2021. február 5.
Visszafogott évkezdés, szép győzelmekkel
Női jégkorongcsapatunk tizenkét januári mérkőzéséből mindössze négy után hagyta el győztesen a jeget.

Az FTC-Telekom női jégkorongcsapata 2021 januárjában mind a négy bajnokságban jégre lépett, amelyben elindult a 2020/21-es szezonban.

Sarkady Csaba együttese január 3-án kezdte meg a 2021-es naptári évet, méghozzá az U25A bajnokságban, hazai jégen a MAC Marilyn Kék csapata ellen. Két héttel korábban sikerült győzelmet aratni ellenük, ezúttal viszont ellenfelünk visszavágott, és 1-1-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban 2-1-re megnyerte a találkozót. A mieink gólját Péter Csilla szerezte az első harmadban.

Négy nappal később az OB I-ben már egyáltalán nem számított meglepetésnek, hogy csapatunk 10-0-s vereséget szenvedett a KMH Budapest első csapatától, hiszen ebben a bajnokságban Magyarország két legmagasabban jegyzett, válogatottakkal és légiósokkal teletűzdelt együttese a Fradi ellenfele, ebben a ligában a tanulás és a tapasztalatszerzés a mieink elsődleges célja. Ezután január 28-án is játszott OB I-es mérkőzést az FTC-Telekom, akkor a MAC Budapesttől szenvedtünk – az erőviszonyok ismeretében mondhatjuk, hogy mindössze – 8-0-s vereséget, ez volt egyébként az idény legjobb mérkőzése és eredménye az OB I-ben, amely ezzel befejeződött a bronzérmesként záró Ferencváros számára. A MAC és a KMH február 17-én még összecsap majd a bajnoki címért.

Január 9-én az U25A bajnokságban is találkoztunk a KMH-val, és bár ebben a ligában is ellenfelünk számít a legerősebb csapatnak, azért némileg meglepő a sima, 7-0-s vereség.

Egy héttel később a DEBL-ben is folytatódtak a mérkőzések. Mivel itt az osztrák és a magyar csapatok továbbra sem lépik át a határt, így mindössze két ellenfél maradt, akikkel megmérkőzhetünk. Ezúttal a MAC következett a sorban, amely, bár Pavuk révén vezettünk az első harmadban, gyorsan egyenlített, és végül 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban kiharcolt győzelemmel távozott az FTC Sátras Jégpályáról.

Egy nappal később U25A keretünknek már a Kisstadionban volt jelenése a MAC Marilyn Fehér csapata ellen, ezúttal pedig össze is jött az újév első győzelme. Gottlibet Zóra révén még az első harmadban megvolt a vezetés, ezt a MAC a játékrész hajrájában kiegyenlítette, de végül Szederkényi Lilla a második harmad végén belőtte a Fradi 2-1-es győzelmét jelentő találatot.

Január 23-án már a középszakasszal folytatódott a mieink számára az U25B bajnokság, ahol mivel az alapszakaszt a kilenccsapatos bajnokság 7. helyén zártuk, így a háromcsapatos alsóházba kerültünk az FC Hatvan Girls és a Debreceni HK társaságában. Első ellenfelünk a Hatvan volt, amelyik igen komoly, 14-1-es vereséget mért a fradista lányokra az FTC Sátras Jégpályán. A Ferencváros becsületgólját Hidasi Szabina ütötte a második harmad hajrájában. Ugyanezen a napon DEBL-keretünknek is jelenése volt a Kisstadionban a MAC ellen, és bár remekül játszottunk, Péter Csilla és Pavuk Petra révén pedig 2-0-s hátrányból is fel tudtunk állni, a hazaiak végül a harmadik harmad közepén szerzett győztes góllal 3-2-re behúzták a mérkőzést.

Egy nappal később U25A csapatunk játszott a Kisstadionban, és szerezte meg remek meccsen a második januári győzelmünket. Már a 14. percben megszereztük a vezetést az utóbbi időben remek formában játszó Pavuk Petra révén emberelőnyből, majd még az első harmadban Papacsek Réka is kihasznált egy fórt. A záró játékrészben Péter Csilla is emberelőnyből volt eredményes, majd Pavuk duplázott.

Január 30-án is két mérkőzés várt a Fradira. Az U25B-ben a Fradi második meccsén meg is szerezte első győzelmét a középszakasz alsóházában hazai jégen a Debrecen ellen. Bár a vendégek háromszor is vezettek, Tóth Eszter, Kosztya Laura és Szederkényi Lilla révén mindháromszor egyenlítettünk, majd a ráadásban Szederkényi a győztes találatot is megszerezte. A DEBL-keretünknek már nem jött ki ilyen jól a lépés, hiába vezettünk hazai jégen Milibák Gréta két góljával kétszer is a jóval esélyesebb KMH ellen, ellenfelünk mindkétszer egyenlített, majd a 45. percben szerzett góllal eldöntötte a maga javára a meccset.

Az FTC-Telekom január 31-én az U25A bajnokságban zárta le az őrült januári menetelést. A Fradi a Tüskesátorban a bajnokság favoritja, a KMH ellen lépett jégre, és remek karakterről tanúbizonyságot téve kétszer is hátrányból egyenlített. Előbb Gyolai Viktória volt eredményes, majd 2-1-es állásnál Péter Csilla 40 másodperccel a vége előtt mentette hosszabbításra a meccset. A ráadásban pedig pontgyárosunk, Pavuk Petra szerezte meg a győzelmet a Fradinak. Ezzel az FTC számára szép eredménnyel ért véget az U25A bajnokság, csapatunk a második helyen zárta az alapszakaszt, a KMH mögött, és a MAC mindkét csapatát megelőzve.

Női csapatunk legközelebb a DEBL-ben lép jégre, február 6-án a KMH ellen lépünk jégre a Tüskesátorban.

Bár a találkozók az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően zárt kapusak, a hazai meccsek élőben követhetőek az FTC Utánpótlás Youtube-csatornán, IDE KATTINTVA. Érdemes feliratkozni a csatornára, ha nem akarnak lemaradni a találkozókról!

Cikkajánló

Ezüst- és bronzérem és egyéni díjak Kőszegről

Női hokisaink egy meghívásos 3x3-as és 4x4-es tornán vettek részt Kőszegen és remek eredményekkel tértek haza.

Ezüstéremmel zárták a szezont női hokisaink

Női hokicsapatunk a második helyen végzett az U25A bajnokságban, a KMH nyerte a három sikerig tartó finálét.

Egy ligában a legjobb négy között női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk februárban az OB I után újabb két bajnokságban zárta le 2020/21-es szereplését.

Évzárás két győzelemmel és három vereséggel

Női jégkorongcsapatunk öt mérkőzést játszott december 17-e és a 2020-as év vége között.

Meccsdömping felemás eredményekkel

Női jégkorongozóink december 3-a és 13-a között tizenegy nap alatt négy bajnokságban hét mérkőzést játszottak.

Rendkívül tartalékos kerettel súlyos vereség

Női jégkorongcsapatunk súlyos, 18-3-as vereséget szenvedett az U25/B bajnokságban a Hatvan vendégeként.

Vereséggel kezdtek a DEBL-ben női hokisaink

Női jégkorongcsapatunk két mérkőzést játszott a mögöttünk hagyott héten.

Egy papírforma- és egy váratlan vereség

Női jégkorongcsapatunk az OB I-ben és az U25A bajnokságban sem szerzett pontot az elmúlt héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most