2020. december 16.
Meccsdömping felemás eredményekkel
Női jégkorongozóink december 3-a és 13-a között tizenegy nap alatt négy bajnokságban hét mérkőzést játszottak.

Nem jött össze a javítás a november 28-ai súlyos vereség után női jégkorongcsapatunk U25/B bajnokságban szereplő keretének. Az FTC-Telekom december 3-án a dunaújvárosi Angels NJSE-t fogadta az FTC Sátras Jégpályán. A koronavírus-járvány nem kímélte a Ferencváros női csapatát sem, többen még mindig az egészségügyi protokollnak megfelelő, visszatérés előtti rehabilitációt, könnyített edzésmunkát végzik, így a mieink ezúttal is szűkös, 13 fős kerettel álltak ki, viszont ezúttal zömében bár fiatal, de már rutinosnak számító játékosok kaptak lehetőséget, akik már megmutatták magukat a többi bajnokságban is. Ennek ellenére kilenc és fél perc elteltével már kettővel vezetett az Angels, innen kellett a mieinknek felzárkóznia. Ez a második harmadban sikerült is. Bár többet támadtak a vendégek, a kapura lövést ebben a játékrészben 15:6-ra meg is nyerték, gólt mégis a mienk szereztek a 35. percben Kosztya Laura révén. Sőt, a harmadik harmad hatodik percében emberelőnybe, majd nem sokkal később közel egy percig kettős előnybe kerültünk, ezzel pedig sikerült is élni, Kovács-Ferencz Lorin találatával felzárkóztunk egy gólra. Az egyenlítés viszont nem jött össze, két perccel a vége előtt pedig az Angels egy újabb góllal lezárta a meccset, és 4-2-re győzött. Javításra négy nappal később Debrecenben lett volna lehetőség, a DHK az első négy meccsén ráadásul négy vereséget szenvedett. Szorosan indult a találkozó, alig négy perc alatt gólváltás történt, a mieinknél Szederkényi volt eredményes, majd a hazaiak elléptek kettővel, hét perccel a szünet előtt viszont Hidasi Szabina szépített. A második harmadban azonban két debreceni góllal már 5-2 volt az állás, ez a játékrész pedig úgy tűnt, kissé megtörte a mieinket. Jött is az újabb gól a harmadik harmad elején, majd 7-2-nél még Kovács-Ferencz révén értékesítettünk egy emberelőnyt, két újabb bekapott góllal viszont 9-3-as vereség lett a vége, a Debrecen megszerezte szezonbeli első győzelmét.

Sokkal jobban jött ki a lépés az U25A bajnokságban, ahol egy győzelemmel és két vereséggel a zsebben vártuk a MAC Marilyn kék csapata elleni december 6-ai kisstadionbeli mérkőzést. Erre a találkozóra is szűk, de erősebb kerettel álltunk ki, mint a B bajnokság meccseire. Jól kezdtük a meccset, a 12. percben Pavuk Petra megszerezte a vezetést a mieinknek. Ugyan a hazaiak nem sokkal később egyenlítettek, és így vonultunk szünetre, a második játékrészben Papacsek Réka révén újra vezettünk, és ez volt a középső harmad egyetlen gólja. A záró húsz perc legelején végleg eldöntöttük a meccset, alig négy perc alatt háromszor is bevettük a MAC kapuját. Papacsek második találatát Milibák Gréta két gólja foglalta keretbe, a végeredmény 5-1-es ferencvárosi győzelem. Egy héttel később ismét a MAC, ezúttal viszont a Fehér csapat volt az ellenfél hazai jégen, az FTC Sátras Jégpályán. Hasonló csapattal álltunk fel, mint egy meccsel korábban, ezúttal viszont a mindössze 13 éves Milibák Helga kezdett a Fradi kapujában. Remek teljesítményt nyújtott a meccsen 31 lövésből 30-at megfogott, 96,77 százalékos védési mutatóval zárt. A MAC egyetlen gólját a mérkőzés elején, a 10. percben lőtte, ezzel viszont az első harmad után vezetett is ellenfelünk. Sikerült azonban a fordítás, a második harmadban hat perc alatt Papacsek Réka, Szederkényi Lilla és Kulcsár Gabriella is betalált. A vége 3-1-es ferencvárosi győzelem lett, zsinórban két győzelmünkkel a második helyre léptünk előre az alapszakasz tabelláján.

A korábban az osztrák bázisú női ligában, a DEBL-ben mindössze egyetlen mérkőzést lejátszó csapatunk ezen a fronton is folytatta szereplését. A csapatok az osztrák-magyar határt továbbra sem lépik át, így mindössze két magyarországi ellenfelünkkel, a MAC Marilynnel és a KMH második csapatával volt lehetőségünk megmérkőzni. December 5-én a Kisstadionban kiváló mérkőzést játszottunk a MAC ellen. A hazaiak az exfradista Lampert Fanni valamint Dettrich góljával az első harmadban elléptek két góllal, ám ezután kétszer is villantak a Fradi speciális egységei. A második harmad közepén Papacsek révén emberelőnyből szépítettünk, majd a 46. percben Pavuk Petra emberhátrányos góllal egyenlített. Sőt, két perccel később Papacsek újabb góljával már a mieinknél volt az előny! Sajnos a MAC hat perccel a vége előtt hosszabbításra mentette a találkozót, és végül szétlövésben megnyerték a mérkőzést, a győztes büntetőt a korábban szintén a Ferencvárost erősítő Kotsis Liza lőtte. Egy héttel később a KMH második csapata volt az ellenfél a Tüskesátorban, ez a meccs viszont közel sem sikerült olyan jól, mint az előző. A hazaiak már az első harmadban négygólos vezetést szereztek, és bár a második húsz perc elején Kornyilov Anna révén szépítettünk, jött újabb négy gól, így a vége 8-1-es vereség lett.

Csapatunk az OB I-ben is folytatta szereplését, ebben a háromcsapatos ligában viszont Magyarország két topcsapatával, a magyar válogatott gerincét is adó KMH és MAC Marilyn EWHL-keretével kell megmérkőznie a Fradi fiatal lányainak. Ezúttal a KMH volt az ellenfél december 9-én a Tüskesátorban, a vége pedig a papírformának megfelelően nagy különbségű, 15-0-s hazai győzelem lett.

Női csapatunk a következő hetekben három bajnokságban is folytatja szereplését. A Fradi legközelebb a DEBL-ben lép jégre, december 17-én csütörtökön 18:55-től a MAC Marilynt fogadjuk az FTC Sátras Jégpályán. Ezt követően az U25/A bajnokságban december 19-én a MAC Marilyn Kék csapata ellen otthon, majd december 21-én a KMH második együttese ellen idegenben játszunk, az U25/B ligában pedig december 20-án a KSI-vel mérkőzünk meg bár ellenfelünk pályaválasztásával, de az FTC Sátras Jégpályán, majd december 22-én a Tüskecsarnokban a KMH ellen zárjuk a karácsony előtti időszakot.

Bár a találkozók az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően zárt kapusak, a hazai meccsek élőben követhetőek az FTC Utánpótlás Youtube-csatornán, IDE KATTINTVA. Érdemes feliratkozni a csatornára, ha nem akarnak lemaradni a találkozókról!

A pontos menetrend és a kezdési időpontok IDE KATTINTVA érhetőek el.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin