2024. május 29.
„Sok fiatal játékos megmutathatta magát”
Női jégkorongozóink vezetőedzője, Holzer Bernadett röviden értékelt a 2023/24-es szezont követően.

Akárcsak az elmúlt idényekben, női jégkorongozóink ezúttal is négy bajnokságban, a magyar OB I-ben, az U25A és B bajnokságban, valamint az osztrák bázisú nemzetközi női ligában, a DEBL-ben szerepeltek. Két szezonnal ezelőtt, idény közben női csapatunk korábbi játékosa, Holzer Bernadett vette át a vezetőedzői szerepkört az U18-as csapat élére átkerülő Pindák Lászlótól, a 2023/24-es idényben pedig már végig ő irányította a lányokat.

Az előző évhez képest Holzer részéről is nagyobbak voltak az elvárások, azonban a szezon elején kitűzött célokat nem sikerült maradéktalanul megvalósítani. Idén az OB I-ben negyedik helyen zártak a lányok – ez a papírformának megfelelő, hiszen a zömében fiatalokból álló csapatunk mindhárom magyar élvonalbeli ellenfele a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is válogatottban szereplő, nemzetközileg is jegyzett játékosokból álló együttesek voltak. Az viszont már sokkal fájóbb pont, hogy a DEBL négyes döntőjéről, ha csupán egyetlen ponttal is, de lecsúszott a Fradi, mint ahogy az U25A bajnokságban elért ötödik helyezés is csalódást keltő. A legfiatalabbak viszont ezúttal is értékes ezüstéremmel zárták az U25B bajnokságot.

„Az idei szezon tele volt meglepetésekkel, akadályokkal” - kezdte értékelőjét női csapatunk vezetőedzője. „Sok játékos kiesett a szezon alatt sérülés miatt, emellett többen is dolgoznak a sport mellett, ők így nem tudtak részt venni a mérkőzéseken. Sokan egyetemi vizsgák miatt estek ki kisebb időszakokra, emiatt viszont sok fiatal játékos megmutathatta magát, akiknek nagyobb szerepet kellett vállalni, el kellett vállalniuk a helyzeteket. Ezek olyan akadályok voltak, amiket meg kellett oldani, és úgy gondolom, hogy a fiatalok maximálisan teljesítettek” ­– nyilatkozta Holzer a szezon közben felmerülő akadályokról.

Természetesen azt is megkérdeztük, hogy mit lát a mélyvízbe dobott fiatalokon: „Elsősorban az önbizalmuk nőtt, legyőzték a félelmeiket és el merték vállalni azokat a helyzeteket, amiktől eddig féltek.”

A 2023 augusztusi szezonnyitó interjú során női csapatunk vezetőedzője elmondta, több bajnokságban, így az U25A és B bajnokságokban, valamint az osztrák bázisú DEBL-ben is az aranyérem a cél.

„Eredmény szempontjából nem sikerült elérni az év eleji célt, azonban sokan és sokat fejlődtek. A DEBL Final Four-ról egyetlen ponttal csúsztunk le, az U25B bajnokságban pedig ha az aranyat nem is, de az ezüstérmet idén is a nyakunkba akaszthattuk.”

Bár a lányok idén lecsúsztak az osztrák bázisú liga négyes döntőjéről, ebből is tudnak tanulni a következő szezonra. „Kicsit csalódottak voltunk, hogy lecsúsztunk a Final Four-ról, de ez a bajnokság is évről évre erősebb lesz, így számunkra ez egy lecke volt, hogy a következő szezonban még keményebben kell edzenünk” – zárta végül gondolatait Holzer Bernadett.

Cikkajánló

Vereség az U25 B döntő harmadik meccsén

Női hokisaink U25 B csapata 4-1-re kikapott a Rampage-től a döntő harmadik meccsén, így ezüstéremmel zártunk.

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin