2021. december 1.
Rekordgyőzelem és további sikerek hónapja
Női jégkorongozóink közel járnak a négyes döntőhöz a DEBL-ben, az U25B ligában pedig gólrekordot döntöttek.

Mind a négy bajnokságban, az OB I-ben, az osztrák bázisú DEBL-ben, valamint az U25A és U25B ligákban is folytatta szereplését novemberben az FTC-Telekom női jégkorongcsapata.

Az OB I-ben egyetlen mérkőzésen lépett jégre a hónapban a Ferencváros. Csapatunk hazai pályán is lejátszotta mérkőzését az újonc Budapest Jégkorong Akadémia ellen. A mindössze 13 fős kerettel kiálló FTC-Telekom hatalmasat és hősiesen küzdött a mérkőzésen, ám végül gól nélküli harmadokat követően a hosszabbításban ellenfelünk bevette a kapunkat, így 1-0-s vereség lett a vége. Mivel a liga másik két csapata Magyarország két kiemelkedően legjobb, a nemzetközi porondon is szereplő együttese,

így lényegében eldőlt, hogy a Fradi a negyedik helyen zárja majd az OB I-et.

Ami az OB I-ben nem jött össze, az osztrák bázisú DEBL-ben, ahol folytatta remek szereplését az FTC-Telekom. Csapatunk úgy vágott neki a novembernek, hogy korábbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. Ebben a hónapban egy találkozón léptek pályára a zöld-fehér lányok a ligában, november 21-én a DEC Devils Graz együttesét fogadták az FTC Sátras Jégpályán. A Ferencváros már az első harmadban kétgólos előnyt szerzett Papacsek Réka és Péter Csilla révén, majd bár a második játékrészben az ellenfél kiegyenlített, a harmadik húsz percben háromszor is betaláltunk. Sőléd Orsolya egy kettős, Hidasi Szabina egy szimpla emberelőnyt használt ki, majd Maricsek Sára állította be az 5-2-es végeredményt.

Sikerével az FTC-Telekom tovább javította remek esélyeit arra, hogy elérje a sorozat négyes döntőjét.

Az U25A bajnokságban egy, míg a B ligában három mérkőzést is játszottak a mieink a hónapban. Előbbi ligában november 27-én a MAC Marilyn Budapest együttesét fogadtuk és fordulatos meccsen 3-2-es győzelmet arattunk. Hidasi Szabina szerzett vezetést a 13. percben, majd ellenfelünk gyorsan egyenlített. Gól nélküli második harmadot követően a harmadik húsz perc vendéggóllal indult, amire Hidasi Szabina emberelőnyből válaszolt az 54. percben. A rendes játékidőben nem tudták dűlőre vinni a felek a mérkőzést, amelyet végül szétlövésben húzott be a Fradi. Az U25B ligában november 7-én egy 5-3-as vereséggel indult a hónap hazai jégen az Angels ellen, Kosztya Laura, Raibl Laura és Magyar Diána Zora voltak eredményesek ferencvárosi részről. Ezt egy 6-1-es vereség követte Debrecenben november 21-én, bár a 7. percben Fissi Viktória révén még vezettünk, ellenfelünk hat góllal válaszolt. Egy héttel később a DVTK Jegesmedvék csapata látogatott az FTC Sátras Jégpályára,

a Ferencváros pedig kiváló teljesítményt nyújtva hatalmas, 21-1-es győzelmet aratott!

A mieink legeredményesebbje a nem kevesebb, mint öt gólig jutó Magyar Diána Zora volt, de Olajos Réka is négyet vágott, míg Raibl Laura is 1+3, Kulcsár Gabriella 2+2, Kovács-Ferencz Lorin és Kosztya Laura egyaránt 2+1 pontot szereztek. Rajtuk kívül Varga Luca, Elena Sekulic, Kocsis Szonja és Fissi Viktória 1+1 ponttal zártak, Kuris Beáta két asszisztot osztott ki, míg Tar Enikő is egy góllal kivette a részét a ferencvárosi pontesőből.

Cikkajánló

„Sok fiatal játékos megmutathatta magát”

Női jégkorongozóink vezetőedzője, Holzer Bernadett röviden értékelt a 2023/24-es szezont követően.

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin