2020. október 18.
Vereséggel kezdtek a DEBL-ben női hokisaink
Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

Az OB I-ben és az U25-ös bajnokság A és B osztályában is versenyző női jégkorongcsapatunk október 8-án csütörtökön megkezdte szereplését az osztrák bázisú női liga, a DEBL alapszakaszában. Amint arra sokan emlékezhetnek, csapatunk két szezonnal ezelőtt rendkívüli bravúrt bemutatva megnyerte a ligát, az előző idényben viszont címvédőként nem sikerült a rájátszásba kerülés.

Most sem indult jól az osztrák bázisú pontvadászat az FTC-Telekom számára, amely első mérkőzésén a szintén budapesti KMH-t fogadta az FTC Sátras Jégpályán. Ellenfelünk szerzett vezetést a mérkőzés 13. percében, ezt még két perccel később Pavuk Petra átadásából Galántai Maja ki tudta egyenlíteni, ám még a harmad vége előtt újabb gólt szereztek a vendégek. A KMH a második és a harmadik harmadban is újabb egy-egy gólt szerzett, így végül magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott. A Fradi kapujában Pallai Zsófia a négy kapott gól ellenére kiváló teljesítményt nyújtott, 45 lövésből 41-et hárított, ami 91,8 százalékos teljesítménynek felel meg.

Javításra vasárnap, az U25/B bajnokságban adódott lehetőség, a korábban ebben a korosztályban rendszeresen legyőzött DVTK Jegesmedvék ellen szintén hazai jégen. Nem kezdődött jól a találkozó a mieink számára, a miskolciak a 17. percben megszerezték a vezetést Balog Gréta révén, aki a 27. percre már duplázni tudott. Szederkényi Lilla és Elena Sekulic révén még a második harmad vége előtt sikerült egyenlíteni, sőt, a 46. percben Szederkényi második góljával a vezetés is megvolt, ekkor azonban következett a hidegzuhany. A DVTK egy időkérés után az utolsó előtti percben egyenlíteni tudott, majd a hosszabbításban a győztes gólt is megszerezte, így két pontot is elrabolt az FTC Sátras Jégpályáról.

Az a bizonyos javítás október 15-én, csütörtök este az U25/A bajnokságban sem jött össze. A Fradi ellenfele a KMH Budapest volt az FTC Sátras Jégpályán, és gól nélküli első harmad után a vendégek a 30. percben lőtt vezető góljára ugyan még volt válaszunk Papacsek Réka révén, azonban a hajrában, az 57. percben a KMH eldöntötte a mérkőzést, ezzel egy győzelem után már a második vereségünket szenvedtük el a kiírásban.

A jég két nappal később hazai pályán tört meg: az U25/B bajnokságban az ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatát fogadta az FTC-Telekom, és lányaink magabiztos, 4-1-es győzelmet arattak Tar Enikő és Hidasi Szabina dupláival. Ezzel meglett október hónap első győzelme mind a négy kiírást figyelembe véve, amelyben női jégkorongozóink versenyeznek.

Cikkajánló

Győzelem a döntő második meccsén

Női hokisaink 2-1-re megnyerték a Rampage elleni U25 B döntő második találkozóját, jöhet a harmadik meccs.

Vereség a döntő első meccsén

Női jégkorongozóink U25 B csapata 4-3-ra kikapott hazai pályán a Rampage együttesétől.

Megvan a második győzelem, irány a döntő

Női U25 B jégkorongcsapatunk idegenben 6-3-ra nyert a Debreceni Hoki Klub ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

Vereség az elődöntő visszavágóján

A női U25B bajnokságban szereplő csapatunk hosszabbításban kikapott a DHK-tól, jön a harmadik meccs.

Megvan az elődöntő első meccse

Női U25 B hokicsapatunk 4-1-re behúzta a DHK elleni első elődöntős meccsét.

Döntetlen a visszavágón, kiestünk a DEBL-ből

Női hokisaink 1-1-et játszottak a Rampage Veszprém csapatával az osztrák bázisú liga negyeddöntőjében.

Negyedik helyen zártuk a női OB I-et

Női hokisaink a visszavágón is kikaptak a BJA csapatától a két nyert meccsig tartó párharcban.

Vereség a DEBL-negyeddöntő első meccsén

Női jégkorongozóink a DEBL negyeddöntőjében a veszprémi Rampage Women csapatával küzdenek a továbbjutásért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin