2018. december 4.
Tartalékos keret, súlyos vereség, nincs ok pánikra
Női hokisaink rendkívül fiatal, erősen tartalékos kerettel 12-0-s vereségbe szaladtak bele az éllovas ellen.

A kitzbüheli túra után nagyon nehéz feladat várt hazai jégen női jégkorongcsapatunkra a DEBL alapszakaszának aktuális játéknapján. A keret legjobbjai ugyanis a MAC Marilynnel közös Budapest U25 Select színeiben EWHL mérkőzést játszottak Ausztriában szombaton, így a 14 órás hazafelé tartó buszutat követően nem voltak bevethetőek a vasárnap reggeli, az FTC Sátras Jégpályán lejátszott DEBL mérkőzésen. Nagy szükség lett volna pedig rájuk, hiszen az ellenfél a komoly játékerőt képviselő listavezető, a KMH II csapata volt. A mieink keretének átlagéletkora alig érte el a 16 évet a mérkőzésen, így nagy reményeink már a találkozó előtt sem lehettek a pontszerzést illetően, a csapat célja a tisztes helytállás volt.

Ez az első játékrészben össze is jött, a KMH mindössze kétgólos előnyre tudott szert tenni, a másodikat ráadásul emberelőnyből szerezték. Ahogy azonban fáradt a Fradi, úgy került egyre nagyobb fölénybe a KMH, a második harmadot már 5-0-ra nyerték a vendégek, és végül az öt gólig jutó Szick Dorka vezérletével 12-0-s győzelmet arattak.

Ez volt az FTC legnagyobb különbségű veresége a szezonban, és bár nehéz elképzelni, hogy egy tizenkét góllal elveszített meccsben lehet pozitívumokat találni, rendkívül fiatal játékosaink helytállása mégis bizakodásra adhat okot. Ezt emelte ki a mérkőzés utáni értékelésében Dörök Rudolf vezetőedző is:

Az FTC-Telekom női jégkorongcsapata a vereség ellenére továbbra is a 4. helyen áll a DEBL alapszakaszának tabelláján, három mérkőzéssel kevesebbet játszva két előttük lévő riválisnál is, így minden esély megvan rá, hogy a Final Fourt érő helyek egyikén végezzen.

Csapatunk legközelebb december 5-én szerdán 16:45-kor lép jégre az FTC Sátras Jégpályán az OB II/U25-ös bajnokságban, szintén a KHM II ellen, de ezen a találkozón már egy másik kerettel lehetünk ott, ráadásul ebben a bajnokságban még százszázalékosan állunk a tabella élén, így egy egészen más mérkőzés várható, mint vasárnap. A DEBL-ben december 7-én pénteken 18.20-kor jön a következő mérkőzés, a KMH II otthonában, így két fronton is azonnal lehetőség adódik a visszavágásra.

Jégkorong, női DEBL, alapszakasz
FTC-Telekom - KMH II 0-12

Cikkajánló

OB II/U25: fordítás és győzelem

Női jégkorongcsapatunk 2-1-re legyőzte MAC Marilyn B csapatát a középszakasz felsőházában.

U25: vereség a rangadón

Címvédő női jégkorongcsapatunk 3-0 vereséget szenvedett az U25-ös bajnokság felsőházi rangadóján.

OB I: újabb gól, tisztes helytállás az utolsó bajnokin

Női jégkorongozóink idei utolsó OB I-es mérkőzésükön 15-1-es vereséget szenvedtek a MAC Marilyn ellen.

U25: nagy győzelem idegenben, élen a tabellán

Női jégkorongozóink fontos sikert értek el a középszakaszban a rivális KMH otthonában.

OB II/U25: Négygólos győzelem

Női jégkorongcsapatunk 4-0-ra verte meg az ifjabb Ocskay Gábor JA csapatát a középszakasz felsőházában.

DEBL: magabiztos győzelemmel búcsúztunk

Címvédő női jégkorongcsapatunk az alapszakasz utolsó meccsén 6-1-re legyőzte ellenfelét.

OB I: kikaptunk a KMH-tól

Női jégkorongcsapatunk nem talált ellenfele kapujába a szerdai mérkőzésen.

12-13 évesen az FTC felnőtt csapatában

Az FTC-Telekom csapatában egészen fiatal, általános iskolás lányok is szerepelnek.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most