttesét a Ferencváros, de azt is, hogy november 7-én a KSI ellen a felsőházi szereplés kiharcolásáért léphet jégre az FTC-Telekom.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin